Året 2012.

Ja så sitter man här och skal försöka att uppdatera lite av allt som har skedd hittills under året. Tur man har bilder så man kan gå tillbaka och “se vad som har skedd”. Jag har inte varit så duktig på att blogga, men skal försöka skärpa till mig lite. Jag vet det är många som saknar mina blogg inlägg. Jag skriver ju en hel del på facebook, men det är ju inte alla som har det. Jag skal väl börja med det nyaste först, sen får det andra komma efterhand under blogg inlägget………………

 

Dagen idag började tidligt för Torbjörn och Pepsi då dom skulle åka iväg till tävling i Filipstad och ja………. så är det bara att buga sig och GRATULERA igen. Torbjörn och Pepsi har ännu en gång visat "framtassarna". Idag har dom för första gången tävlat Bruksprov Bevakning (Patrullhund) i Filipstad. Dom tävlade Lägre klass och blev uppflyttade med 446,75 poäng och en 2 placering. Tyvärr är det bara en sådan tävling i året här i Värmland så vi får se vad det blir nästa år. Hon har verkligen varit en stjärna våran Pepsi och husse är inte dålig han heller om man får säga så. 1 maj var dom även iväg på Funktionskontroll och det klarade Pepsi och husse med glans, så nu är dom även godkända som försvarsmakts ekipage ytterligare 2 år om Pepsi får vara frisk och orkar med. Vi var iväg till Solstadens smådjursklinik i Råda och våran veterinär Jörgen Junkegård förra veckan, 25 april. Då vaccinerade vi alla tre hundarna och båda katterna och vi gjorde även senior koll på Schiba och Pepsi. Och i Fredags ringde Jörgen och talade om att alla blodprov och urin prov var bra.  Så sker det inget akut så skal det väl gå bra ett tag till. Här kommer ett par bilder från 1 maj. Först en bild på Pepsi och husse och sedan en bild på Kim och husse. Kim och Pepsi fick sina cert som bevakningshundar samtidigt då dom gjorde sin utbildning tillsammans för några år sedan. Kim är en mycket duktig hund med mycket meriter som ni kan läsa om på hans hemsida http://www.goldenkim.se/ 

Pepsi och husse

Hasse och Kim, Torbjörn och Pepsi

1 maj var en så otroligt vacker vår dag med knallblå himmel och sol. Så Åcky och jag gick en långpromenad på över 2 timmar på Bogerudsnäset ungefär 1 km från här vi bor. Där finns elljusspår och stigar på kors och tvärs så man kan gå hur mycket och länge man vill. Det är vackert med Klarälven på ena sidan och Mjönäs bostadsområde på andra, så det går bra även om man är lite vilsen, fast har man riktigt otur så kan man nog gå ett tag innan man kommer rätt på alla stigar och vägar där nere. Men det har inte varit något problem. Verst är det att jag är så rädd för älg, orm och varg. Men det sista har dom inte sett där än ivarjefall och tur är det. Här kommer ett par bilder från promenaden Åcky och jag hade 1 maj ivarjefall………………

Bogerudnäset 1 maj 2012

Åcky 1 maj 2012

Vi startade även grill säsongen 1 maj när vi alla hade kommit hem. Det var en otroligt vacker vårkväll och såpass varmt att det gick bra att sitta ute och äta också. Idag och ikväll har det också varit sol och fint, men inte  så varmt, men vi satt ute en liten stund förut och sen tok Torbjörn och startade cykel säsongen med Pepsi och Åcky också. Och det gick unna kan jag lova. Vi har haft många fina dagar denna våren, men oj så många kalla och regniga dagar det har varit också. Men nu hoppas vi det kan stabilisera sig och fortsätta vara bra. Tiden går ju så snabbt och om bara en dryg mnd så vänder det och går mot mörkare tider igen. Men det vill vi inte tänka på. Nu skal det njutas av varje fin dag. 2 maj åkte vi en sväng till Forshaga brukshundsklubb på kvällen. Det var också en jättevacker dag och kväll och när vi kom till Deje så var det så vackert med sol, Klarälven och vitsipporna så vi stannade och tog några kort………………………

20120502

Åcky och matte

Men det skiftar snabbt i vändningarna för när vi vaknade 21 april så såg det såhär ut utanför hos oss…………………………..

 

Som tur var så låg inte snön så länge, men det var inget roligt. Vi har inte haft så mycket snö denna vintern som vi hade dom två senaste åren, men det var mycket halkigt och det har varit en kall vår bortsett från några riktigt fina och varma dagar i slutet på Mars.

Vecka 17 fick vi äntligen klinker i tvättstugan. Så nu blir det lättare att hålla rent där. Vi använder ju den ingången som ingång hela tiden både till oss och gäster som inte är rädd för våra hundar. Vi har även köpt ett stort hund hus av några vänner, så nu är det “bara” hundgården som fattas. Och det kan nog ta lite tid innan den kommer på plats, först måste det ju köpas sektioner och sen skal jobbet göras, så än så länge står hund huset mitt på gräsmattan då det är tämligen blött på baksidan av huset. Det är så blött så när jag tränar lydnad med Åcky så vill han inte sätta sig, så där har vi något att jobba med om vi skal ut och tävla så småningom. Det är ju inte säkert det är så tort på lydnadplanerna alltid heller. Men vad det blir med det får tiden visa. Jag lovar inget. Nina var så duktig och tävlade lydnadsklass 1 med sin Ånnie 8 april och dom fick 150,5 poäng och ett 2 pris. Inte dålig det med tanke på att det var första gången och det är många år sedan Nina var på tävlingsplan och tävlade senast. Tyvärr blev inte Ånnie dräktig vid parningen i November, men Sven har planer om att para henne vid nästa löp någon gång i sommar så då får vi hoppas på bättre lycka nästa gång. Info kommer att komma på våran hemsida och även på www.kennelferdix.se så snart det sker något nytt.

Annars går tiden, och vi umgås ofta med våra goda vänner Jenny och Lars Tore, och deras vovvar Penny och Bie. Tänk att lilla Penny redan blir 6 år på Tisdag. Helt otroligt så snabbt dessa åren har gått. Tyvärr går hon inte tillsammans med våra schäfer hundar så vi får ordna och pussla lite när vi är tillsammans, men det är aldrig något problem. Där det är hjärterum är det stjärterum som det heter så vackert.  Penny är alltid jätteglad för att se oss, men hon är jätterädd att matte och husse skal åka ifrån henne. Så hon har full koll på dom hela tiden. Annars har dom varit jätteduktiga med henne och hon har det så bra i sin familj. Hjärtligt tusen tack Jenny och Lars Tore för att ni tagit så väl han om Penny. Ni är verkligen guld värda.

22 april var det redan 11 år sen jag fick min “nya” njure, ja åren går så snabbt. Proverna har varit lite upp och ner under året, men det är nog inget annat att vänta, så jag är glad för varje gång jag är på kontroll på njurmedicin och dom är så nöjda med mina prover. Nästa kontroll blir i början på Juni och då skal dom även göra en undersökning för att se hur många % jag har kvar.

14 april var det dags för Munkforsrevyn igen, och vi bjöd hit Jenny och Lars Tore. Först åkte vi ut och åt en bit mat och sen var det dags för 3 timmar revy, och vad vi skrattade. Jag hade ont i magen i flera timmar efteråt och alla tyckte det var sååååå roligt. Jenny och Lars Tore hade skrattat hela vägen hem efteråt så det var verkligen lyckat. Hoppas vi kan göra om det nästa år också. I år skal Torbjörn och jag på våran första semester utan djur, helt otroligt, men nu är det bestämd och vi har beställd flygbiljetter. 25 juni flyger vi Gardemoen – Bardufoss (Nord Norge) och vi skal bo hos min morbror som bor på Finnsnes i 1 vecka. Så vi kommer hem igen 3 juli. Jag var där uppe för några år sedan och det är så fantastiskt där uppe. Nu har jag äntligen fått övertalat Torbjörn att följa med och det skal bli riktigt roligt. Jag är ganska säker på att han kommer älska naturen och allt. Min morbror och hans fru skal köra oss runt och vi har även pratat på att åka Hurtigruten mellan Finnsnes och Tromsö, det är inte långa biten, men det är roligt att ha åkt med en liten sväng ivarjefall. Sen tar vi hurtigbåten tillbaka till Finnsnes. Hoppas vi får bra väder och på den tiden blir det nog svårt att sova för då är det ljust dygnet runt med midnatts sol. Jag har redan fjärilar i magen och räknar veckor och dagar till vi skal åka. Och att vi kan åka, ja det är tacket vara vår kära vän Jenny som erbjöd sig att bo här med alla våra djur så vi kunde åka iväg på denna semester. Och vi har inte ord för hur tacksamma vi är för det. Så nu är det bara att hoppas att vi alla får vara friska och att allt går bra.

1 april var våran kära Pepsi 8 år. Det är helt otroligt vart åren tar vägen. Och man börjar känna lite ångest fast hon är frisk just nu, ting kan gå så snabbt, men vi hoppas vi får ha henne i många år än. Hennes mamma Schiba blir ju 11 år nu i Juni så hon börjar också bli gammal. Men ibland uppför hon sig som hon skulle vara 1 år. Hon är med på långa promenader och när hon kommer till torpet så är hon såååååå lycklig. Här kommer ett par bilder som Torbjörn tog på Pepsi´s födelsedag……………………….

Åcky är otroligt lik sin mamma. Schiba är lite grå om nosen, men hon är annars som hon alltid har varit. Hon pratar på så ibland kan det vara svårt att få tyst på henne. Jag glömmer aldrig när hon kom till oss som foder tik 9 september 2001 eller när hon fick sina valpar 1 april 2004. Vi har fått uppleva så mycket lycka och glädje med dessa hundar och det kommer vi alltid att minnas. Jag tror aldrig vi får sådana hundar igen. Och det är speciellt att få ha 3 generationer i flera år.

30 mars hade vi besök av Åcky´s bror Ami och hans matte och husse. Dom bor några mil bort, lite längre norr i Värmland , så det blir inte så ofta vi ses. Men vi har kontakt på facebook och vi vet att även han har det jättebra med sin familj. Nu skal han snart åka på semester till Holland där hans matte och husse kommer ifrån och vi önskar er alla en trevlig semester. Här kommer ett par bilder som Torbjörn tog på honom när dom var här…………….

Ami 20120330

Åke Jesper Ami

Han är en vacker och mycket trevlig hane han också. Tänk vad glad man är i dessa valpisarna. Ja ibland blir man nästan tårögd när man tänker på dom och allt man har fått uppleva med denna valpkullen. Och det märks att dom kommer ihåg oss från gång till gång alla samman. Vi har ju haft några kennel träffar och inte alla har kunnat vara med alltid, men jag tycker dom har varit väldigt duktiga att ställa upp dom flesta gångarna alla samman. Det setter vi mycket värde på. Tusen tack till er alla. Vi skal försöka med en ny kennel träff någon gång i sommar, men har inte bestämt något än. Men denna gången skal vi försöka att vara lite längre norr i Värmland, om det går, så inte Ami och hans familj alltid skal behöva åka så långt. Vi återkommer ang det längre fram. 13 maj hoppas vi att få besöka av Lex och hans familj igen, det är ett tag sen vi träffade dom också nu. Och vi hoppas att även Sven kan komma hit då också för då skal det tränas bevakning. Carola är så duktig och kämpar på med försvarsmakts utbildningen med Lex och hon själv skal också på utbildning frampå här. Och så hoppas vi att hon kommer med på mental korningen med honom till hösten. 3 av valparna är ju redan Korade. Jätteroligt. Ja 18 mars var dessa busungarna redan 3 år och som vanligt så måtte vi ju ha ett kort på Åcky och Ånnie, det har ju blivit en tradition………………………..

20120317

17 mars 2012 vid Grava kyrka

Dessa bilderna blev riktignog tagna dagen innan deras 3 års dag, men det är ju så ibland att det inte passar just på dagen. Och här är även Nina och jag med på bild.

Åcky 3 år

Och här är självaste prinsen på sin 3 års dag. Han är bara såååååååå otroligt god och vacker min älskade Åcky. Ja jag kan inte säga annat. Han är otrolig och han betyder sååååå mycket för mig. Så det blir nog det värsta med våran semester i år………….. hur skal jag orka vara borta från honom. Men det måste gå och jag vet att Jenny tar så gott vara på honom och alla dom andra djuren.

13 mars var det 2 år sen jag och Åcky flyttade in i huset vi nå bor i. Och här trivs vi så bra alla samman. Det är lugnt och skönt, vacker natur och vi trivs jättebra med huset.

20 Februari var det Torbjörn som fyllde år och då hade vi så mysigt besök av Nina och Ånnie. Ja vi umgås rätt så mycket vi med och det är alltid lika roligt. För inte så länge sedan var Nina och Ånnie här och dom hade även med Nina´s lillasyster Louise och det var riktigt trevligt. Så jag hoppas hon snart följer med igen. Men här kommer ivarjefall ett kort på Ånnie som blev taget på Torbjörns födelsedag där hon sitter, som den prinsessan hon är, på kökssoffan. Hon är ju också så vacker och god och vi ser verkligen fram emot att hon skal få valpar, tror det blir riktigt bra……………

11 februari var Torbjörn och Pepsi på rally hela 12 timmar, som tur var så var det inte riktigt så kallt som ifjol, men det blev en lång dag att gå vakt och Pepsi som laddar och “skal ta” varenda bil som kommer är ganska slut när hon kommer hem på kvällen. Jag hade tur och fick jättetrevligt besök av Annika och Mira samt Nina och Ånnie och vi hade en trevlig dag med mycket prat och skratt och även en promenad med syskonen bus. Och otroligt nog klarade jag att få en bild på dom tre som blev ganska bra…………………………. Och visst syns det att dom är syskon????………..

Och det blev även bilder på Pepsi i rally skogen………………………… Hon hade det som en prinsessa där uppe och hon fick korv och klapp av publiken också.

Pepsi på rally

Pepsi i rallyskogen

 

Ja kära läsare, med alla dessa bilder och all berättelse så får det vara slut på bloggningen för idag. Det blev extra mycket att berätta nu när man skulle berätta om händelser för flera mnd. Men jag lovar att vara lite duktigare och blogga oftare framöver. Nu önskar jag er alla en fortsatt fin vår. Njut av dom soliga dagarna och ta hand om er själva och varann. Så hörs vi snart igen får jag hoppas och tro.

Kram på er alla från Gerd Ler