Gäster och bröllop………….

Ja nu har det varit full fart några dagar, men det är ju bara roligt och det har gått så bra, men tomt och tyst blir det när dom åker.  Jag har inte haft flimmer sen jag var iväg 23 maj och det är jätteskönt. Jag har känningar av det ibland, men det blir inget mera tacket vara medicinerna. Till Onsdagen ringer dom mig för att tala om hur det blir 30/6, om jag skal dricka mycket jod och bli radioaktiv eller inte, och hur mycket det blir och hur länge jag måste hålla mig “isolerad” här hemma. Jag får troligen inte stanna kvar på sjukhuset, trodde sköterskan jag mötte i Fredags, så då är det bra om Torbjörn hunnit få upp staket så jag kan ha hundarna ute mest möjligt, det är inte bra att vara för nära dom heller dom första dagarna. Ja ja det är mycket man skal genom, men blir man frisk så är det värd alla plågor.

Fredag kväll vi fick överraskande, men som vanligt trevligt,  besök av våra vänner från Karlstad, Nina och Ånnie, + Ninas killkompis. Vi trivs mycket bra tillsammans med dom. Denna gången blev det ingen spring och lek med Ånnie och Åcky, för jag orkade inte gå någon promenad efter att ha varit i Karlstad största delen av dagen. Jag fick tak i fin fina guld örhängen till min kompis som fyller 70 år 23/6, men som jag skal vara hos  från 24 juni till 28 juni, och kalaset för henne blir 26 juni. Det var en liten sten i mitten och guld runt om, dom var jättefina, och jag hoppas även hon vill tycka om dom. Jag har känt henne och hennes make sen hösten 1989 och dom har alltid haft Golden Retriever, och nu har dom en valp på 11 mnd. Jag har bara sett henne på bild så det skal bli roligt. Hoppas bara att Åcky inte är för busig med henne.
Jag har även anmäld Åcky till utställningen i Ransäter 1 augusti. Det blir första utställningen för hans del, men det skal bli kul att få en bedömning på honom från en riktig schäfer domare. Det kommer nog att vara mycket hundar där, då Svenska schäferhund utställningen inte är samma helg som Ransäter i år, så jag har inte så stora förhoppningar, men det är kul ändå. Han går i unghundsklass från 15 – 24 mnd. Det är Sven på Kennel Ferdix som skal ställa honom, men vi har inte tränat så mycket på utställning så det blir som det blir. Men spännande blir det för han är jättefin nu, har fina färger och fin päls, som kommer att bli bättre och bättre nu när han fält färdigt. Och han rör sig väldigt fint och parallellt. Så ni får hålla tummarna för honom. Jag tror att två av  hans systrar skal ställas också, och den ena skal evt. även tävla lydnad där. Vi har fortfarande inte fått svar på röntgen på den 3 valpen i kullen som är röntgad, men hoppas det blir svar i morgon. Sen är det min tur att röntga Åcky, och jag har redan fjärilar i magen. Men det blir som det blir, jag kan inget mera göra. Men han springer så lätt och rör sig smidig så vi får se. Hoppas även ni andra röntgar nu framöver.

Torbjörn var uppe tidligt i Lördags för han skulle ner till gamla huset och ordna med avloppet, men det blev inget då dom först måtte koppla in nya vattenledning. Som tur var så hade han dragit den för flera år sedan så det var bara att koppla på i källaren. Men avloppet har han inte hunnit att göra något med än. Men han rev ut allt som var i det gamla mörkrummet i går, så nu skal det vara lättare att bilda upp golvet. Det är jobbigt för honom att det skulle bli så mycket problem, han har ju så mycket annat han också skal göra. Så vi får se när han får tid. Dom hade hyrd en med en liten grävmaskin som grävde upp vattenledningen ute och Torbjörn frågade honom om han även kunde komma hit och gräva avloppet här, något Svea skulle ha gjort i flera veckor, men han kom aldrig. Fy sjutton för sådana människor som man inte kan lite på. Men vi krusar honom inte. Och ryktet för hans företag blir nog inte så bra när vi berättar för dom vi känner. Men har är visst känd för detta från förr också. Men i Lördags fick vi alltså grävd upp här och Torbjörn lade ner nytt avloppsrör flera meter, så nu är det mycket bättre, men tyvärr inte helt bra.
Ja man undrar när allt skal bli färdigt så man kan sätta sig ner och njuta, det blir nog inte i år ivarjefall för Torbjörn sin del, han har garaget fullt i låder och grejer och även rummet bak garaget där han skal ha kontor sen.
Nu är det staket som står på första prioritet här hemma.

Jag var rädd pigg i Lördags så jag fixade lite här hemma och damsugade  hela huset.

Lördag fick vi besök av två av mina fadderbarn, min kusins två flickor, och dotter till den äldsta, som var 10 veckor i Lördags, och även hennes förlovade. Dom trivdes jättebra här och vi hade det jättetrevligt. Det är första gången dom har kommit till oss ensamma, och även första gång på många många år. Men nu hoppas och tror jag inte det blir så länge till nästa gång.  Det var inte så långt som dom kom ihåg och dom tycker så mycket om stället här också. Det blev ju mycket bröllops kikning för mig och även Torbjörn, som påstår att han aldrig kikar på tv *skratt*, och det var ju inte färdigt för sena natten, men det blev även tid att snozzzzzzzzza med Tina både Lördag och Söndag. Och prata med dom andra mycket också.
Jag gjorde mig riktig duktig om Lördagen och gjorde god middag på kvällen, fläskfilé med potatisgratäng, kinamix och tillbehör, men tror ni inte att tjejerna hade varit inom Arvika, på väg hit, och tagit picering   i tunga,  så dom var svullna i tungan båda två och klarade inte äta så mycket. Tur att vi andra hade matlust ivarjefall. Men Anette tyckte det var väldigt gott, det lille hon orkade äta, så hon skulle komma tillbaka i augusti och äta sån igen. *ler* Hege tyckte också det var gott. Och hon kommer nog tillbaka hon också tänker jag. Hege delade sovrum med våra katter så hon fick icke sova mycket den natten, Tussi är inte van att ligga i samma rum som dom hon inte känner så hon hade jamat hela natten och Frisse var visst inte mycket tyst han heller. Så nästa gång får dom nog gå löse i huset när vi har gäster i gäst/kontor och kattrummet. Frisse och hundarna, särskilt Åcky, var mycket nyfikna på Tina, dom hade ju aldrig hört en liten baby som låter. Åcky gav henne även en puss, men annars var det inga problem. Här kommer lite bilder från helgen…………..

Moster Hege byter blöjer med översikt från mamma och pappa.

Middag på Lördag kväll........

Frisse och Tina

Torbjörn kikar på bröllop med Tina i famnen

Och jag hade Tina i knä rätt som det var..........

En trött liten tjei.........

Här har jag drässen jag fick från er när jag blev född.........

Frisse och Åcky var mycket intresserade.

Detta pusslet fick Torbjörn i present när gästerna kom.....

Det har varit många som varit med och lagt det pusslet som Torbjörn fick, även jag har varit med och lagt några bitar. Och familjen med vänner och bekanta. Det är en mycket vacker varg bild och Torbjörn blev mycket rörd då han fick den. Anette har satt den i glas och ram. Bilden är självlysande fast jag vet inte om den är det när den har fått ram, men det får vi se efterhand. Den skal få en fin plats i vårat nya hem Tusen tack alla samman. från Torbjörn för den fantastiskt fina presenten. Och tusen tack Anette, Hege, Trond och lille Tina för att ni kom och hälsade på oss, och hjärtligt välkomna tillbaka när ni vill. Vi är glada i er alla.
Torbjörn var och fotade lite i Fredags på våra djur och även på midsommarblommorna.

Midsommarblommor

Min älskade prins.

gamelmor Schiba som blir 9 år imorgon

Pepsi som var 6 år 1 april 2010

Pepsi och mamma Schiba

Tussi på inspektion i hagen.......

Tussi 2½ år

Idag har Torbjörn och jag haft 14 år bröllopsdag. Den dagen vi gifte oss var det regn, sol och åska och så har vårat äktenskap också varit, men “störst av allt är kärleken” och den har segrat oavsett hur jobbigt det har varit ibland.  Jag fick 3 röda vackra rosor av min kära make när han kom hem idag och en riktigt fint kort, men vad som står på det är bara mellan oss två.
Jag hade gjort en god middag idag med entrecote, pommes stripes, kinamix och tillbehör.
Det var riktig gott och vi njöt av maten och rosorna.

3 röda rosor från min älskade make

Efter maten fick vi besök av Torbjörn´s systerson, han var här för första gången, och då blev det svenska jordgubbar och glass.
Jätteroligt att du kikade inom Peter.

Så det har varit en lyckad bröllopsdag. Och jag hoppas vi får många fina år tillsammans framöver också.

Nu är det dags att hitta sängen.
Imorgon skal jag packa och fixa lite här hemma och sen på Onsdags morgon så vänder jag näsan mot Norge, där jag blir tills på Måndag då jag åker till Årjäng. Jag kommer hem Tisdag 29 juni.

Jag önskar alla er som är inom vår hemsida och våran blogg en härlig vecka med mycket sol. Tidningen har ivarjefall lovat mycket sol framöver. Nu är det god natt från oss här // Gerd och gänget 😀

När skal allt elände ta slut??

Inte nog med allt vi har fått vara med om senaste året, nu har det även blivit problem med huset vi har sålt. Det började i Lördags när Torbjörn skulle ner där för att hämta ett lass med grejer från uthusen, och köra upp till torpet. Då hade det blivit stopp i avloppet i källaren så de fick ta dit en bil som spolade avloppsrören. Och det gick bra. Och Torbjörn hjälpte dom att göra ordning.  Torbjörn har bilat upp vartenda golv i källaren och bytt avlopp och jutet nya golv över allt bortsett från i det rummet han hade som mörkrum (där han brukade framkalla svart / vitt bilder) det skulle han fixa  härnäst, men så sålde vi huset och tänkte inte mera på det. Vi har aldrig själva haft stopp i avloppet. Sen i Onsdags  ringde köparen mig, då hade det blivit tätt igen. Hon hade då ringt efter dom som kan filma avloppet och då fick dom se att avloppet under mörkrummet var förstörd, det var så ruggig i väggarna på avloppsröret så allt papper satte sig fast där, och rören är ju gamla, så hon fick besked om att inte spola ner något papper. Och så går det ju inte att ha det, så till Lördag får Torbjörn åka dit och bila upp golvet i mörkrummet och så måste det läggas nytt avlopp där också,  och så skal det gjutas nytt golv igen. Och det är Torbjörn som får stå för hela kostnaden både för dom som varit där och för nytt avlopp och allt. När dom hade varit där och spolat och filmat i Onsdags så hade allt avloppet sprutat utöver hela badrummet, så det var nog inte kul för den nya köparen att fixa. Ja ja detta är dolda fel, men det är nackdelen med att man känner dom som köpt huset, då tar man ju på sig kostnaderna, för man vill inte ha något bråk. Ja ja, stackars Torbjörn, han har så mycket nu, men det går ju utöver det som finns i uthusen där nere, det tar ju ännu längre tid innan dom bli tömda. Men som tur är så har vi fått sålt den stora hundgården, så dom nya ägarna plockar ner den och tar den med sig.

En blir lite motlös när det hela tiden skal krångla, men det måste väl vända snart tycker jag.
Vi skal ju även byta avloppsröret här dom sista 6 metern till brunnen, men han som skal göra jobbet kommer aldrig. Jag har nog aldrig varit med om någon som bryter sååååååå många avtalar som han har gjort. Så var det när han skulle lägga ner slangen till jordvärmen också, han lovade och lovade, men till slut kom han då. Nu har han lovat att komma imorgon, men inte liter jag på att han kommer. Vi väntar ju på att det skal bli klart så vi kan få sätta upp staket här, så hundarna kan vara ute på dagarna, och man kan ha dörren öppen när det är varmt och skönt.
Vi har haft några riktigt fina dagar nu med sol och värme, men det är ingen värme på kvällarna och nätterna. Det var bara + 4 grader när jag åkte iväg vid 07.00 igår på  moran. Och det är ju ingen värme precis. Men jag känner att jag är tät på nätterna så pollen finns det gott om.
Alla midsommar blommor blomstrar nu, allt spirar och gror nu efter att värmen kom. Och lupinerna som blommar i alla sina vackra färger. Till Måndagen är det 14 år sedan vi gifte oss, och det var ingen värme då heller, jag kommer ihåg när jag blev hämtat hos frissan för att åka till kyrkan så var det bara + 11 grader, och det var mitt på dagen. Men då hade det regnat hela förmiddagen och det regnade och solen sken om vartannat under vigseln och under kvällen. Vi hade vårat bröllop uppe vid torpet och hade hyrt partytält, och det var gott att ha när regnet vräkte ner under middagen. Men jag kommer ihåg att Juli och Augusti var ganska bra det året, så vi hoppas att det skal bli bra i år också. Ja ja nog om det.

Nu kom Torbjörn in med hundarna efter kvällsprommisen och nu stod det en räv jämt utom vårat hus igen. 😀

Igår var jag som sagt till lasarettet klockan 9.00 och klockan 12.00 var jag till en kompis för att träna med Åcky. Han är duktig min lilla spjuver. Jag fick jättemycket beröm för honom igår, Annica var helt imponerad över hur lättolärd, snäll och god han är. Och det är jätteviktig för honom att göra som matte vill, så ibland blir han lite ivrig, men när han förstår så går det jättebra. Vi provade bl.a. fritt följ och fast jag aldrig har tränat det förut så fattade han direkt , så det skal bli roligt att träna med honom framöver. Annica trodde jag kunde komma långt med honom om jag vill det. Ja jag vill, jag vill jättemycket, men orken tar slut lite för snabbt tycker jag. Och det fick jag även se igår. Jag blev slut jättesnabbt fast vi tog pauser. Men vi skal träna lite på det vi lärde igår ett tag och sen åker vi ner igen. Kanske vi kan träffas på klubben i Forshaga också någon gång så vi kan träna med lite störning emellanåt. Och så kan jag träna på klubben här.

Idag har jag varit till Hagfors en sväng och imorgon är det Karlstad lasarett igen, men som tur är så skal jag inte vara där för klockan 13.00 imorgon så jag kan sova lite längre än igår. Jag är inte särskilt morgonpigg numera kan man säga.

Idag har jag fått packat upp alla bärkassar och lite annat, så nu är det “bara” 2-3 sopsäckar kvar, så har jag fått på plats allt som vi hade i lådor och bärkassor här inne. Hoppas jag får tid att damsuga och torka golven också på Lördag innan gästerna kommer. Men annars får dom ta det som jag har det.

På Onsdag till veckan åker jag till Norge, jag skal hälsa på Penny en snabbsväng, och sen skal jag till min kusin i Askim där jag skal stanna tills på Torsdag eftermiddag. Jag skal även hälsa på andra vänner i Askim också. Det skal bli roligt.
Sen Torsdag åker jag iväg närmre Oslo där jag skal hälsa på goda vänner som jag har känt i 21 år, och där skal Åcky och jag vara tills på Måndag förmiddag. På Lördag 26 blir det kalas för min kompis fyller 70 år, och det skal bli kul. Vi blir ca 24 personer och jag känner dom flesta och vi brukar ha jätteroligt tillsammans med dom. Sen Måndag åker jag till Årjäng och där skal jag även träffa en kompis som jag känt länge och vi skal vara tillsammans tills på Tisdag eftermiddag, då måste jag åka hem, för dagen efter på Onsdag skal jag troligen vara på sjukhuset igen klockan 9.00 och då kan det vara gott och komma hem i tid och lägga sig. Jag är nog sliten då efter 6 dagar på farten.  Dom skal ringa mig till veckan, så då får jag veta om jag skal ha den stora dosen med jod.

Torbjörn går på Jour på jobbet 24 juni och då har han jour en vecka. Han skal prova att sätta upp staket här medan jag är borta för är det så att jag skal dricka den stora dosen med jod och jag blir radioaktiv så skal jag hålla mig undan hundarna första veckan och det är inte så lätt med tanke på hur fäst Åcky är med mig, så då är det gott att släppa ut dom på dagarna.

Och annars så hoppas vi snart att det blir lugn och ro så vi kan njuta i vårat nya hus. Vi trivs jättebra här. Och trafiken på vägen hörs inte nu när skog och sly har växt upp. Så det är så lugnt och skönt här.

Nu är det väl snart dags att hitta sängen.
Nu ser vi fram emot besök i helgen, och bröllop på Lördag 😀 Man måste ju ha med sig kronprinsessa bröllopet. 😀

Nu säger jag på återseende och god natt.
Kramar från oss alla på Kerriehedens // Gerd :love:

Beslutsångest ………….

Skal, skal icke, skal, skal icke………….. Jag har värdens beslutsångest om jag skal anmäla Åcky till utställningen i Ransäter i slutet på Juli eller inte. SSM är inte samma helg som Ransäter i år och då vet man att det kommer bli många bra schäfer hundar i Ransäter, men det hade ju varit kul att prova ändå. Jag har inte tränat något på utställning med han, men jag får uppfödaren att ställa honom så får det går som det går. Han är väldigt fin nu, fin färger och han rör sig väldigt fint och parallellt. Ja ja vi får se hur det går och vad det blir………..

Som ni säkert har läst på nyhetssidan så har 3 av valparna blivit röntgade och två har vi fått svar på. Båda med bästa resultat :love:
Det hade varit roligt om hela kullen vore fria, det är ju bra sedan Sven menar sig ha en valpkull på Ånnie, men vi får ta det som det är. Jag skal röntga Åcky snart också och känner redan att jag har fjärilar i magen 😉 Fast det ännu är ett tag dit. Och jag skal ju bara ha honom som familj hund så det spelar ju egentlig inte så stor roll. Men ändå……………

I Lördags kväll hade vi besök av goda hund vänner, vi bor inte så långt från varann, men ändå så går tiden och det är inte så ofta vi ses. Men vi hade en trevlig kväll och det blev mycket hundprat. Torbjörn var med Mats och han son Erik i vinter då dom körde sina schäferhundar efter hästen och Torbjörn sto på skidor efter med Åcky och Ålex.  Ja han sto på näsa ibland också då 😀 Här kommer två fina  bilder från en av deras utflykter.

Ålex och Åcky


Jag är ingen älskare av vintern, men visst är det vackert. 🙂 Torbjörn var även flera gånger upp till torpet där valarna fick dra honom och Pepsi fick dra pulka. Schiba har lite ont i sin rygg så hon får springa lös. Nej nu får det var nog om vintern, nu är det sommaren som gäller.

Imorgon skal jag till sjukhuset i Karlstad klockan 9.00 och sen vid 12.00 så skal jag till Annica och träna med Åcky, det ser jag mycket fram emot. Nu skal det bli allvar. Jag har tränat lite med honom idag, men det är svårt att se när man är själv.
Torsdag skal jag till Hagfors. Och Fredag skal jag till sjukhuset i Karlstad igen. Det är denna köldkörteln dom skal kolla och sen under veckan får jag reda på om jag skal få den stora mängden med jod 30/6.
På Fredag eftermiddag skal två av valpköparna, uppfödaren och jag med Åcky mötes och träna lite också, men jag har inte fått svar än om det passar för alla. Den ena valpköparen tänker tävla lydnad i Ransäter på utställningen och det är jättekul om det blir av. Så nu är det spännande framöver.

Pga dom starka medicinerna jag äter nu så har jag inte haft flimmer på över 3 veckor, men jag har känningar av det ibland.

Annars så går dagarna som vanligt, solen har kommit tillbaka och även myggen.

På Lördagen får vi besök av min kusindotter, som blev mamma för dryga 2 mnd sen, lilla Tina och pappan, min kusins andra dotter blir också med, det skal bli jätteroligt. Dom skal sova över tills på Söndag så då får jag mycket tid att snozzzzzzzzzzzzzzzza med lilla Tina. Hoppas vädret blir bra så vi kan sitta ute också.

Som ni ser så har jag ändrat lite på djurens sidor med lite bilder på föräldrar och några valpbilder.

Nu är det dags att hoppa i duschen och sen blir det tidligt kvällen för mig. Imorgon är det upp med tuppen.

Ha det bra och på återseende här på bloggen.

Kramar Gerd 😀

En lite tråkig upplevelse…….

För en dryg vecka sedan var det dags för Ålex att åka på HD / AD röntgen och Carola med familj tyckte det var ok med Djursjukhuset i Karlstad.Då dom inte har varit med om detta förut, och vi hade inte tänkt på att vi kunde anbefalla någon veterinär när dom var här och köpte Ålex,
eller “LEX” som han nu heter.

Väl framme på djursjukhuset så fick dom som jobbar där för sig att dom skulle sätta munkorg på “Lex”, för att ge en lugnande spruta, något han aldrig har upplevd förut. Så han fick fullständigt panik. Han har varit till veterinär flera gånger och fått sprutor, men har aldrig visat något mot någon, han älskar människor, och han visade inte något denna gången heller,  innan dom kom med munkorgen. Men då blev det liv. Dom fick ta hjälp av 2 veterinärer, en djurskötare
+ Carola för att få ner honom på golvet.
Jag har aldrig hörtom eller varit med om något så klantigt.  Och Lex  är inte ens 15 mnd gammal.
Så nu är det bara att hoppas att han inte har blivit rädd för veterinärer el.
Och för ägaren var inte detta någon trevlig upplevelse kan jag säga.

Men nu är han ju röntgad, och vi väntar spänt på svaret.

Och för Lex sin del så blir det nog Solstadens smådjursklinik häräfter. Vi andra, i och runt Karlstad,  brukar ocklså Solstadens smådjursklinik,och vi är alltid nöjda med dom som jobbar där. Där har vi aldrig varit med om något liknande.
Och vi har varit där mycket då vi har haft många hundar.

2 av Lex syskon är redan röntgade där och nr 3 är på gång,  nu i Juni.

Kramar från oss på Kerriehedens // Gerd

( hemsidan till Solstadens smådjursklinik)       http://www.solstadenssmadjursklinik.se/index.html

Livet på landet

Ja så är det ett tag sen man skrev i bloggen senast…….. tiden bara rusar iväg och om dryga 2 veckor är det midsommar och då vänder det  och blir mörkare igen 🙁 , men nu har vi haft en fin tid med många fina soldagar och värmare väder, det har varit precis lagom för en som mig, som inte får sitta i solen för mycket. Vi har nu börjat komma på plats på riktigt i nya huset och saker och ting börjar komme på plats dit det skal. Sakta men säkert. Jag har haft en (hund)  kompis här två gånger som har varit så gullig och hjälpa mig och packa upp låder, så nu står det låder här som skal till andrahandsaffären, på vinden och till skroten. Vi kan inte samla på allt då vi har flyttat till ett mindre hus nu. Hjärtligt tusen tack snälla Sara som varit så gullig å hjälpa mig!!! 😀 Jag skal ta bärkassar och sopsäckar, lite i taget, men en del får jag inte packat upp för gubben har fått upp skåpen i badrummet. Dom ligger i kartongerna och väntar. Men det är så mycket han skal hinna med för tiden. Han har ju uthusen kvar i det gamla huset också, men det får han ta på helgen. Nu har ivarjefall den nya ägaren flyttat in där nere och hon trivs bra.  Vi har även många låder kvar i garaget här, men sånt kan man ju ta efterhand.
Det är så jobbigt att inte orka med så mycket som man vill, men så är det, och det är bara att acceptera. ;-(
Jag har ivarjefall inte varit in på sjukhuset för hjärtflimmer sedan 23 maj och det är skönt, fast jag har känningar av hjärtat ibland och då är det att ta det lugnt. Jag har fått starkaste dosen av nya mediciner och sedan dess har det gått bra.
Det som är planerat nu är att jag skal åka till sjukhuset 16 juni för att dricka lite jod, sen skal jag ned igen 18 juni då dom skal meta min köldkörtel (struma) för att se om det jag drack 16/6 har gjort någon verkan, och har det gjort det så skal jag tillbaka 30 juni för att dricka en stor mängd jod. Så då blir jag isolerad på sjukhuset ett par dygn, då jag blir väldigt radioaktiv, och sen får jag åka raka vägen hem, och hålla mig borta från barn och människomängder i 3 veckor. Sen skal min struma vara bra och förhoppningsvis även mitt flimmer. Vi får ivarjefall hoppas att det blir bra.  Jag skal åter till min hjärtläkare i Augusti / September för att reglera mediciner och evt. ta bort dom jag inte behöver. Just nu äter jag mycket mediciner. Så det blir min sommar i år. Men det skal bli skönt att bara vara hemma om vädret är bra så jag kan vara ute lite. Vi trivs så bra här så det är gott att bara vara och koppla av från allt. Och nu över till något helt annat.

Det har varit en kall vår och vi hade frostnätter långt ut i maj mnd. Och mycket regn. Men nu har vi haft fint väder ett tag och för en dryg vecka sedan fick vi lite värme också, så nu är det gott att vara ute. Vi har haft soliga dagar och lagom värme, för mig så jag har pysslat lite ute med mina blommor. Jag har blomlådor och krukor lite över allt ute och det är riktigt trevligt. Men i början fick jag ta in krukorna på nätterna för då var det för kallt. Fast jag hade blommor som skulle tåla kylan. Vi har även några brudspira buskar här som var här från förr, och dom har blommat så vackert nu, bara tråkigt att dom blommar så kort tid. Vi har även buskar som jag tror heter Ölandstok, ( med gula blommor)  men dom har inte blommat än. Vi har även ett äppelträd på baksidan huset som också har blommat så fint. Vi kommer inte till att ha så många rabatter här som vi hade förut, det är så mycket jobb med det och jag är väl sådär intresserad, men jag tycker det är mysigt med blomlådor och krukor och det är lätt att sköta. Torbjörn säger att det har blivit så fint med nya blommor där vi bodde förut också, hon som köpt huset är duktig med det.

Under våren här så har vi haft en grävmaskin hit som har lagt ner 400 meter slang till jordvärmen som vi skal göra klar till hösten. Och när dom hade varit här så såg tomten ut som en jordvälling. Inte engång hundarna kunde gå där och kissa. Här kommer lite bilder från den tiden………

Framsidan av tomten

Baksidan av huset och endel av tomten........

Det ser lite bättre ut nu, men imorgon kommer grävmaskinen igen och skal gräva upp dom sista 6 metern fram till avlopps brunn för där är det er fel, som har varit i många år, som vi vill åtgärda innan vi sätter upp staket. Dom som har ägd huset förut har haft problem med avloppet och det har blivit tätt ibland, men dom kollade aldrig vad som var fel. Vi hade hit någon som fotade avloppet inifrån och då såg vi vart felet var. Så nu blir det bra hoppas vi. Jag var ute och fotade lite härom dagen då jag tyckte det blommade så fint i spirabuskarna, men jag glömde ju fota alla fina blommor som vi har……. bara en som hänger på väggen blev med……….

En av mina första blom arrangemang i våras.


Det är vackert med blommor, men dom senaste åren har jag inte haft lust eller energi att planta och pyssla så mycket på det gamla stället. Det var inget roligt att vara ute när man tyckte man hade ögon på sig hela tiden. Här njuter vi bara. 😀 Jag tror nästan detta stället bara stod och väntade på att vi skulle köpa det  😉 💡

Frisse

Torbjörn tog denna  bild på Frisse härom dagen då han hade hittat ett snöre som har lekte med. Det blir ingen utställning med katterna i år, jag har inte tid eller ork till det, men Frisse är verkligen en vacker katt. Han är 1½ år nu. Och han har en sällan färg “svartsilvertabby” så han kan komme långt på utställning. Han är även kastrat och då är det inte så hårda krav. Tussi hade vi inomhus i ca 3 veckor sen Torbjörn flyttade hit, men nu är hon ute på dagarna, hon var ju van att vara ute katt där vi bodde förut, och gissa vad hon gör om  dagarna, jo hon fångar möss och lägger på trappan flera gånger om dagen. Jag är inte så glad för det, men man får ju inte skälla på dom, dom vill ju bara vara snälla. Skrållan har det jättebra i Ransäter och har blivit en riktig tjusa katt.

Det är mycket vilt här vi bor nu, det är nästan inte en dag utan att Torbjörn ser djur när han är ute och går med hundarna, det är mest råddjur men även räv, grävling och älg ser han på sina promenader. Jag hade Åcky mycket lös i början, men man får akta sig när man bor så nära 62´an. Den vägen har förresten blivit omdöpt till Klarälvsvägen nu. Åcky och jag var iväg till centrum i Karlstad för någon väcka sedan och miljöträna, och det var inget problem. Vi satt på en bänk i solen, mitt i gågatan, och han låg vid mina fötter och kikade på barnvagnar, cyklar , människor och flera hundar. Men han är helt lugn. Men nu måste jag börja träna med honom på allvar, han är snart 15 mnd och behöver lära lite mera, så jag skal iväg till Annica när jag skal på sjukhuset 16 juni och då skal jag börja träna för henne så vi får in lite tävlingslydnad framöver. Som ni säkert har sett på sidan nyheter så har Nina´s tik Ånnie blivit röntgad med kanon resultat, så Torbjörn har redan beställd en valp efter henne, av Sven (kennel Ferdix), om ett par år. 😀 Det blir då 3 generation efter våran stamtik  Schiba och samma blodslinjer. Vi är jättenöjda med hundarna efter henne och vill gärna fortsätta med dom, om det går. Det är även en valp till i kullen som är röntgad, men vi har inget resultat än och sen är det två till, som vi vet om , som skal röntgas nu i Juni. Det är lika nervöst och spännande varje gång. Brrrrrrrrrrrr
Penny har det jättebra hos Jenny och familjen och lever som “kora i en grön äng” 😀 Och jag är så glad och lycklig att hon och Ålex har fått så bra hem. Ålex går på kurs, blir social tränad och dom är jättenöjda med honom.

I Söndags var vi iväg till Norge i konfirmation. Vi åkte klockan 06.00 på morgonen och var hemma vid 21.00. Det är inte så långt från Örje, och konfirmationen var i Rödnes kyrka. Det var en fin och solig dag och lagom varmt och allt var så vällyckad. Konfirmanden var mitt gudbarn, så det var jo lite speciellt. Jag bar han ju till dåpen för drygt 15 år sen.  Han är det yngste av 3 syskon. Det är min kusins barn. Den äldste av dom 3 har just blivit mamma för 2 mnd sen (idag) så det var så roligt att få se den lilla också. Hon skal döpas i Augusti, så då blir det Norge tur igen. Jag skal lägga in lite bilder från i Söndags, det var ju många bilder som blev tagna, men jag kan ju inte sätta in alla……………

Konfirmanden
Ja det var lite bilder från den store dagen. Get hade dom på gården också och hon hade fått Getkillingar och det var stor jubel för barnen som var med………Jag tillåter mig även att sätta in en bild på den nyblivna mamman och hennes vackra dotter. Mamman har blivit så vacker och mogen bara på dessa veckor så jag var helt stum av beundran. Jag har följt denna mamman sen hon själv var lika stor. Jag var fadder för henne i dåpen, ( och även för hennes syster som är 4½ år yngre)  jag var med på hennes första skoldag och hon var brud piga när vi gifte oss för snart 14 år sen. Så hon har varit en speciell person i livet mitt. Och har en speciell plats i mitt hjärta.

Ja det var lite smått och gott om forttiden och framtiden. Jag fick aldrig några egna barn så dessa tre barnen har betytt extra mycket för mig genom åren. Och som jag sa i talen till konfirmanden så har jag mer eller mindre växt upp med deras mamma, och hennes bror. På gott och ont. Dom var dom syskonen jag aldrig fick, och dom bodde på landet  så jag ville dit när jag hade skollov och annars när jag hade möjlighet, jag växte ju själv upp mitt i Oslo. Jag och morbror till dessa barnen var födda samma år, så vi hittade på lite hyss ibland. Jag skal till slut sätta in en bild på honom och hans förlovade, och rikta ett hjärtligt tack för att dom gjorde i ordning en så fin och bra dag för konfirmanden.  Tusen hjärtligt tack Jon och Anne-Lise för en trevlig dag med god mat,  och allt annat  ni hade fixat. :love:


Ja ja detta får vara nog för denna gången. Vi är bjudna i 70 års kalas 26 juni, tyvärr har Torbjörn jour på jobbet så han kan inte vara med, jag får se hur jag känner mig, om jag åker. Och om jag åker så blir det några dagar innan och sen stannar jag till över midsommarhelgen.

Nu vill jag önska alla som kikar inom här en riktig fin helg. Vi skal bara pyssla här hemma denna helgen.
Kramar från Gerd 😀

4 dagars hemvärnsövning…………

Från 27 till 30 maj var Pepsi och husse iväg på Hemvärnsövning. Något Pepsi älskar, och duktig är hon också. 😀 :love:
Dom skulle möta tidligt på Torsdagen i Hagfors, och den dagen jobbade dom med övning “Framryckning med gruppen” och sen genomsökte dom en byggnad med hundarna.
Och Pepsi skötte uppgifterna bra och hittade det hon skulle i byggnaden.
Och hon var väldigt trött när dom kom hem på kvällen. Det tar på både psykiskt och fysiskt när dom jobbar och då är det gott att komma hem till sin lugna vrå på kvällen.

Fredagen åkte dom till Horssjön och där var det Pistolskjutning, och sen övning med hundarna. Dom genomsökte byggnad och sökte efter föremål som var blitt nedsläppt från flyg och gick “Hårda spår” på grus och asfalt.  Och Pepsi skötte sig även jättebra den dagen också. Och kom hem trött och sliten.

Lördag åkte dom till Filipstad. Där hade dom framryckning genom stan……………..

Pepsi håller vakt tillsammans med dom andra.

När dom var klara med det så tog dom en byggnad som dom övernattade i, och om natten gick dom vakt omkring byggnaden. Det var ingen lyx att sova där, men Torbjörn har ingen sömn svårigheter så han och Pepsi sov några timmar………..

Här var deras sovplats

Det var inget lyx hotell precis 😉 Men bara Pepsi får vara med sin husse så klagar inte hon. Fast hon trivs nog bäst hemma i sin mjuka sköna Bia bädd.

På Söndagen förflyttade dom sig till Brattforsheden där dom framryckte och tog en höjd. Och sen kom dom hem vid lunch tiden trötta och slitna båda två.

Här kommer lite flera bilder från hemvärnsövningen………….. Och Pepsi och husse säger på återseende här på  “hemvärns bloggen”  nästa gång det sker något nytt på fronten.😀