Lite nye bilder……………

Nå skal jag lägga in lite nya bilder som jag har fått……………………

Först blir det en bild på Pepsi´s bror Beer-Sebas Poker “Pelle” som bor i Arvika.

Så kommer en bild på våran Pepsi som tyvärr har et lite kort kors, men hon har fått sitt 1 pris och det är vi nöjda med.

Här kommer även lite bilder på Ami, son till Pepsi , som bor i Bograngen i Värmland

Och så kommer en bild på Ami´s samboer, katten Ginny som är en Perser……….

Ja dette var lite nya kort och vi säger hjärtligt tack för dom. Vi är även  jätteglada om ni andra valpköpare skickar oss bilder så vi kan sätta in här på bloggen. Det är kul att se hur dom ser ut dom valpar vi inte ser så ofta.

Hälsningar från oss alla i Munkfors // Gerd 😀

Mycket nytt…………..

Ja så är det helg igen och Juli mnd har bara flugit förbi.  Vi har, stort sett, haft  ett underbart sommarväder, med någon åskskur nu och då. Men det har varit en luftfuktighet så man har undrat på om man är i Sverige eller Florida. :p  Jag sliter lite med pusten, och är lite yr från och till nu i värmen, men annars tycker jag att det känns bättre. Och även gubben har sagt att han tycker jag ser piggare ut. Vilket komplimang, det är sällan har säger något om sånt. 😉 Men förra Lördagen fick jag åka en ambulans sväng igen, det är ett tag sen senast. Det var inget flimmer denna gången, men dom trodde kanske det var en infarkt, men det var “falsk alarm” som tur var, det var nog bara värmen, så jag fick komma hem samma kväll, men det är bättre att åka en gång för mycket än en gång för lite, ifall att………… Idag har det varit kallt för årstiden, vi hade bara 10 grader när vi sto upp. Vi har varit en sväng till Karlstad idag och inhandlat lite grejer. Det blev bl.a. nya trädgårdsmöbler och en dubbel bäddmadrass till våra sängar. Vi har haft 2 madrasser på 90 cm hela tiden, men dom halkar på madrassera under, så nu blev det en på 180 x 200. Så får vi hoppas det går bättre. Torbjörn har nu haft en vecka av sin semester, och det har varit full fart hela tiden. Men nu skal dom köra sista resten av skräp från gamla stället imorgon, och sen är det bara brädhögen kvar där nere. Det är skönt. Men oj så mycket arbete det har varit, och det mesta har ju Torbjörn fått ta, när jag varit sjuk, men nu är det snart klart. Men vi vill rikta ett stort och hjärtligt tusen tack till alla våra vänner som har hjälpt oss såååååååå mycket, utan er hade vi inte fixat detta på så kort tid. Och 7 augusti blir det grillfäst för er här hos oss. Ni är så välkomna!!!!

Torbjörn har även semester till veckan, sen är det arbete igen för honom och många läkarbesök för mig. Han hade tänkt att åka till torpet med pappa några dagar, men det ser ut att “gå i vasken” för honom, det finns inte tid. Så det får dom ta igen när tid och stunder passar. Han kommer nog att åka upp till torpet någon dag, men han kan inte vara där som det var tänkt. Tråkigt, men så är det. Det är viktigast att han blir klar med all flyttning nu, och augusti mnd är ganska fullbokad för oss. 1 augusti är det Åcky´s första utställning i Ransäter, det skal bli spännande, han är mycket vacker nu. 7 augusti är det kalas här och då blir det väl så som så med 8 augusti också tänker jag :p , 14 augusti är det samlarmässa i Ransäter, och där skal Torbjörn var och sälja böcker, och 15 augusti skal vi i barndop i Norge, men vi åker fram och tillbaka samma dag. Sen har Torbjörn jour en vecka, och sen skal han börja med garaget här , för förhoppningsvis så börjar dom med kulverten och jordvärmen i September. Ja det är full rulle…………….. Och snart är hösten här. Suck.!!! Ja inget fel med hösten, jag älskar den med alla vackra färger och hög klar luft, men det som kommer efter vill jag inte tänka på. 😕

För 2 veckor sen så satt jag här och undrade vad jag skulle hitta på den helgen, jag visste att Torbjörn skulle köra grejer Lördag och Söndag, men jag hade inga planer. Då kom ett sms från Jenny (där min kära Penny bor), hon undrade om jag visste om något ställe här i närheten där dom kunde campa. Men den helgen var det dragspelsstämman i Ransäter, så någon campingplats fanns nog inte att hitta, så jag sms tillbaka att dom kunde komma till oss och campa här. Vi skulle ju ändå vara hemma, och jag är lika impulsiv själv, så det var väl inget problem. Och så blev det………….. dom kom på Fredag kväll och stannade tills på Söndag eftermiddag. Och vi hade en fantastisk jättetrevlig helg, lite pysslande blev det med hundarna, men varför laga problem av det, det fixade sig så bra. När dom skulle resa tältet på Fredag kväll så………….jaaaaaaa…………hmmmmmmmmm fanns det inga tältstänger med, vi fick oss ett gott skratt och inga problem är för stora så dom inte kan lösas, så Torbjörn var in i garagen i allt kaos och fixade fram sitt fjälltält, så dom fick låna dom tältstängerna, men dom var lite små så det blev inte så mycket till tält, men så fick vi en lys ide 💡 . Varför inte ta ett snöre och binda i toppen på tältet, och binda andra ändan i tv antennen på huset här , och så blev det gjort. Och vips så fanns där ett tält dom kunde sova i ivarjefall. 😀 Tack Jenny, Lars Tore, Kalle, Bie och Penny för en toppenrolig helg, hoppas vi snart kan träffas igen. 😀 Här kommer en bild på det fina tältet……………..


På tälttur i Bogerud


Lördag och Söndag var vi upp till torpet så hundar och folk fick bada så mycket dom orkade. Torbjörn fick kört det han skulle dit upp,  och samtidigt så fick han vara tillsammans med oss och ha roligt också. Två flugor i en smäll………. så skal det vara. Vi grillade på torpet på Lördag och på kvällen grillade vi här hemma och så blev det lite grillad korv på Söndag innan gästerna var tvungna att åka hem. Penny var mera i sjön än på land, som vanlig och även Bie tyckte livet var härligt, hon är en Labrador fröken på 8½ år och gör inte mycket väsen av sig. Penny har hunnit bli 4 år. Oj så snabbt åren går. Här kommer lite bilder från helgens alla lägen………………………


Kalle och vovvarna

Den glada badnymfen

Även Bie älskade att bada.........

Jenny simmade med Bie och Penny

Hon provade även att locka i Åcky, men nej........

Grillkos på Lördag kväll.............

Mera mat är inte helt fel...........

Penny och Kalle är goda vänner...........

Kalle är Lars Tore´s yngre broder,  och Kalle brukar gå blodspår med Penny, något dom båda tycker är kul. Och Penny var så lycklig för att vara tillsammans med oss igen, fast hon var lite “vilsen”, allt stämde ju, att vi bodde här, våra grejer var här,  men hon hade inte varit här…………. Så hon var dammsugare på gräsmattan här första kvällen,  och  hon tyckte att Åcky hade blivit så stor och att han var lite “mycket hund” ibland, men för det mesta gick det bra.  Vi provade aldrig att släppa henne med Schiba och Pepsi nu, hon har ju bott borta i 6 mnd och är inte i flocken här längre och då kan det bli problem. På Söndagen tog Torbjörn ut båten och dom körde ett lite drag i södra ändan av sjön.

Torbjörn, Kalle och Lars Tore ror drag........

Jenny och hundarna kikade efter båten........

.......och Åcky stod på land.

Ja det var lite bilder från den helgen. Jenny har sedan dess varit iväg och klippt Penny och även så har dom varit iväg och tränat utställning. Jenny skal ställa Penny i Elverum 7 augusti och 8 augusti på Biri i Gövik. Det skal bli jättespännande att höra hur det går. Vi håller tummar och tassar för er Jenny och Penny, och önskar er LYCKA TILL………… Jenny och familjen är så duktiga med Penny och det märks att dom älskar henne och hon dom. Penny får utveckla sig mycket mera hos dom och hon har det som en dröm. Jag är så glad och tacksam att jag fick bli känd med så fantastiska människor och att dom hade tålamod med Penny så hon fick vara kvar hos dom. Nu kikar dom efter hus i Värmland,  och vi hoppas dom kommer närmre oss. Jenny skal ta sin examen 14 och 15 augusti. Då blir hon sjukgymnast för djur. LYCKA TILL även med examen  JENNY!!!!!!!!!!

Här kommer en rolig bild på mor och son. Dom busar och bråkar när dom är på torpet. Jenny sa även att våran gamla stela Schiba blev som en ung hund när hon kom dit upp. Hon tyckte det var roligt att se, och kunde nästan inte fatta att det var samma hund som den hon såg här hemma.

son och mamma bus.............

Annars går veckorna som vanligt. Några goda vänner till oss har sin husvagn på vårat torp och dom åker dit upp ibland bara för att få vara i fred, lugn och ro. Men knotten är så ilsk där uppe så det är inte roligt på kvällarna. Men dom har uppe förtältet så dom sitter där. Vi har varit uppe och hälsat på dom och fått god mat ett  par gånger och det var mycket trevligt. Både pappan och båda pojkarna har hjälpt Torbjörn mycket med å köra skräp från gamla stället, förra helgen hade dom med hästkärran och där fick det plats mycket. Dom har även hjälpt Torbjörn att köra grejer till torpet. Och så är dom ute och tränar lite hund tillsammans också. Den ena pojken deras har en svart schäfer hane på dryga 2 år  och han och Åcky sa inte ett ljud till varann, när dom nosade på varann genom burgallret. Jag blir mer och mer impad över min älskade Åcky, han är så duktig och så snäll så jag blir helt rörd. Jag har inte orkat med att träna med honom så mycket som jag skulle ville, men förra Onsdagen var jag iväg till Skived utanför Forshaga till Annica och tränade ett pass. Annica är mycket imponerad av Åcky hon med och hon tror vi kan komma långt om jag bara vill och orkar. Vi skulle lära honom att ta apportbocken, och det riktig syntes att han brukade “dom små grå” för att finne ut vad vi ville han skulle göra. Till slut kom han på det och fick mycket beröm. Sen la vi från oss apportbocken och godiset på trädgårdsbordet när vi fikade, då gick han dit, tok apporten och la ner den på backen och sen tok han godiset. Han hade jo varit duktig *skratt*. Och nu bär han även den store apportbocken som vi har efter vår vän Erik,  som dog för 2½ år sedan. Här kommer några bilder vi tok idag…………. Jag gick och la ut apportbocken medan han fick sitta kvar och vänta tills jag sa att han fick hämta den.

Jag och Åcky var även till hundklubben i Forshaga förra Onsdagen efter att vi varit till Annica. Och där var syrran Åndra “Mira” och hennes matte Annica. Åcky och Mira fick springa och leka då det inte var några andra hundar på klubben när vi kom, och dom hade jättekul. Sven var också där så han ställde upp Åcky och det gick väldigt bra. Det är han som skal ställa Åcky i Ransäter nästa helg. På Söndagen hade vi påhälsning av Åcky´s andra syster Ånnie med matte och husse, och även Ånnie och Åcky hade kul här på gräsmattan. Ånnie och Åndra skal också ställas ut i Ransäter, men tyvärr så jobbar Nina den helgen så hon kommer inte  dit själv.

Det är så kul att ha så bra kontakt med några av valparna till Pepsi, man involverar sig så mycket i dom och följer dom. Tyvärr kan jag inte se att några flera har röntgat sina hundar, men jag hoppas dom gör det ändå framöver. Och skal dom Koras så måste dom vara fria fram och bak ( HD och ED). Ålex och familjen kommer och hälsar på oss snart också, det glädjer vi oss mycket till, vi har inte sett honom sedan MH. Men han har det så jättebra hos Carola och familjen.

Man tänker faktiskt ibland vilken tur man har haft som har fått så bra hem till både Penny och Ålex. Det betyder jättemycket för oss.
Tack för att ni tar så väl hand om dom.

Imorgon skal jag iväg till Arvika och möta en kompis och hennes make , dom kommer från Norge. Så då blir det väl en heldag där. Torbjörn skal köra skräp och sen skal han till torpet med grejer.

Vi tok lite bilder när Nina var här senast på Pepsi, Ånnie och Åcky som jag skal lägga in snart här på bloggen. Hon hade även med bilder på Pepsi´s kullbror Beer-Sebas Poker “Pelle” och han är verkligen en snygging. Men tyvärr är han krypt (har bara en sten) annars hade han väl varit utställningschampion. Och våran älskade Pepsi har ett lite dåligt kors, så hon har vi bara ställt ut en gång, och då fick hon sitt 1 pris. Även det var i Ransäter,  år 2005.

Men nu är det natti natti , så kommer det bilder så snart gubben har fått redigerat dom 😉

På återseende. // Kramar Gerd

Norge resa och Lycka…………..

Hej och hå i sommarvärmen………….
Ja nå har jag lit att skriva om, så nu är det bara att bestämma sig vart man skal börja 😉

22 juni var vår kära Schiba (eller Kerrie som hon egentlig heter) 9 år, och 9 september har hon varit hos oss i 9 år. Hon kom som foderetik. Hon går på mediciner för ryggen, och är lite stiv och stel, men när hon kommer till torpet då skiner det i hennes ögon och hon springer och simmar och tycker livet är en dans. Tänk så gott man kan se på just henne när det är något hon älskar………..
Hon är en mycket speciell schäfer.

En glad och lycklig Schiba på torpet........

23 juni åkte Åcky och jag till Norge för att vara där några dagar. Och på väg dit så stannande vi på Solstadens smådjursklinik och röntgade Åcky, det var jag och Nina + personal och Jörgen Junkegård. Allt skulle vara så hemligt för Torbjörn så han visste inget, men när Åcky var röntgad och Jörgen hade kikat på bilderna så klarade jag inte vara tyst längre , så jag ringde hem och berättade.Och självklart blev även Torbjörn glad. Och i skrivande stund vet vi ju att han har HD-A och ED-UA (0), så vi är jätteglada för det. Tack så mycket Nina för att du var med oss på röntgen. Åcky och jag fortsatte våran resa till Norge där vi först stannade till hos Penny och hennes matte och husse. Där blev man bjuden på smarrig tårta och vi pratade om lite av varje. Penny var jätteglad när jag kom och vi hade en tjusig stund ute på gräsmattan. Som närmste granne hade dom en häst och ett föl, oj dom var så fina. Penny hade självklart försökt sig på el stängslet så hon gick inte i närheten något mera, dom lär snabbt att det kan göra ont. Penny och Jenny skulle varit på utställning i Moss i Juli, men det blev något fel så dom kommer inte iväg, men 7-8 augusti skal hon på utställning i Elverum, så det blir spännande. MASSE LYCKA TILL PENNY OCH JENNY. Penny och hennes familj kikar också efter hus i Sverige, så det skal bli spännande och se hur det blir. Nu kommer det några bilder från mitt besök hos dom.
Det var en jättevarm och solig dag när jag åkte till Norge. Vidare åkte jag till min kusin i Askim, och där stannade jag och Åcky ca 1 dygn. Denna gången fick jag inte se hennes barn och barnbarn, men dom träffar jag i barndopet till Tina 15 augusti. Annars var jag också inom en kompis i Askim, när jag först var på dom kanter, och där blev man bjuden på sommarkotletter och  potatissallad. Det var den kompisen som hjälpte mig när jag skulle köpa tillbaka Ålex, och det är jag mycket tacksam för. Det var ingen lätt jobb kan jag lova. Men, men, nog om det. Torsdagen 24 juni på eftermiddagen satte jag och Åcky näsan mot Langhus och våra vänner där. Åcky och jag var där på en dagsresa i höst, men annars har han inte varit där, och nu hade dom köpt sig en ny Golden (dom har haft Golden sen 1984) en söt liten tik på 11 mnd. som dom fick strax för jul. Hon heter Zita och hade tyvärr klart å riva av sig den ene kloa på baktassen, på en galler trapp, så hon fick gå med bandage, och dom två villbasene kunde inte leka lika mycket som dom gärna ville, men det tar vi igen en annan gång. Zita är van att leka med två stora Schäfer hanar, så hon var inte ett dugg rädd Åcky. Men Åcky är väl inte av dom mest burdusa heller då. Så det gick väldigt bra och vi kunde få dom att ligga stilla ett tag  ibland också. Jag fick även testa Åcky på en lite grinig Golden hane en morgon vi gick promenaden, men Åcky valde å bara gå undan. Så jag hoppas att han fortsätter att vara sån, det är så gott när dom inte är ilskna på andra hundar. På Lördagen var det 70 års kalas for Karin med god mat och goda tårtor, och vi hade det jättetrevligt i lokale där vi var, det var första kvällen det var såpass att vi kunde sitta lite ute också, annars blåste det kallt på kvällarna. Det var ett lyckat sällskap och det var dags att säga god natt vid midnatt. Jag känner i stort sett alla som var där då jag (och vi)  har varit med på några kalas hos dom förut. Dom har även varit mycket hos oss och dom var med i vårat bröllop också. Vid lunch tid på Måndagen åkte Åcky och jag från dom och till Årjäng, fast jag var en sväng inom min kusin i Askim på vägen för jag hade glömt Åckys matbunke där.
Här kommer några bilder från våra trevliga dagar på Langhus (Ski komune). Torsdag eftermiddag till Måndag lunch.

Zita 11 mnd.

Mys stund i Zitas bädd.........

Kommer det någon..........?

Vi kom till Årjäng på eftermiddagen och då bokade vi oss in på Karl XII källare där vi brukar vara när vi är i Årjäng. Min kompis där har en katt som inte är van hundar, och så har hon bara en 2 roms lägenhet så jag väljer att sova på pensionatet. Och där får jag ha med Åcky och det går så bra. Det ligger centralt mitt i Årjängs centrum. Jag ringde min kompis och vi gick ut och åt middag, sen beslutade vi oss för att åka till Blomskog där hon har sitt barndomshem, vädret var så fint och varmt så vi tyckte det var synd och sitta inne i Årjäng i värmen. Jag var mycket med henne (och hennes sambo som dog för 1½ år sen ) dit  den gången jag bodde i Årjäng, för ca 18 år sen ungefär. Och sista gången jag var där är 4 år sen då jag åkte inom på väg hem från Norge. Vi hade med oss lite fika och satte oss på den nya terrassen ett tag, sen åkte vi runt på vägarna och såg alla vackra ställen där ute, det var många “pärlor” till salu där nu med utsikt över sjö och vatten. Man blev nästan helt salig. Och vi var inte tillbaka i Årjäng för det blev mörkt, vi tyckte båda två att det var roligt att ta den resan. Hon skal väl sälja sitt barndomshem så småningom så det var roligt att komma dit igen. Men hennes ställe ligger helt ute vid vägen så det är inget speciellt. Men hon tycker det är svårt att vara där ensam och det måste en förstå för hon är snart 70 år. Hon blev lite rädd för Åcky denna gången för han hoppade på henne så hon trillade och slog armen, och det var nära att hon hade trillat utför trappan och det hade inte varit kul. Här kommer två bilder från hennes barndomshem och egendomen heter Lyckan.


Vi träffades även i Årjäng på Tisdag förmiddag och åt lunch innan Åcky och jag vände näsan hemåt. Denna gången åkte vi över Arvika, Fryksdalshöyden och Sunne. Vägen är mera kurvig där, men det är så vacker natur den vägen. Och det tar inte så mycket längre tid, och vägen är 2 mil kortare än över Karlstad.  Ja ja nästa resa till Årjäng blir väl till maten i September, då har jag bokat rum, då är det fullbokat från år till år och det är jättemycket folk i Årjäng den helgen. Jag var där i fjol också, men det var då jag blev så sjuk i förkylning så jag fick åka hem. Hoppas det går bättre i år.
Åcky och jag var hemma Tisdag kväll och jag var sliten efter 6 dagars semester 🙂 , det är jobbigt med all bilåkning tycker jag, det känns att man blir äldre. Huff och huff……………… *skratt*

Onsdagen var jag på sjukhuset i Karlstad och drack radioaktiv jod och sen var det raka spåret hem med en hel låda med engångs handskar. Som tur var så hade Torbjörn hunnit sätta upp staket runt tomten medan jag var i Norge, det hade varit så bra väder och lite fel på jouren så han hann med det. Så hundarna fick vara ute och stackars Torbjörn fick flytta till gästrummet. Vi fick inte vara närmre varann än 2 meter, och bara max en timme pr dag den första veckan. Nu har det gått 8 dagar och nu är det inte lika farligt, men under 2 veckor till så måste jag vara försiktig och jag får inte laga mat osv osv. Men de tär inte lika farligt att vara tillsammans med människor nu. Men det får inte bli för många timmar åt gången. Jag börjar redan känna att det går åt rätt håll, jag kan gå lite längre utan att flåsa och jag är inte riktig lika skakig som förut. Torbjörn säger också att han tycker jag verkar piggare, så det låter lovande. Men det kan ta upptill 3 mnd innan jag är helt bra. Och blir jag inte helt bra så måste jag ta det om igen. Joden gör så att den strålar bort struman inifrån. Så nu är det bara att hålla tummarna och hoppas på det bästa. Jag skal till hjärtläkaren i Augusti / September så då får vi se om dom kan sänka dosen på hjärtmedicinerna. Dom såg på bilderna den 18 juni att det lilla jag drack av jod 16 juni hade blivit bra, min köldkörtel hade en bra upptagningsförmåga sa dom. Och det låter ju bra.

Annars så kör Torbjörn grejer för fullt från vårat gamla hus, han har revet hundgården och rensat det mesta, allt som var inne i uthusen är nu borta, men det är fortfarande lite skräp och grejer bakom uthusen som han skal köra. Det skal bli skönt när han blir klar med allt där nere, det är jobbigt för honom och ha detta hängande över sig. Och det blir inte honom som bilar upp golvet i mörkrummet, det får någon annan göra, men vi måste betala. Torbjörn skal arbeta en vecka till och sen skal han ha 2 veckor semester, men så mycket semester blir det nog inte, det finns tyvärr fullt upp att göra här också. Men vi trivs jättebra här, det är lugnt och skönt. Och man känner att man kan sänka axlarna. I Lördags var det varmt och skönt och jag satt ute i skuggan med en god bok hela dagen, himmelen var knallblå, “björkarna susade sin milda sommarsång”, fåglarna kvittrade och det var stilla och lugnt, då stängde jag ögonen och tänkte för mig själv att “Detta måste vara LYCKA”, det var så underbart, Torbjörn och hundarna var iväg till torpet en sväng och frampå eftermiddagen tog jag min 3 hjul cykel och cyklade en sväng på ca 40 minuter, och jag tyckte det gick så lätt och det var så skönt att cykla på gång och cykelvägen och känna doften av sommarblommor. Då kom mina barndomsminner fram från mina fosterföräldrar, jag och min fostermor brukade gå ut på sommarkvällarna och då hade hon sin cykel med. När jag kom hem från min cykel tur i Lördags så gick jag raka spåret in och ringde upp mina fosterföräldrar. Minnet är inte som för hos dom och min fostermor tycker det är så roligt när jag ringer och berättar ting jag kommer ihåg från min barndoms sommar hos dom. Och som jag känner igen nu. Dom är 86 och 87 år gamla nu, men dom är ganska pigga ändå. Dom klarar sig själva och nu skulle dom åka 2 veckor till Solgården i Spanien för första gången. Dom skulle ha med en nevö och hans familj också för dom ville inte åka själva i så hög ålder. Jag hoppas verkligen att dom får en fin semester. Dom bor i Oslo annars, jämt nedom Holmenkollen. Det är en gränd med pensionärs lägenheter och där har dom bodd sedan tidligt 90 tal då dom sålde sitt hus längre ned mot centrum. Och dom har varit aktiva hela tiden i pensionär föreningen. Och från lägenheten har dom en fantastisk utsikt över Oslo´s västra del. Ja ja det var lite om dom också :).

Tussi har det jobbigt för tiden, hon hinner bara in och äta och annars är det full fart, varje dag kommer hon med 2-4 möss och gärna en råtta också som hon tycker vi skal ha till mat, och hon jamar och kråmar sig och tycker hon är såååååååå duktig när hon kommer med dom. Hon måste ju självklart få beröm, men jag kan inte påstå att jag är så väldigt glad för dom, så gubben får jobbet att frakta bort dom när hon inte ser. Hon trivs jättebra här uppe  och det är ju bra. Det som är mindre bra är att hon följer efter oss ibland när vi går, så vi måste följa med henne hem igen, det är inte bra att hon går över stora vägen där bilarna kör som stollar. Hon följde efter mig i Lördags när jag cyklade och jag såg inte det så när vi började leta efter henne på kvällen så kom hon över stora vägen. Frisse han är innekatt och han sitter innanför tvättstuga dörren och jamar om vi sitter ute, han tycker det är så tråkigt att vara ensammän inomhus, och är vi inne så vill han gärna ligga mitt på köksbordet så han är säker på att vi ser honom. Det var synd jag inte anmälde honom till utställningen i år, för han är sååå vacker med sin silverkrage.    Men man kan inte vara över allt heller så det fick vara. Men Åcky prinsen skal ställas ut i Ransäter 1 augusti. Det är Roland Fors som skal vara domare tror jag och så skal uppfödaren hjälpa mig att ställa honom. Så får vi se hur det går. Det blir hans första utställning så jag är bara glad jag får en bedömning på honom. Spännande. Nu skal vi även skicka in papper och söka om eget kennelnamn, det skal bli bra.
Torbjörn har varit iväg till Falltorp några gånger med hundarna och här kommer några bilder som han har tagit på hundarna och även på våran lilla torpstuga.

Ja det var lite bilder från vårat torp. Hundarna och även dom hundar vi har haft älskar att vara där och springa och bada. Och alla människor älskar jo även självklart det stället. Penny med familj har lust att komma dit och tälta i sommar, så vi får hoppas det blir möjligheter till det, vi skal även åka dit med några vänner och det är ju så bra för det er bara ca 3 mil från där vi bor nå.

Nu väntar vi även på att Carola skal få semester så hon och familjen kan komma och hälsa på oss med Lex.  Det ser vi fram emot.
Suck……… jag känner nästan att jag får lite panik nu, tiden går ju så snabbt så snabbt och snart är det hösten igen. Så vi får njuta av alla dom fina dagarna medan vi kan. Vi har haft ett bra tag med fint väder nu, men idag har det varit mulet och regn något av dagen.
Nu vill vi önska er alla en fortsatt skön sommar och på återseende här på bloggen när det finns nytt att berätta.
5 av 8 valpar är nu röntgad med A på höfterna och det är kanonbra – GRATTIS TILL ER ALLA.
Och nu väntar vi spänt på att resten av valparna skal bli röntgade också.

Ha det så gott alla.


Kramar från oss alla till er alla.

Tänkvärda ord……….

En kall nos.
Ett par fuktiga, runda ögon.
En varm blick
En tass som lyfts och ett huvud som läggs på sned.
Öron som försöker uppfatta och förstå………

DIN HUND

Han bad inte att få komma till Dig.
Han bara kom, för att DU ville ha honom:
Han kom till Dig för att ge Dig vänskap då andra sviker,
sympati då andra är emot Dig,
trofasthet då andra baktalar Dig:
Han kom för att ge Dig kärlek då Du känner Dig utelämnad,
sällskap då Du är ensam.

Han gör Dig på gott humör då Du är ledsen
tar emot Dig med glädjetjut då Du äntligen kommer hem.

Han är någon som behöver Dig,
någon att smeka, leka med
och ha roligt tillsammans med.
Han är beroende av Din omtanke och Din kärlek.
Han protesterar inte då Du missförstår honom:
Han är utlämnad till Dig på gott och ont.

Han ger Dig sköna avkopplande promenader.
Han ger Dig sällskap.
Han ger Dig kärlek och glädje.
Han vaktar och skyddar Dig.
Han varnar när främmande kommer.
HAN ÖVERGER DIG INTE SÅ LÄNGE HAN LEVER.
Han ger Dig trygghet.

VAD GER DU???

Anders Hallgren.

Ja så är väntan slut…………..

……………. Jag ringde SKK igen idag för att höra om röntgen bilderna på min älskade Åcky hade kommit, och det hade dom.
Och han har HD – A och ED – 0.
Är det konstigt att man skiner med solen nu då
??? 😀 😀 :love: 😀 😀

Jag har hela tiden sagt att det spelar ingen roll vad han får, bara det inte är grova fel, men visst spelar det roll, man blir ju jättelycklig när dom får det bästa dom kan få. 😀  Jag måste ju ärligt erkänna det.
Men för hunden spelar det ingen roll om dom är fria, eller har svaga fel, dom kan leva länga på en lindrig fel, på höfter eller armbågar, utan att ha några plågor av det.  Det beror bara på vad man skal ha hunden till. Jag börjar gärna redan när valparna är 4-5 mnd och tänka på röntgen, och få fjärilar i magen inför det 🙂
Valparna gjorde ett jättebra MH och det är ju roligt om dom även kan vara friska också.

Jag har inte så stora planer för Åcky, men han skal på utställningen i Ransäter om 1 mnd och så tänker jag kora honom när den tiden kommer. Sen blir det att träna lydnad, så får vi se om det blir någon tävling framöver.

Sven, Nina och vi har gjort ALLT vi har kunnat för att detta skulle bli en så bra valpkull som möjligt. HD / ED statistiken har vi kollat på föräldrar och avkommor, och vi har även tänkt på mentaliteten på föräldrarna osv. Och vi har givit dom den bästa  tänkbara starten i livet dom första 8 veckorna,  och sen till dom blev sålda. Mera kan man inte göra. Men ändå kan det bli fel. Varför vet vi inte.
Några säger att det har med maten och göra, några menar att dom inte får leka med stora hundar första året, andra säger att dom inte får gå i trappor , några säger att felen är medfödda osv osv. Och inte kan jag svara på vad som är rätt och fel. Vi gör så gott vi kan.

Vi har visserligen blivit en erfaren rikare efter att vi upplevde att Pepsi blev påflugen av sin mamma när hon var ca 4 mnd, så vi låter inte längre valpar leka ohämmat med stora hundar, och vi är alltid med dom.  Fast det gick ju bra till slut för Pepsi sin del. Annars har vi låtit valparna få “leva livet”, utforska värden och leka med hundar i samma storlek. Och vi har fodrat på Eukanuba   valp och junior för stora hundar tills dom fyllt 1 år. Och vi har en jättebra statistik på våra hundar. Båda dom som bor här nu, och dom som flyttat ( Penny och Ålex)

Så vi kan inte säga om det är arvsanlag, uppväxt eller tillfälligheter som gör att våra hundar är friska.
Men vi är jättetacksamma för att ni andra röntgar era hundar, och önskar er LYCKA TILL, ni  som inte har röntgat än. Och hoppas att ni röntgar.

Och varför skal ni röntga? undrar ni kanske. Jo det är så att Sven tänker ta en valpkull på Ånnie om ca 2 år, och då går dom tillbaka till Ånnie´s syskon för att se hur många som är fria och hur många som evt. har fel. Och har för många fel, så tar han hänsyn till det.  Men nu är det ju så att vi vet redan att 5 är röntgade, jättebra 😀 , och vi har fått mycket bra statistik på 4 av dom,
och väntar på svar på nummer 5.  Och det är mycket lovande.

Sen önskar vi er alla en skön sommar.Ni som har valpar efter våran Pepsi är hjärtligt välkomna att ta turen inom oss om ni är på dessa kanter. Men slå gärna en signal innan ni kommer så vi är hemma.

Kram Gerd och gänget här i Bogerud. 😀

Här kommer röntgen bilderna på Åcky.