Mycket nytt…………..

Ja så är det helg igen och Juli mnd har bara flugit förbi.  Vi har, stort sett, haft  ett underbart sommarväder, med någon åskskur nu och då. Men det har varit en luftfuktighet så man har undrat på om man är i Sverige eller Florida. :p  Jag sliter lite med pusten, och är lite yr från och till nu i värmen, men annars tycker jag att det känns bättre. Och även gubben har sagt att han tycker jag ser piggare ut. Vilket komplimang, det är sällan har säger något om sånt. 😉 Men förra Lördagen fick jag åka en ambulans sväng igen, det är ett tag sen senast. Det var inget flimmer denna gången, men dom trodde kanske det var en infarkt, men det var “falsk alarm” som tur var, det var nog bara värmen, så jag fick komma hem samma kväll, men det är bättre att åka en gång för mycket än en gång för lite, ifall att………… Idag har det varit kallt för årstiden, vi hade bara 10 grader när vi sto upp. Vi har varit en sväng till Karlstad idag och inhandlat lite grejer. Det blev bl.a. nya trädgårdsmöbler och en dubbel bäddmadrass till våra sängar. Vi har haft 2 madrasser på 90 cm hela tiden, men dom halkar på madrassera under, så nu blev det en på 180 x 200. Så får vi hoppas det går bättre. Torbjörn har nu haft en vecka av sin semester, och det har varit full fart hela tiden. Men nu skal dom köra sista resten av skräp från gamla stället imorgon, och sen är det bara brädhögen kvar där nere. Det är skönt. Men oj så mycket arbete det har varit, och det mesta har ju Torbjörn fått ta, när jag varit sjuk, men nu är det snart klart. Men vi vill rikta ett stort och hjärtligt tusen tack till alla våra vänner som har hjälpt oss såååååååå mycket, utan er hade vi inte fixat detta på så kort tid. Och 7 augusti blir det grillfäst för er här hos oss. Ni är så välkomna!!!!

Torbjörn har även semester till veckan, sen är det arbete igen för honom och många läkarbesök för mig. Han hade tänkt att åka till torpet med pappa några dagar, men det ser ut att “gå i vasken” för honom, det finns inte tid. Så det får dom ta igen när tid och stunder passar. Han kommer nog att åka upp till torpet någon dag, men han kan inte vara där som det var tänkt. Tråkigt, men så är det. Det är viktigast att han blir klar med all flyttning nu, och augusti mnd är ganska fullbokad för oss. 1 augusti är det Åcky´s första utställning i Ransäter, det skal bli spännande, han är mycket vacker nu. 7 augusti är det kalas här och då blir det väl så som så med 8 augusti också tänker jag :p , 14 augusti är det samlarmässa i Ransäter, och där skal Torbjörn var och sälja böcker, och 15 augusti skal vi i barndop i Norge, men vi åker fram och tillbaka samma dag. Sen har Torbjörn jour en vecka, och sen skal han börja med garaget här , för förhoppningsvis så börjar dom med kulverten och jordvärmen i September. Ja det är full rulle…………….. Och snart är hösten här. Suck.!!! Ja inget fel med hösten, jag älskar den med alla vackra färger och hög klar luft, men det som kommer efter vill jag inte tänka på. 😕

För 2 veckor sen så satt jag här och undrade vad jag skulle hitta på den helgen, jag visste att Torbjörn skulle köra grejer Lördag och Söndag, men jag hade inga planer. Då kom ett sms från Jenny (där min kära Penny bor), hon undrade om jag visste om något ställe här i närheten där dom kunde campa. Men den helgen var det dragspelsstämman i Ransäter, så någon campingplats fanns nog inte att hitta, så jag sms tillbaka att dom kunde komma till oss och campa här. Vi skulle ju ändå vara hemma, och jag är lika impulsiv själv, så det var väl inget problem. Och så blev det………….. dom kom på Fredag kväll och stannade tills på Söndag eftermiddag. Och vi hade en fantastisk jättetrevlig helg, lite pysslande blev det med hundarna, men varför laga problem av det, det fixade sig så bra. När dom skulle resa tältet på Fredag kväll så………….jaaaaaaa…………hmmmmmmmmm fanns det inga tältstänger med, vi fick oss ett gott skratt och inga problem är för stora så dom inte kan lösas, så Torbjörn var in i garagen i allt kaos och fixade fram sitt fjälltält, så dom fick låna dom tältstängerna, men dom var lite små så det blev inte så mycket till tält, men så fick vi en lys ide 💡 . Varför inte ta ett snöre och binda i toppen på tältet, och binda andra ändan i tv antennen på huset här , och så blev det gjort. Och vips så fanns där ett tält dom kunde sova i ivarjefall. 😀 Tack Jenny, Lars Tore, Kalle, Bie och Penny för en toppenrolig helg, hoppas vi snart kan träffas igen. 😀 Här kommer en bild på det fina tältet……………..


På tälttur i Bogerud


Lördag och Söndag var vi upp till torpet så hundar och folk fick bada så mycket dom orkade. Torbjörn fick kört det han skulle dit upp,  och samtidigt så fick han vara tillsammans med oss och ha roligt också. Två flugor i en smäll………. så skal det vara. Vi grillade på torpet på Lördag och på kvällen grillade vi här hemma och så blev det lite grillad korv på Söndag innan gästerna var tvungna att åka hem. Penny var mera i sjön än på land, som vanlig och även Bie tyckte livet var härligt, hon är en Labrador fröken på 8½ år och gör inte mycket väsen av sig. Penny har hunnit bli 4 år. Oj så snabbt åren går. Här kommer lite bilder från helgens alla lägen………………………


Kalle och vovvarna

Den glada badnymfen

Även Bie älskade att bada.........

Jenny simmade med Bie och Penny

Hon provade även att locka i Åcky, men nej........

Grillkos på Lördag kväll.............

Mera mat är inte helt fel...........

Penny och Kalle är goda vänner...........

Kalle är Lars Tore´s yngre broder,  och Kalle brukar gå blodspår med Penny, något dom båda tycker är kul. Och Penny var så lycklig för att vara tillsammans med oss igen, fast hon var lite “vilsen”, allt stämde ju, att vi bodde här, våra grejer var här,  men hon hade inte varit här…………. Så hon var dammsugare på gräsmattan här första kvällen,  och  hon tyckte att Åcky hade blivit så stor och att han var lite “mycket hund” ibland, men för det mesta gick det bra.  Vi provade aldrig att släppa henne med Schiba och Pepsi nu, hon har ju bott borta i 6 mnd och är inte i flocken här längre och då kan det bli problem. På Söndagen tog Torbjörn ut båten och dom körde ett lite drag i södra ändan av sjön.

Torbjörn, Kalle och Lars Tore ror drag........

Jenny och hundarna kikade efter båten........

.......och Åcky stod på land.

Ja det var lite bilder från den helgen. Jenny har sedan dess varit iväg och klippt Penny och även så har dom varit iväg och tränat utställning. Jenny skal ställa Penny i Elverum 7 augusti och 8 augusti på Biri i Gövik. Det skal bli jättespännande att höra hur det går. Vi håller tummar och tassar för er Jenny och Penny, och önskar er LYCKA TILL………… Jenny och familjen är så duktiga med Penny och det märks att dom älskar henne och hon dom. Penny får utveckla sig mycket mera hos dom och hon har det som en dröm. Jag är så glad och tacksam att jag fick bli känd med så fantastiska människor och att dom hade tålamod med Penny så hon fick vara kvar hos dom. Nu kikar dom efter hus i Värmland,  och vi hoppas dom kommer närmre oss. Jenny skal ta sin examen 14 och 15 augusti. Då blir hon sjukgymnast för djur. LYCKA TILL även med examen  JENNY!!!!!!!!!!

Här kommer en rolig bild på mor och son. Dom busar och bråkar när dom är på torpet. Jenny sa även att våran gamla stela Schiba blev som en ung hund när hon kom dit upp. Hon tyckte det var roligt att se, och kunde nästan inte fatta att det var samma hund som den hon såg här hemma.

son och mamma bus.............

Annars går veckorna som vanligt. Några goda vänner till oss har sin husvagn på vårat torp och dom åker dit upp ibland bara för att få vara i fred, lugn och ro. Men knotten är så ilsk där uppe så det är inte roligt på kvällarna. Men dom har uppe förtältet så dom sitter där. Vi har varit uppe och hälsat på dom och fått god mat ett  par gånger och det var mycket trevligt. Både pappan och båda pojkarna har hjälpt Torbjörn mycket med å köra skräp från gamla stället, förra helgen hade dom med hästkärran och där fick det plats mycket. Dom har även hjälpt Torbjörn att köra grejer till torpet. Och så är dom ute och tränar lite hund tillsammans också. Den ena pojken deras har en svart schäfer hane på dryga 2 år  och han och Åcky sa inte ett ljud till varann, när dom nosade på varann genom burgallret. Jag blir mer och mer impad över min älskade Åcky, han är så duktig och så snäll så jag blir helt rörd. Jag har inte orkat med att träna med honom så mycket som jag skulle ville, men förra Onsdagen var jag iväg till Skived utanför Forshaga till Annica och tränade ett pass. Annica är mycket imponerad av Åcky hon med och hon tror vi kan komma långt om jag bara vill och orkar. Vi skulle lära honom att ta apportbocken, och det riktig syntes att han brukade “dom små grå” för att finne ut vad vi ville han skulle göra. Till slut kom han på det och fick mycket beröm. Sen la vi från oss apportbocken och godiset på trädgårdsbordet när vi fikade, då gick han dit, tok apporten och la ner den på backen och sen tok han godiset. Han hade jo varit duktig *skratt*. Och nu bär han även den store apportbocken som vi har efter vår vän Erik,  som dog för 2½ år sedan. Här kommer några bilder vi tok idag…………. Jag gick och la ut apportbocken medan han fick sitta kvar och vänta tills jag sa att han fick hämta den.

Jag och Åcky var även till hundklubben i Forshaga förra Onsdagen efter att vi varit till Annica. Och där var syrran Åndra “Mira” och hennes matte Annica. Åcky och Mira fick springa och leka då det inte var några andra hundar på klubben när vi kom, och dom hade jättekul. Sven var också där så han ställde upp Åcky och det gick väldigt bra. Det är han som skal ställa Åcky i Ransäter nästa helg. På Söndagen hade vi påhälsning av Åcky´s andra syster Ånnie med matte och husse, och även Ånnie och Åcky hade kul här på gräsmattan. Ånnie och Åndra skal också ställas ut i Ransäter, men tyvärr så jobbar Nina den helgen så hon kommer inte  dit själv.

Det är så kul att ha så bra kontakt med några av valparna till Pepsi, man involverar sig så mycket i dom och följer dom. Tyvärr kan jag inte se att några flera har röntgat sina hundar, men jag hoppas dom gör det ändå framöver. Och skal dom Koras så måste dom vara fria fram och bak ( HD och ED). Ålex och familjen kommer och hälsar på oss snart också, det glädjer vi oss mycket till, vi har inte sett honom sedan MH. Men han har det så jättebra hos Carola och familjen.

Man tänker faktiskt ibland vilken tur man har haft som har fått så bra hem till både Penny och Ålex. Det betyder jättemycket för oss.
Tack för att ni tar så väl hand om dom.

Imorgon skal jag iväg till Arvika och möta en kompis och hennes make , dom kommer från Norge. Så då blir det väl en heldag där. Torbjörn skal köra skräp och sen skal han till torpet med grejer.

Vi tok lite bilder när Nina var här senast på Pepsi, Ånnie och Åcky som jag skal lägga in snart här på bloggen. Hon hade även med bilder på Pepsi´s kullbror Beer-Sebas Poker “Pelle” och han är verkligen en snygging. Men tyvärr är han krypt (har bara en sten) annars hade han väl varit utställningschampion. Och våran älskade Pepsi har ett lite dåligt kors, så hon har vi bara ställt ut en gång, och då fick hon sitt 1 pris. Även det var i Ransäter,  år 2005.

Men nu är det natti natti , så kommer det bilder så snart gubben har fått redigerat dom 😉

På återseende. // Kramar Gerd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *