Vintern är på väg….

Ja nu står vintern för dörren.   Vi har inte fått någon snö här än, som tur är, men den är nog inte långt unna. Jag läste på facebook igår att det kom snö flera ställen i Norge igår kväll. Bl.a. i Askim som ligger bara några mil från Svenska gränsen (Töcksfors). Så nu är det nog dags att hitta fram vinterkängor och mössor. Alldeles för tidligt tycker man, men  men. Nu i skrivande stund har vi minus 1 grad på köksfönstret som vänder nordost. Och det är knallblå himmel och sol. Dom flesta löven har rast av björkarna nu och ligger som ett täcke över gräsmattor i alla sina vackra färger. Vi har mycket björkar runt vårat hus och det är bra för då kommer solen genom även på hösten och vintern. Annars skulle det nog blitt väldigt mörkt här. Nu hoppas jag verkligen att dom kommer och fixar jordvärmen snart, det är svårt att hålla värmen inomhus nu med bara två lösa värmeelement, så Torbjörn eldar i kamin varje morgon så det är varmt och skönt när jag går upp. Och ofta får vi även elda en brasa på kvällen också. Vad tacksam jag är för denna kamin, det är så skönt. I det gamla huset hade vi inget att elda i och det saknade man ofta. Det är något speciellt med kamin. Dom som skal fixa jordvärmen här har vist om detta sen i sommar, men ändå får man vänta och vänta. Tror det är en vana för egenföretagare här i bygden och inte hålla avtal. Vi har ivarjefall upplevd det med flera stycken olika sedan vi köpte detta huset. Och man blir lite förbannad för att säga det milt. Men nu skal dom visst komma till veckan så då är det bara att hoppas. Jag vill inte behöva gå inomhus och frysa, det är inte kul. Men det skal visst bli mildare ute igen så då går det bra med den värmen vi har ett tag till.

Den första snön kom 13 november i fjol, jag glömmer det aldrig för det var då jag kom hem med älskade Ålex, efter att ensam har kämpat för att få köpa honom tillbaka i flera mnd. Det var en kamp, som jag till slut vann. Men det var en jobbig höst innan allt blev bra.  Och nu har han det så gott hos underbara Carola med familj i Kristinehamn. Han kunde inte fått något bättre hem. Så tack Carola med familj att ni tar så väl hand om denna goda killen. Når vi vet att valparna har det bra, ja då har vi det bra också. Förra helgen var Carola och Kay ute och tränade spår med Lex och det hade gått jättebra.

Man blir nästan rört till tårar när man läser Tomas och Camillas kommentar till mitt inlägg “Valpträff 2010”. Man blir väldigt glad, så tusen tack till er. Jag vet inte riktigt om vi är så “fantastiska”, men vi älskar dessa  valpar och tycker så mycket om er alla som valpägare. Ni är så intresserade och så positiva och då är det kul att hitta på något tillsammans. Det blir en ny inspiration både för oss och för er. Och vi är ju så intresserade i att ha kontakt, och vi tycker mycket om att vara ute och träna med hundarna, så då passar det ju jättebra att träffas och träna tillsammans. Ni är så jätteduktiga med era hundar, det gläder oss mycket. Och det är alltid roligt att träffa er alla.  Och nu hoppas vi att ni även röntgar era hundar, ni som inte har gjort det än. Det blir en bra statistik för Svens när han skal ha valpar på Ånnie. Detta är en mycket bra och jämn valpkull mentalt och vi är mycket stolta över dom alla.
Och så ser vi fram emot att träffas igen. Open-mouthed Bara våren kommer.

Vad gör vi annars på denna årstiden då………. ja inte är det så mycket. Torbjörn försöker att åka till hundklubben och träna lite på Onsdag kvällar. Jag orkar inte så mycket, men igår gick jag et litet spår med Åcky och det tyckte han var jätteroligt. Det märks att han “skiner upp” när vi gör något tillsammans. Han är verkligen en underbar hund. Tålmodig och snäll. Jag  älskar  honom jättemycket. Skulle bara önska att jag orkade med mera än jag gör. Men jag hoppas att det kommer. Jag har nu börjat med astma medicin Pulimicort som jag tar varje morgon och kväll. Och det hjälper något, men jag vet ju inte om det är det jag har. Jag skal få komma på en spirometri undersökning så dom ser vad som är fel, men allt tar sin tid, så det är bara att vänta. Jag skulle även ha tagit influensavaccin nu, men jag vågar inte sedan jag inte är bra. Så då är det bara att hålla sig borta från folkmängder och sjuka människor nu.

Det finns så mycket man skulle ha gjort, och tiden den går. Jag skulle ville varit en sväng till Norge innan jul, men det blir inget. Och denna julen………. ja inte vet jag vad som blir, jag orkar ju inte riktigt med att ha människor runt mig för många dagar när jag inte har den orken jag skulle ville ha. Och detta huset är mindre än det vi hade så det är inte så lätt att gå för sig själv heller. Och jag märker att jag verkligen har behov för att vara själv mycket nu. Så denne julen kommer väl och går utan att det blir något särskilt tänker jag. Tråkigt, men så är det. Hälsan får komma först. Nu längtar jag bara efter att få bli frisk. Det har varit ett tufft år.

Torbjörn har haft jour på jobbet en vecka nu och idag är han ledig. Fast han är iväg till några vänner och hjälper dom att få upp en hundgård. Och imorgon skal dom hjälpa Torbjörn och hämta hem virkeshögen som ligger kvar där vi bodde förut. Det är bara den kvar där nere nu, sen är allt klart. Det är gott med goda vänner, och bra att dom kan göra bytesjobb. Torbjörn hade några fel under jour veckan denna gången och han fick även åka ut en natt vid 04.00 tiden. Men han behöver ta lite ledigt när han skal göra inordning tvättstugan så det är bra. Han måste bryta upp hela golvet där ute för att få in jordvärmen så det blir helt ny tvättstuga innan jul med värmegolv och klinker. Om bara jordvärmen blir dragen in så dom kan komma igång. Vi har satt upp dörren mellan köket och tvättstugan nu och det är bra. Torbjörn kommer även att tapetsera och måla där ute när han ändå måste riva ut allt. Så då blir det ny tvättstuga. Men tills dess har vi vardagsrummet fullt i allt som tillhör tvättstugan, så det blir lite kaos här hemma. Men så är det. Man blir ju utan tvättmaskin några veckor också och det är väl det svåraste, men det får gå även det.

Snart fyller man ju halvrunt också, men det kommer vi inte att fira så väldigt. Det blir väl Torbjörns närmaste familj och några vänner som får komma helgen för eller helgen efter på smörgåstårta eller något sådant.
Jag tycker inte om att fira att man blir gammal. Embarrassed.

Nej nu skal jag försöka gå en liten sväng ut i solen med min vovve. Och kanske blir det lite lydnadsträning också.
Ha det så gott alla samman tills vi hörs igen.

Kramar från Gerd och alla djuren Open-mouthed

2 comments

  • HEJ. SÅ MYCKET KUL NI HAR MED ERA VALPKÖPARE. VI HADE OCKSÅ EN VALPTRÄFF FÖR ETT TAG SEN OCH MAN BLIR ALLTID LIKA GLAD VARJE GÅNG MAN TRÄFFAR DOM. HOPPAS ATT DU SNART BLIR PIGG IGEN, DET ÄR INTE ROLIGT NÄR MAN KÄNNER SIG KRASLIG HELA TIDEN. KRAM BERIT

  • Hei
    Ja, her er det vinter. Men nå regner det, så sneen blir vel kortvarig:)
    Artig å være inne og lese. Du er så flink å oppdatere ➡

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *