Nytt år

Ja så har vi kommit en bit in i nya året. Och vi önskar er alla en riktigt skön fortsättning. Hos oss går livet sin gång. Efter ett jobbigt 2017 så tar vi nu nya tag. Nu har vi 2 schäfer hundar, min älskade prins Åcky som snart blir 9 år och Fjällbrantens Dexter som vi hämtade för ganska exakt 1 år sen. En mycket vacker och trevlig kille, lagom stor, mörk, full i arbets lust och bra mentalt. Men tyvärr blir inte hans framtid som vi hade tänkt. Han fick en 3;a på höger armbåge och kan inte användas i avel eller bli Försvarsmakts hund som Torbjörn hade tänkt. Men dom tränar spår och lydnad och stora lyckan är att Dexter inte har några smärtor eller är halt. Och vi hoppas att han får vara frisk och leva länge här hos oss. I Ferdix Å-kull är det nu bara 3 kvar. Det är min Åcky, Ånnie (som var mamma till Äxie) och Ålex. Vi och vår vän Nina (som har Ånnie) var iväg till Carola i Kristinehamn och hälsade på Lex förra helgen, och Lex var som vanligt överlycklig för att se oss igen. Han har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Jag slet ju med blod, svätt och tårar i 6 månader för att köpa honom tillbaka när han var valp. Sedan bodde han hos oss 6 månader innan han flyttade till Carola. Och sen har han varit hennes prins. Och han är ju även patruljhund i Försvarsmakten som sin mamma. Tusen tack bästa Carola för att du tagit så väl hand om honom. Han kunde aldrig fått det bättre.

Som många vet så miste jag båda mina Maine Coon katter ifjol innan dom ens fyllt 2 år. Jag vill inte gå mera in på Det, men jag sade “aldrig mera Maine Coon katt”. Men innan Jul hade jag redan bokat en ny. Så 25 januari åkte Torbjörn och jag till Torsby och hämtade en liten kille som blev född 2017-11-01. Han heter Box Buster’z Loke, men vi kallar honom Findus. En mysig liten kille som är svartsilvertabby. Precis som min första Maine Coon var. Och nu hoppas vi att Findus skall få vara frisk och leva länge. Han sover på min kudde om natten och vill gärna att jag sitter still på dagarna så han kan ligga i mitt knä. Annars följer han mig som en hund. Lycka. Självklart har vi även våran älskade Tussi som nu fyllt 10 år. Hon är Norsk skogkatt.

Ja detta var litt om vår liga nu i det nya året.

Tack till er som besöker oss och välkommen åter. Hoppas att jag skall bli lite duktigare och uppdatera bloggen och hemsidan detta året.

En ny familj medlem

Ja till helgen hämtar vi hem våran nya familj medlem Fjällbrantens Dexter född 2016-10-08.

Det blir en lång resa nästan 80 mil endel väg. Men med gulliga uppfödare så får vi sova över hos dom i en liten by ca 3 mil norr om Umeå. Vi åker uppöver på Lördag och kommer hem Måndag kväll.

Dexter är efter  Trönderjyckens Imre som är polishund.
Meriter på honom är: MH, Korad, PH, SCHH111, SE UCH och KKL1

Imre1

 

Och mamma Fjällbrantens Chakira
MH

Chakira

Det är med spänning vi hämtar hem denna valp. Och det skall bli väldigt spännande vad Torbjörn uppnår med honom.

Tess och Sotis

Ja imorgon har dom små varit här i sitt nya hem i en vecka. Och dom var 13 veckor i Måndags. Dom har fått vara i vårat sovrum denna veckan, dels för att Sotis fick en övre luftvägsinfektion och skal få penicillin i 10 dagar och dels för att dom skall ha lite lugn och ro i början. Det går jättebra med dom, Sotis har piggna på sig och dom busar, äter och sover . Dom är bara sååå underbara dessa små varelser.

Idag åkte Torbjörn iväg med Äxie för att städa min bil så då släppte jag ut kattungarna i huset , för första gång tillsammans med Åcky, Pepsi och Tussi. Tussi tycker inte om dom små än, så hon fräser och morrar. Men inte bryr dom sig de små. Sotis var den tuffaste mot hundarna, han vär ända fram och nosade på dom, om än lite skäptisk. Men Tess hade fullt upp med att följa Tussi. Och nu sover dom små i våran säng. Vi skall även para dom ihop med Äxie, men den damen är i löp och då är det onödigt att utfordra skebnen.

Här är en bild på dom små som är tagen under veckan.

DSC_6464 (Custom)

Det är så mycket roligt med dom små och det är full fart ena stunden och så sover dom nästa.

Imorgon fyller gubben år så då väntar vi besök av både vänner och familj. Det ser vi fram emot.

Nu vill vi önska er alla en trevlig Fredag kväll och en God helg

Kramar och nospussar från oss på Kerriehedens // Gerd

 

 

 

Hundträning

I helgen har det gått i hundträningens tecken. Idag har jag och Åcky varit på kurs i Hagfors och tränat och det gick väldigt bra. Han är duktig lilla prinsen fast han inte har tränat på så länge.

Igår var Torbjörn och Äxie iväg på bevakningsträning som dom stort sett är varannan helg. Och Äxie är jätteduktig fast lite ivrig ibland. Men hon är en liten stjärna lilla gumman. Här kommer en bild på henne när hon sitter uppbunden i basläger. Och hon sitter där tyst och stilla fast det går andra hundar förbi , och det sitter andra hundar uppbundna i närheten

.facebook_1454763769234

Nu är det bara en vecka tills vi skal hämta våra små Maine Coon bebisar. Då är dom nästan 13 veckor. Det skall bli så roligt. Vi längtar och väntar med spänning på dom små. Nu skall jag sätta in dom senaste bilderna som vi fick fra Helène förra helgen.

12665908_10153907149299521_811128021_n.jpg

received_10153907136489521.jpg

Nu blir det kurs kväll för mig på internet så jag önskar er alla en trevlig Söndag kväll.

Kramar från Kerriehedens // Gerd

Vardagen

Ja så går livet vidare här på gården. Har några jobbiga dagar just nu då en god vän till mig i Norge är jättesjuk. Och vi eller läkarna vet inte utgången av detta. Man känner sig hjälplös, men kan inget göra. Torbjörn tränar endel med Äxie och det går jättebra. Hon är duktig lilla pärlan. Jag och Åcky ska försöka åka iväg på träning igen på Söndag. Han tycker det är så roligt och han blir så glad. Igår var jag i Karlstad hela dagen med en f.d. granne och vi shoppade och fikade och hade en bra dag. Och det ble handlat hem lite små grejer till kattungarna. Tänk att nå är det bara 1,5 veckor kvar. Hoppas allt går bra på veterinär besiktningen nästa vecka. Idag är det sol och kallt här i Bogerud. Och det mesta av snön har smältat bort. Jag väntar och längtar efter vår, men man får väl vänta ett tag till. Igår var jag till optikern i stan och det blev konstanterad att jag hadde sämre syn och mina hornhinnor hade blivit ännu sjevare. Så det blir nya glasögon i slutet av månaden. Spännande. Idag ringde dom från njurmedicin i Karlstad och det är meningen att jag skall operera bort min dialys finstel på höger överarm som jag haft sedan 1999. Ja tänk vad åren går, i April är det redan 15 år sedan jag fick min njure, och den fungerar bra än. Jag fick ett par bilder på kattungarna härom dagen. Dom är ju såååååååååå underbara mina små. Det kommer nog bli myckt puss och kel med dom. Hoppas bara det går bra med Tussi och hundarna. Men vi får ta det lite försiktigt i början. Så får ni alla som är inom våran sida och blogg ha det så bra. Ta hand om er , så hörs vi snart igen.

 

 

 

 

 

Kramar och nospussar från oss på Kerriehedens // Gerd

VETERINÄRBESÖK

Ja igår var vi iväg till Jörgen Junkegård på Solstadens smådjursklinik i Karlstad med alla djuren, som vi alltid är varje år. Denna gången var även Nina med oss. Det blev senior kontroll på Pepsi som snart blir 12 år och även på Tussi , vår Norska skogkatt , som är 8 år. Och alla blodprover var jättebra på dom båda två. Dom kollade även tänderna på Tussi då hon i fjol fick FORL och fick ta bort 6 tänder. Men nu var det inget problem med varken tandkött eller tänder och det var skönt. Sen fick alla hundarna och även Tussi vacciner. Så nu känns det bra . Och här kommer en bild på Nina och prinsen Åcky…………

 

20160125_161528_resized

 

 

Efter veterinärbesöket åkte vi hem till Nina och Niclas och fikade en stund innan vi åkte hem igen.

Ja nu väntar vi med stor längtan på våra två småttingar, som flyttar hem till oss på Alla hjärtans dag 14 februari. Kan det blir bättre Ler

 

DSC_6295 (Custom)

 

Vi har haft en kall start på det nya året, men nu har det blivit bättre. I skrivande stund har vi faktiskt sol och + 2,3. Vi har än lite snö kvar också.

Vi önskar er alla en fortsatt bra vinter.

Kramar från gänget på Kerriehedens // Gerd

Utbildning

Torbjörn håller nå på med att utbilda Ferdix Äxie Kerrie till Försvarsmaktshund.
Det är meningen att dom skal göra slutprovet någon gång i höst.

Om hon klarar det så tar hon över efter sin mormor som har varit Försvarsmaktshund i många år.
Så nu håller vi tummarna att allt skal gå bra för dom.

Kramar från Kerriehedens kennel // Gerd

Januari 2016

Ja nu har det redan gått halva Januari på det nya året. Vardagen är tillbaka igen och julen är borta i stugan. Så nu är det ett nytt år och vad det vill bringa oss det är det ingen som vet. Men vi har litt att se fram emot och som vi gläder oss till. Så får vi hoppas att det blir som vi  tänkt.

Torbjörn var ledig från jobbet f.o.m. 23 december och började arbeta igen 4 januari. Så han hade långledigt. Julen var grön, men till nyår kom snön och den senaste tiden har vi haft väldigt kallt. Uppemot 28 grader minus. Julafton var vi själva här hemma och sen åkte vi på midnattsgudstjänst i Munkfors kyrka något som blivit en tradition om vi är hemma. Resten av julen och nyår umgicks vi med många goda vänner och familj. Och i början på det nya året så var vi till Carola och Lex med familj tillsammans med våran vän Nina. Lex är bror till min Åcky och heter egentligen Ålex. Det var väldigt trevligt. Våra underbara vänner Jenny och Lars-Tore gifte seg 21 december och då var vi hos dom i deras nya hus i Högboda. Dom gifte seg hemma och älskade Penny var brud piga. Och Torbjörn var vittne åt Lars-Tore. Vi var även där 1 dag jul och på nyårsafton då dom hade sin bröllops fest.

Början på detta året har varit bra och jag hoppas att jag ska bli lite duktigare att uppdatera bloggen här och resten av hemsidan. Om ungefär en månad, 14 februari, så får vi hem två nya familj medlemmar. 2 söta små Maine Coon bebisar från en uppfödning utanför Kil i Värmland som heter DärUte`s. Helene är en mycket bra uppfödare och hon är duktig med sina katter och kattungar. Vi var där och hälsade på igår då dom små var 2 månader, och det blev mycket fotografering.Så det ligger ett nytt album under Foto 2015 Maine Coon katter 2016. Så välkommen in och kika.
Och en hälsning i våran gästbok sätter vi också stor pris på.

Då önskar vi er alla en riktigt bra fortsättning på det nya året och hoppas det blir ett bra år för oss alla.

Så återkommer jag med uppdateringar så snart det sker något spännande här hos oss

Kram från Kerriehedens kennel //

UTSTÄLLNINGSTRÄNING……….

Hej och hå alla ni som är inom och läser på bloggen och våran nya hemsida…………………

Nu har vi varit på några utställningsträningar inför att Äxie skal ställas på Schäfer utställningen 28 mars i Karlstad.Tyvärr har damen i fråga tappat pälsen då hon snart ska i löp. Men hoppas att hon får tillbaka något igen innan utställningen. För hon är så fin exteriört så de är synd om hon skal dömas ut på grund av pälsen. Men det blir som det blir…………

I Lördags tog Torbjörn lite kort på träningen, på Ferdix Ä-kull. Men då var inte jag där då jag jobbade. Tyvärr blev det inte så bra ljus då dom tränade inomhus i ett rid hus, men det är roligt ändå när dom små barnen snart (11 april) blir 2 år. Tänk vad tiden går snabbt. Ja ja, här kommer ivarjefall några bilder på “valparna” från i Lördags och även en bild då dom hade fikapaus.

Äxie2

Äzza

Äzzet

DSC_3772 kopiera

Det är Äxie, Ässa och Äzzet. Mamma och pappa är också med på “fika paus” bilden med sina ägare. Och Äxie ligger duktigt inne i kroken medan husse tar kortet.

Klicka på bilden om ni vill se dom i större format. Nästa träning blir på Fredag och då hoppas jag också att kunna följa med.

Här i huset har vi haft födelsedag med goda vänner och fina presenter och blommor. Det var Torbjörn som fyllde 60 år. Och här kommer en bild på honom på dagen hans tillsammans med några av blommorna han fick.

DSC_3495 (Custom)

Ja detta var lite smått och gott för denna gången. Vi hoppas att få tagit något bättre bilder på hundarna när det börjar bli grönt ute. Nu har snön börjat tina bort och det är skönt , men det är lite halkigt än.

Må så gott alla samman.

Kramar från Kerriehedens // Gerd

1 2 3