Tråkigheter och glädjer går hand i hand

Ja det är så sant som det är skrevet det. Denna veckan har jag varit väldigt slö, jag har varit sååååå förkyld så det har varit gott att bara vara. Även Torbjörn har varit förkyld ett par veckor och den vill inte riktigt ge med sig. Han är även väldigt trött, men det kommer väl efter nu, allt som har varit detta året. Han sov ju inte mycket under våren och sommaren så kroppen vill väl vila upp sig nu, den behöver det. Han pysslar lite här inne och igår kom nya fönsterlampor upp i vardagsrummet. Det börjar bli mörkt på kvällarna nu och då är det skönt med lite ljus. Han håller även på lite och städar i garaget, och imorgon åker han och hundarna till torpet för att “bomma igen” för vintern. Det är verkligen hösten nu med vind och regn och även soliga dagar. Det är rätt varmt för att vara hösten, idag hade vi + 15 grader på dagen och det är inte illa med tanke på att det var molnigt. Ikväll har det kommet några riktiga regnskurar. Men det skulle visst bli ganska bra väder i helgen om än lite kallare. På Söndag är det dags för Åcky och mig att åka till hundklubben på kurs igen, det har tyvärr inte blivit någon träning under veckan då jag har varit sjuk, men vi får ta det som det kommer. Igår var jag till läkaren här på vårdcentralen ang. att jag blir så fruktansvärt andfådd hela tiden och inte orkar gå. Jag tok prover i Måndags och dom var efter förhållanden bra. Sen fick jag recept på Bricanyl som jag skal ta när jag har svårt att andas, jag har provat det idag och det känns något lättare, men bra är det inte. Men läkaren skulle skicka remiss till Hagfors där jag skal få göra ett test ifall jag har astma eller något annat. Jag har ju alltid varit andfådd även när jag var väldigt smal. Så det kan vara kramp i dom muskler som inte styrs av viljan, eller någon lungsjukdom. Vi får vänta och se vad testet visar när jag kommer dit. Jag hade ivarjefall dårlig utandning när jag blåste i en sån mätare  igår. Det är så skönt att läkarna tar en på alvar och gör en utredning. Jag har ju blivit mycket sämre senaste året, sen jag tog svininfluensavaccin i fjol, men jag har ju gått upp flera kg i vikt också, så det kan finns flera förklaringar. Det ena drar det andra med sig. På Måndag skal min hjärtläkare ringa mig också, så då hoppas jag han kan sänka några av alla dom hjärtmediciner jag går på. Men då skal dom väl vara rädda för att jag får hjärtflimmer igen………………. Ja ja det skal inte vara lätt att leva här på jorden säger dom som vet.

Ett riktigt glädje besked fick jag ivarjefall härom dagen då jag fick veta att Penny är tillbaka i Värmland igen. Hon och hennes nya familj har äntligen hittat sig ett hus i Sverige och håller på att närma sig oss med många många mil. Dom har hittat ett hus i Kil och det är bara 5-6 mil från oss. Det blir roligt och få dom närmre, lättare att hålla kontakten och vi kan ju åka till varann för en fika ibland eller hundträning. Jätteroligt. Välkomna till Värmland Jenny och Penny med familj. Det skal bli roligt att träffas när ni får tid.

En annan stor glädje nyhet är att Lex för ca 2 – 3 veckor sedan opererade bort en knöl han hade på utsidan av vänster baktass, och idag skulle dom ta styngen och få svar på knölen som var skickat till analys. Och glädjen var stor när vi fick veta att den var helt ofarlig. Man vet ju aldrig så det har varit lite pirrigt denna tiden, men nu är det lugnt och han är frisk. Tack och lov. Carola och familjen älskar denna hund jättemycket och dom blev självklart väldigt glada. Carola går kurs med honom och hon är såååå nöjd. Meningen är att Nina och Annica med hundar skal träffa oss för vintern och träna lite spår, uppletande osv. i Karlstad trakten. Och jag frågade Carola och även dom ville hänga på om det passar. Och det tyckte hon var ett väldigt bra initiativ. Och roligt är det också och umgås med valparna och deras ägare. Är det någon av ni andra som också vill träna så hör gärna av er. Torbjörn tränar så länge det går och det är ju roligt om vi är flera. Så hör av er så hjälps vi åt!!!!

Till Torsdagen kommer Nina, Niclas, Annica och kanske Sven hit och skal äta tårta, vi skal fira Pepsi´s uppflyttande till Elit i spår förra helgen och prata lite. Då skal vi försöka planlägga lite framöver för hösten. Så efter det vet jag lite mera. Det är ju bra för hundarna att få lite mental träning också och vi har jätteroligt ihop. Torbjörn har gått några spår med Åcky och det går så bra. Även Annica, Nina och Carola har tränat spår så hundarna vet lite vad det är frågan om. Och dom tycker det är kul, jag lovar………..

Det har varit lite svårt att skriva kommentarer till mina blogginlägg har jag fått reda på. Men nu är det fixat så nu kan ni skriva. Sen måste jag godkänna det ni skriver och lägga ut det.

Ja det var lite nytt och lite gamalt från Kerriehedens kennel.
Och tills vi hörs igen så önskar jag er alla en fin höst, sköt om er och varann. Kramar Gerd

Ja, så har dom gjort det igen …………………………

Thumbs-upRed heart Idag har Pepsi och Torbjörn varit ute och tävlat Högerklass spår på Hagfors BK där dom är stödmedlemmar. Och det blev uppflyttning till Elit med 507,25 poäng. Dom kom även på 1 placering av 6 ekipage.
Du är att en Star älskade Pepsi.
HJÄRTLIGT GRATTIS TORBJÖRN OCH PEPSI Open-mouthed

Strax efter, med bara 2 poäng skillnad,  kom våra vänner Erik och Brave på 2 placering. Brave är bara 2 år så det är jättebra gjort Erik. Stort grattis även till er!!!!!

Här kommer några bilder från dagens tävling:

1: Pepsi och Torbjörn 2: Erik och Brave

En mycket stolt husse och Pepsi  

Pepsi med sina priser.....

Pepsi och Torbjörn. 

Detta är deras 3 högerklass tävling. Första gången gick Pepsi inte fullt på spåret och hon strulade på uppletande. Andra gången bröt dom på spåret för att Pepsi gick över på villt. Men idag var dagen med stor D. Tänk om hon kunde bli brukschampion, men hon är ju redan 6½ år så det skal väl mycket till att det blir så. Men hon är en mycket duktig hund. Och vi är väldigt stolta över henne. Tack Pepsi för all glädje du givit oss och så många bra “barn” du har fått. Tror även dom kan komma långt om ägarna har tid och lust att jobba med dom. Vi ser på Åcky att han älskar att gå spår, men jag orkar inte med det, tyvärr. Men Torbjörn går några spår med honom ibland.

Idag har Åcky och jag varit iväg till Munkfors BK för att gå vår första tävlingslydnadskurs. Vädret var helt perfekt, fast lite kallt var det. Jag orkade inte med så mycket idag för jag har blivit genomförkyld, typsikt att det skal bli något så fort jag skal göra något jag tycker är kul……. Nästa gång blir förstkommande Söndag så jag hoppas jag är bättre då. Så får jag prova att träna lite här hemma på gräsmattan under veckan om jag orkar med det. Jag börjar bli milt sagt förb………. över att vara sjuk nu. Men jag skal till läkaren 23 september på vårdcentralen här, så får vi se om hon blir något klokare på vad som är fel. Jag har en liten misstanke om att det kan vara astma, men jag är ingen läkare så jag vet inte. Annars har jag en lugn vecka framför mig och det är jag glad för.

Men nu skal vi glädjas åt framgångarna idag och kika på Valvakan på tv. Hoppas folk har röstat rätt nu så det inte blir mera svårigheter for dom som är sjuka och gamla. Man läser ibland otroligheter i tidningen, så håren reser sig i nacken. Mycket vill ha mera………… Men en dag kan dom själva bli sjuka, då får dom se. Men då har dom väl så mycket pengar så  dom kan betala för sin sjukvård. Jag har ingen orsak att klaga på sjukvården här i landet, MEN man läser mycket och man blir rädd……., men jag får väl ge mig här annars får jag väl “stryk”.  Jag får inte rösta för att jag inte är Svensk medborgare, och inte har jag tänkt att bli det heller. 

Tills vi hörs igen, ha det så gott där ute……………….. Kramar Gerd och flocken Open-mouthed

Åke Jesper Ami m.m.

Idag kom det bilder från Bograngen på Ami. José hade läst min blogg och sett att vi önskade bilder på valparna. Tusen tack skal ni ha för dom fina bilderna. Ami är en mycket vacker och snäll hane. Han har just varit på semester i Holland, där hans ägare kommer ifrån. Och nu bor dom i Bograngen i Värmland där dom trivs bra. Dom har inget staket, men Ami går inte över tomtgränsen. Han jagar katter och allt ut från tomten, men han stannar på gränsen själv. Det är roligt att han är sååååå duktig. Han är även väldigt snäll med barn. Flera har frågat att få köpa Ami, men han är inte till salu. Dom älskar sin hund som alla dom andra valpköparna. Nu håller dom på att renovera sitt hus, så det kan ta lite tid innan vi får hälsa på Ami igen. Dom har gått valpkurs med honom på Torsby brukshundkubb och han är duktig. En stor puss till Ami från oss alla och många kramar till er José och Kees. Vi gläder oss till att se er igen senare i höst. Tills dess, ha det så gott.

Här kommer två kort på Ami som vi fastnade för, och visst är han lik sina syskon………………. Open-mouthed

 

 

Ami huvud

Ami 019 (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikväll har Åcky och jag varit till brukshundkubben och anmält oss till kurs i tävlingslydnad. Det blir över 8 gånger och första kursdagen är nu på Söndag klockan 8.30 på moran. Det är inte precis min önska och gå på kurs så tidligt på en Söndag morgon, men Torbjörn skal ändå på tävling i Hagfors så han och dom andra hundarna åker också tidligt. Hoppas jag är såpass i form att jag orkar med denna kursen, så jag kommer igång på riktigt och kanske kan tävla till våren. Vi har det som mål ivarjefall så får vi se hur det blir. Det var så fint väder på förmiddagen idag så jag tok med mig Åcky och  cyklade 1 mil i solen. Det blir ingen Årjängs tur med oss i helgen, jag orkar inte det. Men vi får hoppas det kan bli bättre möjligheter nästa år. Ja idag har jag börjat med Levaxin så då hoppas jag att jag känner mig starkare snart. Jag skal till läkaren här på Vårdcentralen 23 september och då skal jag be att dom kollar så jag inte har fått astma, jag har ju så svårt att andas eller anstränga mig. Imorgon kommer min kompis så då blir det kanske en cykeltur igen om vädret tillåter det. Annars finns det regnkläder. Veckorna går så snabbt, så man måste försöka hålla igång när man kan.

Må så gott alla samman som läser min blogg. Och ännu engång vill vi önska valparna hjärtligt grattis på 1½ år dagen 18 september.

Kramar Gerd och resten av flocken Open-mouthed

Hundträning, ny layout m.m.

Idag är den perfekte dagen för bloggning. Ute är det ett riktigt höst ruska väder, det regnar och blåser, och det regnar även gula löv över allt på vägen och tomten efter alla björkar vi har runt om. Tussi satt på staketet vid tvättstugan förut och skrek, hon som älskar att vara ute, och hon var så glad när jag tok in henne och torkade henne med en torr handduk. Hon kurrade så man kunde höra henne lång väg. Och nu ligger hon i en fåtölj  och sover. Inget jamande att hon vill ut igen nu inte. Och jag förstår henne gott. Torbjörn har nu blivit riktig förkyld, han har även lite feber, men stanna hemma kommer inte på frågan. Han är hopplös.

Igår var Åcky och jag till Charlottenberg under dagen. Jag körde över Sunne och Gräsmark dit, och då passerar man några vatten och sjöar, och det var så underbart vackert med alla höstfärger och sol. Men något kamera hade jag tyvärr inte med……… Jag har aldrig varit på Shopping varuhuset i Charlottenberg (bara i Töcksfors, och det är ju nästan det samma) , men igår skulle jag möta min kompis från Norge och hennes make där. Han skulle till Arvika på service med bilen, det är så mycket billigare i Sverige, och jag och min kompis skulle fika och gå i affärer på varuhuset. Men jag klarade nästan inte gå eller stå, så jag fick leta bänkar och stolar över allt så jag kunde sätta ner mig medan min kompis gick i affärer. Det var hemskt och visst blir man lite rädd när man känner sig slapp, men väl hemma igen fick jag min förklarning, för där låg ett recept på Levaxin. Jag hade ju för högt sköldkörtelvärde (Struma) för några mnd sen, och i slutet på Juni fick jag dricka radioaktiv jod för att få ner det värde, och nu är det för lågt och då blir man väldigt trött och slapp m.m., detta är det samme som högt och lågt stoffskifte på Norsk, så det blir förhoppentligvis bättre bara jag kommer igång med Levaxin. Hoppas allting snart rättar till sig nu, för nu börjar jag blir rätt trött på att vara sjuk…… Fast jag borda vara van. Men det är ju så konstigt, även läkaren tyckte det senast jag var till akuten, jag orkar cykla 11-12 km, men jag orkar inte gå 100 meter. Ja man är som ett  stort frågetäcken. Och har någon en förklaring på detta så är jag tacksam för att höra det 🙂 Förra veckan var jag ute och cyklade 11,5 km både Måndag och Fredag. Nu har Torbjörn monterat springer på min cykel också så nu kan jag cykla själv med Åcky, men min kompis brukar vara med och gå / jogga med honom, hon tycker det är bra. Jag försökte koppla Åcky till cykeln i Fredags, men då gick det för snabbt för min kompis så hon orkade inte följa med, Åcky drog iväg med både mig och cykeln så jag fick ligga och bromsa hela tiden, så till slut så kopplade vi loss honom igen och hon fick ta honom som vanligt. Men det är ju skönt att veta att man kan cykla med honom själv också. Denna 3 hjulcykeln är det bästa jag har skaffat mig. Jag hyr den av kommun Rehab för 70,- i mnd och den är verkligen superbra. Då kommer man ut och vi har ju en gång och cykel väg som är asfalterad och 10 mil lång på andra sidan vägen här, så bättre kan det inte bli.

Förra Måndagen var jag till Kvinnokliniken i Karlstad och det var bra. Det var 2½ år siden sist så jag var lite spänd, men bortsett från lite småproblem pga åldern så var det inget att klaga över. Sen åkte jag till Nina och Ånnie en sväng och efteråt blev det en sväng till Bergvik köpcentrum för att köpa nya Ecco Gore Tex skor, så nu är jag torr och varm om benen tills snön kommer, och det är gott.  På hemvägen var jag inom Pia också, för Nina hade åkt dit och sen var jag hemma strax efter klockan 20.00. Det börjar bli tidligare mörkt på kvällarna nu och jag har ju svårt med mörkerkörning. Onsdag kom sotaren hit och godkände skorsten och allt annat vi fick anmärkning på. Så nu tänder vi sköna brasor i kamin när det är ruggigt och kallt på kvällarna.  Gud så skönt det är med en ved kamin, det har vi inte haft förut. Torbjörn var även på återbesök på ortopeden på sjukhuset i Karlstad i Onsdags och det gick ok, han har ju fått ont i knä igen, men läkaren sa att så fick han räkna med när han började bli gammal. Tack för den…………. Men skulle knä börja låsa sig så måtte han komma direkt. Ja ja det blir visst många krämpor med åren, men så gamla är vi väl ändå inte tycker jag. 🙂 Vi var även inom Nina och Ånnie en sväng på fika i Onsdags, och sen åkte vi alla inom Forshaga BK. Där var även Annica och Mira som gick agility kurs. Det är jätteroligt att se “barnen” igen. Tänk att dom snart är 1½ år. Vart tar tiden vägen??? Jag bara älskar dessa valparna, man blir nästan tårögd bara man tänker på dom…………. Fjantkärring tänker nog många, men så är jag och det är bara att acceptera 🙂 Ami´s röntgen blir lite framskjuten då dom håller på att renovera och måste ta tag i det först. Men det kommer. Här kommer lite bilder från i Onsdags från Forshaga BK………..

Nina och Ånnie går fot

 

 

 

 

 

 

 

 

 

023_800x536

Åcky och jag är publik

 

 

Annica och Mira kör agility

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En ny huvudbild på vackra Mira

 

 

 

Ja det var lite bilder från Onsdagen träning. (Mera bilder finns på Galleri sidan. texten till albumen har blivit borta sen vi gjorde om sidan, men jag håller på och uppdaterar så det kommer tillbaka). Vi hoppas få tid att träffas en heldag och träna innan vintern, men jag måste först bli bättre på att orka med. Nu på Onsdag är det anmälan inför höstens kurser på klubben i Munkfors och då skal jag åka upp och anmäla mig och Åcky till tävlingslydnadskurs. Jag såg att det även skal vara spår, men vi får se om jag orkar med det. Ja, ja jag får åka upp ivarjefall och höra vad dom har tänkt. Snälla valpköpare, kan ni inte ta huvudbilder på era hundar och även andra bilder och skicka till oss, hade varit så roligt att se hur dom ser ut nu. Det börjar ju bli ett tag sen vi såg dom senast.
I Söndag var Torbjörn tävlingsledare i Hagfors och nu förstkommande Söndag skal han och Pepsi tävla bruks på Hagfors brukshundklubb. Så då får ni kryssa både fingrar, tår och tassar för att det skal gå vägen för dom. Det är över 2 år sedan dom var ute senast pga valpar och annat så vi får hoppas dom klarar sig nu. Dom är redan godkända i Höger klass och vill gärna bli uppflyttad till Elit. MYCKET LYCKA TILL FRÅN MIG OCH ÅCKY.

Ja ni har väl inte undgått att se vår nya hemsida layout, vårat nya Galleri och vår nya “om oss” sida m.m.. Eller??? Och som ni ser så heter vi alltså nu Kerriehedens kennel. Jag kan inte med ord beskriva hur imponerad jag är av Eva-Liz som har gjort så mycket på sidan. Hon är bara helt fantastisk den tjejen. Så vill ni ha en egen hemsida, som ingen andra har, så vill jag på det varmaste anbefalla henne. Länk till henne finns under mina Länkar, på Golden uppfödare i Norge, Soltrollets kennel. Jag gör ju numera en hel del själv på hemsidan, det är ju sååååå enkelt när man först vet hur man gör. Och framför allt är det roligt att kunde göra mycket själv också. Och det klarar även ni när jag gör det.

En annan glad nyhet är att Penny nu är på flyttefot tillbaka till Värmland med sin nya familj. Det skal bli jättekul att få dom i närheten och kanske kan det bli lite hundträning för mig och Jenny tillsammans. Det skal bli väldigt roligt att få dom i närheten ivarjefall. välkommen till Värmland Jenny och Penny med familj!!!

Nu skal jag åka till apoteket och affären.

Tills vi hörs igen…………. må så gott alla samman. //Gerd

Utställning med mera

Ja då har vi kommit in i September mnd. Och vi har redan haft den första frost natten. Det var minus 2 grader en mora förra veckan. Tidligt sådär i början på mnd, men, men. Vi har ivarjefall haft några fina dagar med hög klar luft och blå himmel. Och lite gula björkar har det börjat bli. Ja nu har Torbjörn varit sjukskriven i 2 veckor och imorgon är det dags för honom att börja arbeta igen. Han har lite ont i revbenen och handleden från och till, men det är ju mycket bättre. Men nu har han fått ont i ett knä igen, hundarna sprang på honom i påskas och han har haft lite ont från och till. Tur han ändå skal till ortopeden på Onsdag, 8 september , på återbesök för revben och handled. Idag har han och Pepsi + Erik och Brave varit till Malung. Det är ca 14 mil och dom åkte vid 06.00 i morse, och han har jämt kommit hem nu. Torbjörn skulle vara tävlingsledare på Malungs brukshundklubb idag. Det var 4 anmälningar till brukstävlingen där uppe, 2 hade lämnat återbud och 1 strök på spåret, så det blev bara en som tävlade lydnad. Det blir dyrt för den brukshundklubben då dom får betala för 2 domare som kom från Ludvika (18 min enkel resa) och Torbjörn som kom härifrån. Men för Torbjörn och Erik blev det en fin dag då dom kunde träna sina egna hundar på en okänd plats. Torbjörn var tävlingsledare här på Munkfors brukshundsklubb igår och till Söndagen skal han vara tävlingsledare på lydnadstävling på Hagfors brukshundklubb. 19 september skal han prova att tävla Höger klass själv i Hagfors med Pepsi. Det är över 2 år sedan dom var på tävling sist pga. valpar i fjol och flytt i år, så det skal bli spännande att se hur det går. Pepsi är en väldig arbetsvillig hund och hon tröttnar inte i första taget. Så jag hoppas det går bra för dom.  Torbjörn och Pepsi har tränat sista tiden, ganska mycket, men annars har det blivit dårligt med det också pga. allt som varit runt oss sista året. Men nu ser vi framåt och hoppas på bättre tider 🙂

Med mig går det lite upp och ner som vanligt. Tisdag kväll var jag ute och cyklade ca 6 km, och Onsdag blev det 1 mil på ca 1½ timma. Det är konstigt att jag kan cykla men inte gå, men det är ju så att cykeln rullar lätt och då blir det långa sträckor man inte behöver trampa så mycket. Men det är skönt att komma ut i friska luften, och det är inte så mycket oppför och utför på “Klarälvsbanan”, som jag cyklar på. Jag blev kall och blöt om fötterna i Onsdags när jag var ute så jag känner av lite förkylning. Men imorgon skal jag till sjukhuset i Karlstad och då skal jag åka inom Bergvik och köpa mig ett par Ecco Gore Tex skor som jag kan ha nu framöver tills snön kommer. Jag skal även försöka få tag på en km räknare till min cykel så jag kan se hur långt jag cyklar. Hoppas det blir många sköna cykel turer framöver när det är fina dagar. Kan ju även cykla till Munkfors och handla, det blir en dryg mil tur och retur.

I Onsdags hade vi besök av Nina och Ånnie och då hade jag gjort Kålpudding, för första gång, som vi åt till middag. MMMMMMMMM så gott. Så det blir inte sista gång inte, det var ju så enkelt.

Fredag kväll fick jag ringa efter ambulansen igen. Oj vad trött jag är på det. Jag fick svårt med andningen och blev svag i benen när jag stod i duschen. Och svetten bara rann. Jag blev inlagt på Mava och dom tog masse prover och igår tok dom även lungröntgen, men dom hittar inget fel. Visserligen har mitt  hjärta växt lite, men det så dom redan på ultraljudet tidligare i år. Och Krea (njurprovet) var lite högre än när jag var på njurmott senast, men inget alarmerande. Så det måste vara “fölning” pga. diabetesen  när jag blir så, jag är ju lite slarvig med maten. Så det är något jag måste jobba med. Äta nyttigt och till fasta tider. Inte lätt, men………………… Det är ju så här i värden att allt som är gott är förbjudet eller skadligt.  Men jag har ju så mycket att tänka på när det gäller hälsan, så jag får nog  tänka om nu innan det blir riktig illa. SUCK!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jag fick ivarjefall komma hem från sjukhuset igen igår, och var hemma vid 13.00 tiden.

Det var en strålande dag igår, fast det var inte så varmt. Och det var inofficiell hundutställning på Munkfors brukshundklubb  dit Ånnie och Åcky var anmälda.

021_800x600

 

 

Jag fick ringa Nina i Fredags kväll och fråga om hon kunde vara så snäll att ställa Åcky för mig, och det var ok. Så Torbjörn tog med Åcky upp till klubben igår morse, när han skulle till tävlingen, och sen kom Nina och Niclas och tog hand om honom. Ett stort och hjärtligt tack till Nina, Niclas och Anna-Karin som var så gulliga och tog hand om min prins. Ni är guld värda……. Ånnie och Åcky skötte sig bra och fina är dom, fast min prins nästan är nakenhund för tiden. Så dom fick bra kritiker och HP (Hederspris) båda två. Ånnie blev även BIR (bäst i rasen)  och Åcky blev BIM (bäst i motsatt kön).  Dom hade inga BIG grupper i år då det från början var så få hundar anmälda till utställningen, så det gick rätt från BIR´et till BIS´et. Men det var ju många som ställde ut ändå så det blev en stor BIS-ring. Niclas kom hem och hämtade mig när jag kom  från sjukhuset, tack Niclas, men jag hann inte se Ånnie och Åcky när040_450x600 dom blev ställda.047_450x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Men jag fick vara med å se Ånnie i BIS-ringen, och det var roligt.

 

 

029_800x600

030_800x600

028_800x600

 

Det var måååånga hundar som fick lämna ringen innan Ånnie, och domarna tyckte det var svårt att välja på slutet. Men Ånnie fick ingen placering i BIS`et. BIS 1 blev en hund utifrån, BIS 2 blev Yvonne från Munkfors BK och BIS 3 blev Hasse. från Munkfors BK. Jättegrattis till er båda.  037_800x600

 

 

 

 

 

 

 

 

 

    010_800x600                                                             

 

Det var som sagt även lydnadstävling på klubben igår och också klubbmästerskap, vinnare i klubbmästerskapet blev Petra och Amy, 2 blev Janne och Erox och 3 Kristina och Ayla. Janne och Petra vann även 1 pris i var sin lydnadsklass. Janne i 2´an och Petra i Elit. Kristina fick 1 pris i lydnadsklass 3 och uppflyttad till Elit. KANONGRATTIS ALLA SAMMAN!!!!!!!!!

:

 

 

 

 

Jag kommer att göra ett album med flera bilder från både utställningen och vinnare på lydnadstävligen någon dag. Men detta var ivarjefall några bilder från gårdsdagen.  Till sist vill jag sätta in en bild på vackra Ånnie som Torbjörn har fotat……………..

Ferdix Ånnie

Imorgon blir det cykel tur på moran och sen blir det en sväng till Karlstad för mig och Åcky. 
Jag hoppas jag kan piggna till lite mera så jag orkar med Årjängs marken 17 – 19 september och så får vi hoppas att vädret blir bra då också.

Galleriet är nytt igen, men texten till bilderna har blivit borta, men ha tålamod, det kommer det kommer bara jag får tid 🙂

Jag önskar er alla en bra vecka så hörs vi igen……………. Kramizar Gerd Open-mouthed