Hösten är här…

Ja så står hösten för dörren. Idag har det varit en alldeles praktfull dag med sol och knallblå himmel, men brrrrrrrrr så kallt. Det var bara + 9 grader när jag på förmiddagen skulle åka till affären. Och jag orkar inte ha fönstret öppet på natten längre. Hösten kom tidligt i år, men vi hoppas ju på många fina dagar ändå framöver. I väst Värmland regnade det så mycket i Lördags så dom fick stänga av vägar, det har kommit regn här också, men det var mest kraftiga skurar på Lördags eftermiddagen och igår Söndag. Jag tror jag skal ta vägen till Karlstad snart igen och köpa mig riktig regnställ, som man inte blir blöt inuti, när det regnar. Någon som har några bra förslag??? Jag är tacksam för bra svar. Det blir snart kallt när man blir blöt och klam invändigt. Jag har ju planer på att gå en tävlingslydnadskurs med Åcky i höst och då är det skönt att ha riktiga kläder. Det finns inte dårligt väder………… ni har väl hört den.

I Tisdags var jag till Hagfors och tandläkaren, och det spöregnade då också, suck. Men jag fick mycket beröm för mina tänder :), inte fel att något är bra. Tandköttet var bra och jag hade bara pyttlite tandsten som han tog bort och inga hål.  Han tok även två bilder. Och summan blev 750,-, jag var inne där max 10 min. Ja, ja, det är inget som blir billigare det är säkert.

Torbjörn har blivit mycket bättre, han har ont om han vrider sig fel ol. men annars går det ganska bra. Det är mycket oroligheter på arbetet nu så han är på möter titt som tätt. Imorgon skal han på möte i Karlstad. Det är en osäker framtid, men hoppas han får ha arbete tills han går av. Han tänker ta pension när han blir 62 år, så det är några år kvar. 8 september skal han på återbesök på sjukhuset i Karlstad. Men han börjar jobba igen 6 september. Onsdag hade vi kort men trevligt besök av Torbjörn´s syster med make. Dom bor bara ca 2 km från oss. Maken hjälpte Torbjörn med skorsten här, så nå skal det väl bli bra när sotaren kommer på besiktning. Huset här blev byggd 1981 och det har inte varit någon klaga på kamin och skorsten förut, men när vi köpte huset så var det flera grejer som fick bytas ut. Bl.a. var det två gipsskivor bak kamin som vi fick byta ut till minorit skiva.  Och så måtte vi såga i både innertak och yttertak. Men nu hoppas vi att allt blir godkänt så vi kan begynna och elda i kamin när det blir kalla och ruggiga höstkvällar. Torbjörn skal även lägga in jordvärme nu i höst, men först måste han städa klart i garaget så han får plats till pannan där och sen skal han gräva kulvert in. Sen skal hela golvet i tvättstugan rivas upp och det skal göras nytt, så det är mycket på gång och tiden går snabbt. Så denna sjukskrivningen kom lite dumt nu, men sånt rår man inte för. Man planlägger inte sina olyckor och sjukdomar precis. Och denna olyckan var ju så onödig tycker man.

På Torsdag var jag ute och cyklade 8 km igen, men oj vad tungt det var. Jag fick stanna flera gånger och det var svårt att komma igång igen. Min kompis och Åcky var med och joggade bredvid mig, annars hade jag nog gett upp tror jag. Jag hade tänkt mig ut och cykla idag med, men jag har istället fått gjort lite här hemma. Det har blivit damsugning, jag har tvättat kläder och kört en diskmaskin. Sen har jag betalt en hög med räkningar, det måste också göras. Men får se om det kanske blir en cykel tur imorgon om vädret håller. Torbjörn har även börjat cykla lite med Åcky och det är bra. Jag orkar inte ge honom den motion han behöver då jag inte orkar gå. Jag ringde vårdcentralen i Fredags, så nu skal jag få en tid till läkare här och få utredd varför jag blir så fruktansvärt andfådd. Jag var även ner till Ransäter i Fredags och hälsade på min andra Skogis Skrållan. Min kompis som har henne har också 6 perser katter och Skrållan trivs jättebra där tillsammans med dom. Men hon är väldigt rädd när jag kommer dit, hon tror kanske att jag skal ta henne tillbaka hit till hundarna, hon är rädd dom, men det tänker jag inte göra och jag hoppas hon förstår det efterhand. Jag körde även min kompis till affären då hon inte har någon bil själv nu. Hon var och plockade fram Skrållan så jag fick ta ett par bilder på henne, det var så länge sedan. Skrållan har blivit stooooooor och tung. Jag ställde ut henne i fjol och då fick hon cert (CAP) två dagar i rad. I år har det inte blivit någon utställning, jag har inte orkat med det, men nästa år skal jag ställa henne och Frisse igen, så får vi hoppas att Skrållan får sitt sista cert då och blir champion (eller Premier som det heter på kastrater). Hon är en mycket vacker katt.  Här kommer ivarjefall ett par bilder på Skrållan som jag tog i Fredags……………….

Skrållan som blev 2 år 2 juli 2010

Skrållan (Anniehoods Valpolicella)

  På Lördag åkte Torbjörn, Åcky och jag till Skoga marken. Det är en ganska stor marknad och det är inte så långt från här vi bor. Vi brukar ta en sväng dit varje år, om inte annat så för att miljöträna unga hundar :). Vi skulle som vanligt inte ha något, men det blev lite ändå. En kudde för 50,-, och “foppa” tofflor till oss båda för 100,- pr par. En kratta och lite annat småpyssel. Sen skulle Torbjörn ha sin kålsoppa och jag tog en smörgås. Åcky uppförde sig exemplarisk, som vanlig. Jag gjorde en platsliggning med honom mitt bland alla människor och hundar och han låg still fast några ungar nästan trampade på honom. Man blir lite stolt när man har en sån duktig kille.

Till Torsdagskvällen är det utställningsträning på Munkfors brukshundklubb och på Lördag är det inoffesiell utställning där. Det var 8 schäfer hundar anmälda fick jag höra idag, men några är tikar och några är valpar, så det blir spännande. Hoppas Nina kan ställa honom för jag orkar ju inte med att springa. Nina skal ju ställa Ånnie också, men dom går ju inte i samma grupp. Hoppas det blir bra väder också som det brukar vara.

Ja detta var lite smått och gott för denna gång. Jag har nu gjort om albumen natur och div. och även min resa till Nord Norge 2007, så nu är det större bilder och lättare att se.

Hej då…………. // Gerd

Sjukhus och elände….

Ja så går även denna dagen över mot kväll. Det har varit en mycket solig och vacker dag med ca + 20 grader.
Jag skrev här i bloggen igår att inget var brutet på Torbjörn, men det var fel. Ett eller flera revben är brutna, men handleden var inte bruten. Idag har svullnaden i handen gått ner lite så det går lättare för honom, men han har haft stora smärtor i revbenen under dagen, tills jag kom hem med värktabletter till honom. Förr i tiden, innan jag fick min nya njure, så hade jag alltid starka värktabletter i huset, men nu är det sällan jag har riktiga smärtor så nu finns här bara Alvedon och det hjälper inte mot brutna revben. Men nu hoppas jag att det blir bättre när jag fick mediciner till honom.

Ja idag har jag varit iväg till sjukhuset och njurläkaren. Som tur är så är mina njurprover bra. Jag hade ett kreateninvärde på 102 och det är väldigt bra. Vilken tur jag har haft som har fått en så jättebra njure, det har varit som att få livet i gåva ännu en gång. Jag sliter ju mycket med att jag blir såååååååå andfådd så läkaren skulle skriva en remiss till lungröntgen. Det är ett tag sen jag var på det senast. Jag sa till min läkare att jag tror mycket av mina bekymmer beror på vaccin mot svininfluensa som jag tog ifjol höst, för det var efter det jag blev sjuk, men jag fick inget riktigt svar på det. Så nu får vi se vad röntgen säger och så blir det ett nytt återbesök på njurmedicin i November. Även blodtryck och puls var bra idag. Jag skal försöka att fortsätta cykla någon gång i veckan, det skulle vara bra tyckte läkaren. Jag har ju så svårt att gå, men får ju starkare ben av att cykla och det är bra.

Efter att jag var klar på sjukhuset så tok jag svängen inom Nina och Ånnie. Ånnie blev som vanligt jätteglad för att se mig och det blev många pussar :), dom är ju såååå goda dessa valpizar. Nina var ledig från jobbet idag, men Niclas jobbade. Dom arbetar båda på sjukhuset. Nina, Ånnie och jag satt ute ett tag, men vi blev så yra i huvudet av värmen så vi gick in. Det är 4 korta trappor upp till lägenheten och jag har stora problem med att ta mig upp, men med några pauser så kom även jag upp. Ånnie kikade och undrade varför jag stannade mitt i trappan, hon är van vid att matte nästan springer uppför trapporna. Hoppas Nina, Niclas och Ånnie snart tar svängen till oss igen också. Om inte förr så kommer dom ju ivarjefall till utställningen 4 september.

Ja ja, det var lite om dagens händelser. Hoppas ni alla där ute i super rymden får en fortsatt bra vecka. För min del är det upp till klockan imorgon bitti också, något jag hatar, men då är det dags för tandläkaren i Hagfors. Men sen blir veckan lugn. Jag blir fort sliten och trött för tiden, det nästan svider i ögonen nu.

Må så gott alla samman. Kramizar Open-mouthed

Torbjörn på hemväg

Ja nu är klockan 21.40 och Torbjörn är äntligen på hemväg efter 8-9 timmar på akuten. Som tur var så var inget brutet, men han hade fått sig ett ordentligt slag när han ramlade. Han kommer hem med värktabletter och sjukskrivning i 2 veckor, då skal han på återbesök på ortopeden igen. Ja ja det är inte så illa att det inte är gott för något, nu får han ivarjefall vilat upp sig i 2 veckor, fast han stressar väl i tankarna, med allt som skulle varit gjort,  och det är inte bra det heller. Men kan han inte göra något så kan han inte. Och det kunde gott så mycket värre när han ramlade. Nu kommer snart John Blund till mig, jag måste upp tidligt imorgon för att åka till Karlstad. Ha en bra vecka och må så gott till nästa gång. Kram och tack till våra vänner som igen har ställt upp för oss.

Ånnie på besök och en sväng till akuten

Ja så är Torbjörn iväg till akuten i Karlstad. Suck, när skal allt elände ta slut?? Han är riktignog en riktig olycksfågel min gubbe, men det har gått ganska så bra ett tag nu. Men igår kväll skulle han upp på vinden på garaget, och han stod i stegen när hundarna började gräva i gräsmattan, då blev han sinnig och trådde fel, och ramlade ner från stegen. Jag var inte ute så jag såg inte vad som hände, men han sa att han blev liggande och tappade andan ett tag. Jag fick se honom när han hang över staketet vid tvättstugaingången och kippade efter andan . Jag ville han skulle åka iväg till akuten direkt, men vem känner inte stöniga kärar……… Men efter en nästan sömnlös natt så ringde han sjukvårdsupplysningen, och dom tyckte han skulle åka ner och röntgas. Han tror själv att det är ett brutet revben och en stukad handled, han slog även i höften, så vi får se hur det går. Som vanligt har vi underbara vänner som ställer upp, så Mats följde med honom neröver. Jag brukar alltid vara med, men jag skal ner imorgon bitti så jag orkade inte köra idag också. Hoppas bara han släpper vänta för länge där nere, det kan vara väldigt drygt ibland på akuten. Han hade ju jour på jobbet också nu, men han fick ringa en arbetskompis så han tog över. Ja ja, alltid skal det vara något, och han som är så stressad över allt som skal göras här i höst med jordvärmen och skorsten. Men vi får hoppas han blir bra snart. Tur man inte vet vad morgondagen bringar.

Idag skiner solen och det är en mycket vacker sensommardag. Jag har haft lite svårt med andningen några dagar igen jag också, men jag har ju ökat 9 kg i vikt under sommaren så det är väl inte så konstigt. Får prova att ta tag i detta med vikt och motion nu så jag orkar mera.
Annica har blivit så jätteduktig att träna både lydnad och spår med Mira och det är roligt att höra. Torbjörn och jag var till Östra Deje i Onsdags och hämtade begagnad takplåt som han skal ha till uthus ol. här hemma, och då åkte vi inom Forshaga brukshundklubb och träffade Sven. Nina och Annica hade varit där och tränat, men hade hunnit åka innan vi kom. Vi får försöka hitta någon tid som vi kan träna tillsammans, det är mycket lättare då. Men veckorna och helgarna går så alltför snabbt så vi hinner aldrig riktigt med. Men vi får se här framöver hur det blir.

I Torsdags kväll fick vi besök av Nina, Niclas och Ånnie. Och det blev en trevlig kväll med mycket hundprat. Stackars Niclas som inte var speciellt intresserad i hundar när han blev ihop med Nina, nu hör han nästan inte om annat *skratt*. Men han följer gladligen med och det är roligt. Torbjörn fotade vackra Ånnie, valparna var ju 17 mnd i Onsdags. Och 4 september skal hon ställas i inoffesiell  utställning här i Munkfors tillsammans med broder Åcky, som just nu snart är nakenhund. Han och Pepsi fäller så det är driver med hår här hemma. Men  vad gör väl det, vi lever ju och hundarna måste få röra sig även inomhus. Vi har ju ingen hundgård här än.

Här kommer några bilder på Ånnie från i Torsdags.

Ånnie 17 mnd

 19 augusti 10

 

Nu skal jag åka iväg en sväng till affären så jag säger på återseende här på Bloggen till er alla som är inom och läser. Imorgon är det återbesök på njurmedicin i Karlstad och på Tisdag är det tandläkaren i Hagfors. 17 – 20 september hoppas jag att Åcky och jag kommer iväg till Årjäng och Årjängs matén.  Men jag har fått en kvarskatt på nästan 8.000,- så egentlig har jag inte råd med det. Men vi får se hur det går. Jag var iväg ifjol, men då blev jag så sjuk så jag fick åka hem igen redan Söndag morgon. Det finns ett nytt Galleri på hemsidan och många nya album där under, så ta gärna en sväng inom och se alla fina bilder. Jag skal även lägga in lite bilder på Pepsi och hennes valpar när dom var små, men det får bli någon annan dag.

Må så gott alla samman. Kramar från Gerd och Åcky Open-mouthed

Ålex på besök och barndop

Ja så är hösten på väg………. idag har vi haft 20 grader, men det har känts mycket kallare. Det har blåst också och det var ingen varm vind kan jag säga. Björkarna har börjat gulna på flera ställen och luften är en annan. Så sommaren blev kort i år, men det kan ju än bli många fina dagar, och det hoppas vi på.  Tussi har fullt upp med att hämta hem sorkar och möss om dagarna, härom dagen hade hon kommit hem med en riktig stor sork, tur jag inte behövde se den……. hjälp vad äckligt. Nu fäller alla djuren hår här hemma, så nu är det hår över allt och jag som skal ställa ut Åcky om drygt en vecka. Ja, ja det blir som det blir, det är inget att göra åt det. Bilen skulle varit städat invändigt, men det är lika bra att vänta tills Åcky har fällt klart. Idag har jag och en kompis varit iväg till sjukhuset i Karlstad, jag skulle på mammografi. Så nu skal man vänta på det svaret……….. Ingen av oss hade någon lust att gå i affärer så vi åkte bara tur och retur sjukhuset. Till Måndagen skal jag på återbesök på njurmedicin, och jag skal ta prover till dom imorgon. Idag fick jag ett brev från skattemyndigheten och det blev en restskatt på nästan 8.000,- som skal vara betalat innan 1 oktober. Det var ju inget som kom passande nu när vi har haft så mycket utgifter, men det är bara att betala. Man undrar ibland när det skal ske något positivt, det är det ena än det andra hela tiden och nu är det osäkerhet på jobbet till Torbjörn också, men vi skal väl inte klaga ändå. Det finns nog av dom som har det sämre. Det är fruktansvärt med naturkatastrofer runt om i värden nu och även här i Sverige har det varit tuffa tider. Vi är så små och hjälplösa när naturkrafterna sätter in. Ikväll är Torbjörn iväg till Mats, han skulle gå spår med Pepsi och kanske även med Åcky. Jag hade lite att pyssla med här, med nya bilder till hemsidan, så jag stannade hemma. Har ni förresten varit in och sett vilket fint galleri vi har fått på hemsidan??? Man klickar på Galleri i menyraden och sen på dagens bild, och då kommer ni in på en sida med många album. Och det kommer bli flera album nu framöver………. så kika och njut. Några bilder är lite små, men jag skal byta ut dom så snart jag har tid, så alla blir lika stora. Och här på bloggen kan ni lägga muspekaren över bilderna, så får ni upp en större bild. Jättebra. Vi har fått brev från SKK (Svenska kennelklubben) att vårat kennelnamn har blivit godkänt, så nu kommer det ut i tidningen och om ingen protesterar så har vi kennel från och med 1 oktober. Och kennelnamnet blir KERRIEHEDENS. Det är efter Schiba som egentlig heter Kerrie, och hon är våran stamtik. Så får vi se med åren om vi får någon kull här. Det beror så mycket på om jag får vara frisk och hur det går med dom andra hundarna. Schiba är , som jag har skrivit förr, väldigt stel i ryggen sin, så vi får se hur länge det går bra. Hon vill ju så mycket och har livsgnistan kvar och även djuren måste få bli gamla, men dom skal inte vara i livet till varje pris. Ja, ja , vi tar en dag av gangen så får vi se. Som ni säkert har sett så har det kommit ut spindlar på valparnas MH både på bloggen och på galleriet. Den röda sträcken är  medelvärde på en schäfer och vi tycker valparna och deras föräldrar ligger väldigt bra. Det är kul att se. Imorgon är dom “små valparna” redan 17 mnd. Och alla samman har det såååååååå bra och alla är nöjda med sina hundar. Det är en fantastisk valpkull, och det är roligt att träffa dom igen när det passar sån. I Lördags hade vi besök av Ålex “LEX”, som nu har bodd i Kristinehamn i dryga 3 mnd. Han kom med sin nya husse och matte och vi hade en riktig trevlig kväll. Det var en skön sensommarkväll med värme och sol, så vi satt ute ett bra tag och sen gick vi in och åt pizza. Det blev mycket prat och skratt och klockan bara rusade iväg, som den gör i trevligt sällskap. Lex blev jätteglad för att se oss igen och det märktes att han kom ihåg oss och platsen här. Hjärtligt tack Carola, Kai och Lex för en trevlig kväll och för den fina blomman vi fick av er, och välkomna tillbaka när det passar sån. Lycka till även till Carola och Lex som skal gå en intensiv kurs i spår första helgen i September. Här kommer lite bilder från i Lördags……

Ferdix Ålex  

Lex (2)

ett vackert huvud och utryck.. 

ingen helt bra bild, men...

Carola och Lex

Kai och Lex

min mamma och bror står där inne

en underbar sommarkväll.

Jag kan inte riktigt det där med uppställning så den bilden får ni ta för det den är. Embarrassed   

 

Torbjörn hade varit på hembygdsgården i Ransäter hela Lördagen och sålt böcker. Det var antik och samlarmässa där den dagen och vädret var ju, som sagt, jättebra.  Söndag var det upp med tuppen och klockan 06.30 vända vi nosen mot Norge och Askim. Då var det dags för barndop till Tina Helene som är min kusins barnbarn. Hon blev född 10 april 2010, och dopklänningen har min moster sydd till sin dotter, Tina´s mormor,  för 50 år sedan. Och det är många som har använd den. Tyvärr är min moster död, sen dryga 9 år , så hon fick aldrig uppleva att bli oldemor. Hon gick bort så altför tidligt i cancer, precis som min mamma. Nog om det………. vi kom till Askim vid 9.30 och åkte upp till min kusin där Torbjörn fick byta om till kostym. Han hatar att gå med kostym och ivarjefall sitta och köra bil i den. Vid 10.30 var det dags att åka till Askim kyrka där det var 5 barn som blev döpta och det var massa människor. Sen 13.30 var det sällskap i scout huset, eller speider huset, som det heter på Norsk. Vi åkte därifrån strax innan klockan var 19.00 och var hemma här 22.04. Och det blev mörkt precis när vi kom till Munkfors. Det var ett praktfullt väder hela dagen och en svag vind som bara fläktade skönt när man var ute. Jag kommer att sätta in några bilder här på bloggen, resten kan ni se på galleriet, om några timmar, där skal jag göra ett album som heter barndop. Jag har varit i Askim kyrka i 3 barndop och en konfirmation förut.  Torbjörn har varit där i en barndop och en konfirmation. I två barndop var jag fadder och i en var jag gudmor. Nu var jag gäst och Torbjörn fotograf.

Askim kirke

altertavlan

inne i kirka

hva skal barnet hete

alle sammen

p Ñ kirketrappa

Tina Helene

glade Tina

Det var en liten försmak på alle de fina bilder som blev tagna den dagen. Tina var strålande förnöjd hela dagen och sov under dopakten. Men det blev för varmt i dopklänning utöver dagen så hon fick ha bara blöja på sig. Ta en titt på galleriet lite senare idag eller en annan dag. Open-mouthed

godungen

På hemvägen åkte vi över Töcksfors, Arvika, Fryksdalshöyden, Sunne och Munkfors. När vi kom till Sulvik, strax innan Arvika, så var det en praktfull solnedgång där, så Torbjörn stannade bilen och tog ett par kort.

solnedgang i sulvik

solnedgang over Glafsfjorden 

Jag kommer att göra lite flera album på galleriet framöver. Vi hade ju besök av Tina Helene med föräldrar och moster för ett tag sen och sen kommer jag sätta in lite mera bilder på djuren.

Nu har Torbjörn och hundarna kommit hem och Åcky hade fått gå ett litet spår ikväll och han tycker det är så roligt och han är noggrann. Fast han har bara gått ett spår förut i sommar och 2 husse matte spår i fjol. Så det får vi fortsätta med.

Jag har tänkt att evt. gå en tävlingslydnadskurs på brukshundklubben här i höst. Jag tycker ju inte så mycket om att köra bil när det blir höst och vinter, och inte kan jag köra när det är mörkt. Så då är det ok att det bara är några km till klubben. Men vi får se om det blir någon sådan kurs och vem som skal vara instruktör. Till Fredagen blir det kanske en cykeltur igen om allt går som jag har tänkt, det skal bli roligt när man inte orkar gå så mycket. Jag blir mer och mer säker på att mina bekymmer beror på svininfluensavaccinen jag tog två gånger i fjol. Jag blir slut av det minsta lilla jag gör och så andfådd. Det är inte ett dugg roligt. Jag skal ta upp det med njurläkaren till veckan så får vi se vad vi skal göra.

Nu säger jag tack för denna gång och nattis nattis.

Imponerad…

Ja idag är jag faktisk lite imponerad av mig själv, om man får vara det. Jag cyklade  8 km på förmiddagen. En kompis var med, men hon ville hellre gå / jogga, så hon tog Åcky för mig. Det blev en fin tur på gång och cykelvägen vi har här, den går från Karlstad till Hagfors, ca 10 mil, och den är asfalterad hela vägen. Jag har en väldig käck cykel, den har två hjul bak och ett fram, jag har ju så dårlig balanse så jag har aldrig kunnat cykla på vanlig cykel, men så fick jag hyra denna från Rehab på kommun och den är jag väldig glad för. Jag känner att formen börjar komma tillbaka sakta men säkert, men jag orkar inte gå så mycket än. Så det blir nog några flera cykelturer i höst.

Nu är Åcky och Ånnie anmälda till hundutställningen här i Munkfors, på brukshundklubben, 4 september. Det är väldig dårlig stil av hundklubben att gå ut i SKK-tidningen med att det var en schäferdomare som skulle döma, för det blir det inte, men, men, det är ivarjefall en träning för hundarna. Och man får ju en bedömning, fast av en vanlig domare.

Till Lördagen skal Torbjörn sitta på antik och samlarmässan i Ransäter hela dagen om det inte regnar, då skal han och våra vänner sälja böcker som dom har skrevet. Så då är det att hoppas att det blir bra väder. Lördag kväll får vi besök av Ålex med familj, det skal bli jätteroligt då vi inte har sett honom sedan MH i Maj. Ni är så välkomna!!!!!

Söndag blir det upp tidligt och åka till Askim i Norge på dop. Det är ett tag sen vi såg lille Tina nu så det skal bli roligt. Tyvärr måste vi åka tur / retur på samma dag så det blir lite jobbigt, men Torbjörn kör så det går nog bra.

23 augusti är det dags för återbesök på njurmedicin i Karlstad , hoppas alla prov är bra. Nu på Tisdag är det mammografi.

Ha det så bra tills vi ses igen här på bloggen. Kram……..Open-mouthed

Inflyttningskalas…..

Ja så har det varit inflyttningskalas här i Bogerud. Vädret var beställd till sol och varmt, och när klockan var 18.00 så var det sol och + 24 grader. Bättre kunde det inte bli. Open-mouthed
Vi fick visserligen en regnskur under  kvällen , men med terrassmarkisen nere så blev vi inte våta, och vi satt ute till runt midnatt, sen flyttade vi in i vardagsrummet.

Vi blev 12 personer till bords då våran kära uppfödare glimtade med sin frånvaro något vi tyckte väldigt tråkigt. Men han har inte varit så pigg senaste tiden, så vi hoppas han blir med en annan gång.
Carina och Anna hade varit så gulliga och kommit tidligare på dagen och hjälpt mig med potatissalladen och fruktsalladen + att Carina gjorde en underbar marinad till köttet. Jag satt hela förmiddagen och skrapade färskpotatis till salladen, ca 3 kg. Det stod grillat med potatis sallad och kinamix på menyn denna kväll, och till dessert skulle det bli fruktsallad och glass. Till maten fanns cider, Cola, öl och vin. Och som välkomstdrink var det cider med frysta hallon, och här kommer Carina med välkomstdrinkarna…..

Carina kommer med välkomst drinken
Carina och Anna stod även för grillningen……………… och här är dom i gång………

Anna grillar...........

mamma Carina ser till att det går rätt till väga....

Våra kära vänner Mats och Carina ställde även upp den gången vi skulle gifta oss, då fixade dom  och så var dom värdpar för oss och deras yngste son var ringbärare. Tyvärr kunde inte Pär vara med på Lördag för han var på väg till Holland. Men vi har träffat dom alla ved flera anledningar i sommar när dom har haft husvagnen på vårat torp och även när vi har varit hem till dom. Dom har även varit underbara och hjälpt Torbjörn jättemycket med flyttningen. Ett varmt och hjärtligt tusen tack till er alla för att ni aldrig säger nej…….

Lilla vackra Anna skvallrade i Lördags om att pappa fyllde år………… och hjälp!!!!! Vi hade ingen present, men det fixade Nico, så Mats fick både födelsedagssång och en present som han tyckte jättemycket om……………. tror ni ja Wink

Mats öppnar sin present........

oj......... en klicker, och det som jag tycker så mycket om *skratt*

och en godis väska följde med.......

Ja detta blev roligt. Han och äldsta sonen Erik har jämt köpt sig en liten schäfervalp från Atenagården, så han kan ju får bruk för sin klicker Embarrassed

Här kommer flera bilder från denna ljuvliga sensommarkväll……………..

Niclas, Annica och Nina.......

födelsedagsbarnet..........

blommor fick vi av gästerna...

alla är samlade............

Dom som var här var: Annica (valpköpare), Nina (valpköpare och hade mamma till våran Schiba), Niklas (sambo med Nina), Sara (hundkompis), Mathias ( Sara´s sambo), Carina, Mats och barnen Erik och Anna (hundkompisar) och sist men icke minst Nico (hundkompis). Ånnie, Åcky´s syster var med och även lilla Nikita.

Nikita 8½ vecka ung........

Anna och Nikita

Och vi grillar och vi äter…………………

017

022

024

025

026

027

029

Och till slut var det bara Nina, Annica och Niklas kvar  och dom åkte vid 02.00. Jag har jämt ätit 2 omgångar med penicillin så jag tog en filt när det började bli kvällen. Har inte lust att bli sjuk igen. Även Annica tog en filt när det blev kvällen……………

030

Här sitter vi strax innan vi gick in och klockan hade blivit midnatt.

Vill ni se några av bilderna i större format så kan ni bara hålla muspekaren över bilden tills det kommer opp en “hand” och sen klicka, då blir bilden större.

Idag fick jag brev från sjukhuset om att min struma är borta, äntligen. Det som nu är spännande är om mina hjärtproblem berodde på min struma eller inte. Och det finner dom väl ut när det är dags att minska på min hjärtmedicin. Jag har inte fått någon ny tid hos hjärtläkaren än, men jag skal till njurmedicin 23 augusti, så får vi se hur det går. Jag har fått börja med mediciner för min diabetes nu.

4 september är det inofficiell utställning här på brukshundklubben. Ja hade inte tänkt ställa Åcky där, men sen fick jag veta att Mats Höglund skal vara domare för schäfer och då skal jag anmäla ändå. Mats är nämligen schäferdomare, och då får man ju en rättvis bedömning ändå.  Torbjörn skal få cykla lite med Åcky så han blir fastare och får lite muskler.

Ja detta var lite från våran fest.
Till Söndagen är det dop i Norge så då blir det en lång dag igen.

Nu säger jag hej så länge och på återseende här på bloggen.  Jag vet att ni är många som är inom och läser och det hade varit kul om det hade varit flera som kom med kommentarer och hälsningar.

Tills nästa gång, ha det så bra. Kram Gerd Open-mouthed

Utställning och lite annat smått och gott……….

Ja så har vi kommit in i augusti mnd och min älskade prins har varit på, sin första, utställning tillsammans med goda vänner och 2 av sina syskon. Det spöregna när vi åkte ner till Ransäter vid 9.00, men innan det blev dags att gå i ringen så hade det blivit uppehållsväder och solen kikade fram emellanåt. Helt lagom för våra fyrbenta vänner, och även för oss andra på två. Tyvärr måtte Nina och Niklas arbeta i helgen, så dom kunde inte vara med på utställningen. Men Annica var där med sin Åndra “Mira” och Sven hade med Ånnie. Britt och Pia var också där, och några vänner från brukshundklubben. Åcky skötte sig exemplarisk hela tiden, som sina systrar. Det var Roland Fors som var schäfer domare i år. Mira och Ånnie fick 1 pris och dom var av Mycket god typ enligt domaren. Dom fick även bra kritik båda två, men dom är inte färdig utvecklat än, som naturligt är, så  det blir nog bättre till nästa år skulle jag tro. Det var 3 tikar i unghundsklass och den andra var några mnd  äldre än Mira och Ånnie, så den vann klassen. Åcky var ensam hane i sin unghundsklass och han fick 1 pris + HP (Hederspris) och en jättebra kritik. Vi var jättenöjda med det, för denna domaren delar inte så gärna ut mera än släta 1;er. Åcky´s kritik: Typ och helhetsintryck: Mycket god. Över medelstor, medelkraft maskulint huvud, mörka ögon, bra mask, välställda öron, bra hals, hög manke, bra rygg, välställd något kort kors, bra vinklar fram, mycket bra vinklar bak, underbröst skulle vara något längre, ännu lösa armbågar, rör sig bra från sidan!! Ja detta gav mersmak måste jag säga, fast vi orkar inte åka runt på utställningar så det får bli dom som är i närheten om det finns några som kan ställa Åcky. Jag orkar inte med att springa. Torbjörn skal börja cykla med honom och då blir han bättre i underbröst och armbågar, så får vi se hur det blir framöver.
Åcky är det vackraste som finns oansett Embarrassed Wink

Sven (kennel Ferdix) ställde Åcky i Ransäter, Pia ställde Ånnie och Annica ställde Mira. Tusen tack Sven för hjälpen, trots att du hade ont i ett  ben. Här kommer lite bilder från utställningen…….

Sven och Åcky

Sven och Åcky

roland fors

tandvisning

visning for dommaren

dommar

Ja det var några bilder på Sven och Åcky, sen kommer bilder på Annica och Åndra “Mira”.

annica o mira 

mira o aannie

Mira och Ånnie 

mira sprang

andra

mira

Och sen på Pia och Ånnie………….

annie fra sidan 

annie

annie o pia

3 tikar

Det fanns även lite publik och några var med å läste Mira´s kritik………………

publik 

miras kritik

På kvällen åkte vi upp till torpet, där våra vänner har sin husvagn, och där fick vi grillat och vi träffade människor vi inte har sätt på många många år, så det blev en riktig trevlig kväll. Dom hade även varit iväg dagen innan och hämtat hem en liten söt nallebjörn. Atenagårdens Nikita…….

atenagardens nikita

erik o nikita 

Tusen tack Mats, Erik och Pär för en jättetrevlig kväll med er och familjen. Och för glädjen att få se lilla Nikita som var både söt och rolig. Open-mouthed

Våra vänner Nina och Niklas som har Åcky´s syster Ånnie brukar komma och hälsa på oss ibland, och det är alltid jättetrevligt när dom kommer. Nina har vi känd i snart 9 år nu för hon hade mamma till Schiba som dog för snart 2 år sen. Niklas träffade vi för första gången på valparnas 1 års dag. (Orsaken till att jag kommer ihåg det är att jag fick åka med dom ner till akuten i Karlstad då jag hade en häftigt hjärtflimmer den dagen). Åcky och Ånnie har jättekul tillsammans och här kommer några bilder från valparnas 16 mnd dag då dom var här en sväng.

119

120

124

109

Det är roligt med vänner man trivs tillsammans med. Och till helgen, på Lördag, är det dags för vår inflyttnings fäst för dom som har hjälpt oss att flytta hit. Det skal bli jätteroligt att stri och äta god mat. Vi blir 13 stycken om alla kommer, och det hoppas vi.

Annars har Torbjörn börjat arbeta igen och dagarna går snabbt. Det märks att kvällarna blir tidligare mörka och det är en råare luft. Några dagar är det sol och varmt, men det har varit ganska kallt ibland också. Jag är inne på min 2 omgång med penicillin nu för en urinvägsinfektion som inte vill ge med sig. Och jag har även fått börja äta mediciner för min diabetes, så nu måste jag ta tag i motion och vikt för alvar. Jag var ute och cyklade med Åcky en kväll förra veckan, men det blev bara 1 km och jag cyklade så sakta så han nästan kunde gå bredvid cykeln. Jag är inte så van……..

Penny och Jenny som skulle varit iväg på hundutställning till helgen  har fått ställa in dom planerna, Penny som älskar att simma och bada har fått våteksem, tyvärr. Men vi får hoppas på bättre lycka nästa gång. Jag är glad att inte Åcky är sånt vattendjur som Golden Wink

Igår tog vi bilder på Åcky med rosettenerna  han  fick på utställningen. Den lila är HP rosett och den röda är hans 1 pris rosett. Det är roligt att ha.

aacky med rosetter 

Ja detta var lite smått och gott från oss på Kerriehedens. Vi önskar alla er som är inom en fortsatt fin sommar och vi hoppas få se mycket till solen framöver.

Ha det riktig gott och ta hand om varann så hörs vi igen här på bloggen. Det är även väldigt roligt om ni skriver några rader i våran gästbok när ni är inom.

Kramar från oss alla // Gerd Open-mouthed