Ljusare tider…………….

Ja nu vänder solen och vi går mot ljusare tider. Det känns skönt. Idag har vi 21 grader kallt, brrrrrrrrr, och solen kikar fram. Vintern har börjat tidligt och kylan har hållit i sig länge nu, fast någon dag inemellan har det varit lite mildare. Vi har redan fått mycket snö också, så det är riktig vinter här i Värmland. Men mycket hellre kallt och snö än alla dessa gröna, blöta, halkiga vintrar, som vi hade i många år. Det blir mycket ljusare med snö och det är ju vackert ute, som ett vykort. Men det är lite tråkigt att jag inte har kunnat gå promenader än, jag tycker det har varit för kallt att vara ute. Men det blir nog tid för det också så småningom. Inomhus har vi det ivarjefall varmt och skönt med nya jordvärmen.

Ja nu närmar julen sig med stormsteg, och snart går vi över i ett nytt år. Vi önskar och hoppas att det nya året blir bättre än vad år 2010 har varit på många sätt och vis. Visst har det varit många positiva stunder även under 2010, men det har även varit ett mycket jobbigt år, både psykiskt och fysiskt, för oss båda. Men det är förtid, och nu ser vi framåt……….. Det blev tid för både personliga julkort och även almanackor i år också och alla julpost är skickat. Kanske lite sent än vad ni är vana vid, från oss, men det kommer julkort på posten / mail.  Ett stort tack till alla er som har skickat julhälsningar även till oss. Förra veckan, på Onsdag, var jag och en bekant iväg till Karlstad för lite julhandel, det blev både Jysk och Bergvik. Det är första gången på mycket mycket länge som jag har orkat med att gå i varuhus utan att leta bänkar och stolar över allt, det gick jättebra, och det var roligt. Men jag stannade hemma när Torbjörn i Fredags åkte till Karlstad för att köpa skåp till tvättstugan på Ikea, och annat han skulle ha på Bergvik och Biltema. Men kanske blir det en tur till stan i mellandagarna och då följer jag nog kanske med honom. Jul och nyårs helgen skal vi vara själva och bara rå om oss själva och varann. Det har blivit lite tid till det under året som snart är slut, så det skal bli skönt att kunna sänka axlarna  och “ta igen sig” lite. Vi behöver det båda två. I mellandagarna får vi lite besök av Torbjörns syster med make och kanske även av Penny och hennes familj. Det skal bli trevligt. I Söndags var det redan 1 år sedan Penny flyttade, tiden har gått snabbt och hon har det såååå bra. Tack Jenny och Lars-Tore för att ni tar så väl hand om Penny, det skal bli jätteroligt att träffa er igen.

I Torsdags gick Torbjörn av sin sista Beredskap på jobbet. Och det blev inga fel under den veckan han hade jour. Och imorgon blir hans sista arbetsdag i Fortum. Han har jobbat dryga 35 år i samme företag (fast det har haft olika namn) och från 1 januari 2011 är han och hans arbetskamrater anställda i Relacom. Det blir inte så stora ändringar första året, bortsett från att han inte få behålla Beredskapen, men sen får vi se vad som sker. “Den tid den sorg..” säger jag. Han har tagit ledigt från jobbet mellan jul och nyår, och det blir bra för honom. Kanske blir det tid för några skidturer på Ransjön eller i skogarna runt torpet för honom och vovvarna också.

Med mig går det, som sagt, framöver sakta men säkert. Tack vare min andningsapparat så sover jag bättre, och vaknar utvilad efter 8-9 timmar. Det är många år sedan jag vaknade så pigg, så tidligt på morgonen, som jag gör nu. Och jag känner mig utvilad hela dagen. Det är så skönt så det kan inte beskrivas i ord. Nu har väl min höga dos med cortison också sin skuld i att jag är pigg. Det är ju en fördel med dom medicinerna, men tyvärr är det mycket nackdelar också med dom. Men hoppas att jag även skal känna mig pigg när jag nu sakta sakta börjar “trappa ned” med dom. Jag är även mycket bättre med andningen och orkar göra lite här hemma varje dag. Ja ibland gör jag lite för mycket, men då får jag ont i bröstet och i ryggen, så då har jag tagit i lite för hårt. Men det är ju roligt att känna att man orkar lite igen. Och nu hoppas jag att det bara skal bli bättre och bättre. Här kommer en bild på hur jag ser ut om natten med min apparat iSleep 22.

iSleep 22

Det ser kanske inte så behaglig ut, men det går bra och sova med den nu tycker jag. Och när man då även får en riktig sömn och vaknar utvilad så är det värd “plågan”. Dessutom är den ett måste nu också.

Det är inte så mycket “JUL” i vårat hus i år. Men i köket är det lite och vi har även fått upp en utegran som lyser så vackert här i skogen. Kökssoffan kom även ut i köket och det blev så ombonat och hemtrevligt. Här kommer bilder på vårat “julkök”

Advent i Bogerud

advent

Och här kan man se utegranen genom fönstret över diskbänken.  Torbjörn mater även fåglarna så det finns ett fågelhus bredvid granen, och det är mycket fåglar här. Vi har matningsautomater även på ett annat ställe på tomten och Torbjörn får fylla på dom hela tiden.  Så här är vi tydligen ensamma om att mata småfåglarna. Tussi vill gärna ligga och passa fåglarna när hon är ute, men nu är det så kallt så det är inte långa stunderna hon vill vara ute i snön. Och hon kan inte “vakta” båda matställena på samma gång  och det lär sig fåglarna.

Ja nu börjar nya tvättstugan att komma iordning. Och det blir såååååååå  fint. Torbjörn monterade skåpen i Lördags, och i Söndags kom en kompis hit och hjälpte honom bära in dom. Så nu är dom på plats och det börjar minska på grejerna som har stått i vardagsrummet en tid.  Det känns riktigt skönt att ha fått ordning i tvättstugan och skåp att hänga in kläderna i. Torbjörn har lite pyssel kvar där ute, han skal bl.a. göra en arbetsbänk under fönstret och en sittbänk under hatthyllan m.m., men det är ingen brådska.  Till sommaren skal alla skåp ut igen för då är det dags att lägga klinker på golvet. Det gick inte att göra det nu då vi har värme även i golvet där ute. Och cementen måste brinna en tid. Men när det är dags att slå av värmen så kan vi få hit någon som skal lägga klinker. Då blir det väldigt lättskött och bra. Här kommer lite förr och nu bilder på tvättstugan………………. (jag ser att objektivet har stört lite på bilderna, men ni får ivarjefall ett intryck hur det blivit).

026_402x600_thumb[1]

027_402x600_thumb[1]

028_402x600_thumb[1]

029_402x600_thumb[1]

004_thumb[1]

005_thumb[2]

006_thumb[1]

007_thumb[1]

Nästa projekt vi har på gång är att byta ut tvättställ och toastol på badet. Toastolen står och rinner så det är dags att byta den och då skal vi sätta in en ny högre toastol. Vi blir ju inte yngre med åren så det kan vara lika bra när vi ändå skal byta ut den gamla.

Med djuren här hemma går det bra. Pepsi går snart in i sitt 14 dygn i löpet och än så länge är inte Åcky något intresserad, men snart får vi nog ta in honom i sovrummet så det inte blir valpar mellan mor och son. Schiba är lite stel och sover mycket, men hon hänger med och tycker det är jätteroligt med all snö.

Nu skal jag avsluta för idag och försöka göra lite mera nyttigt här hemma. Men först vill jag tacka alla er som har ställt upp för oss och hjälpt oss under året 2010. Hjärtligt tusen tack. Ni är så värdefulla alla samman.

Bogerud 43_thumb[1]

Vi tackar er alla som är inom våran sida för året som snart är slut och för kommentarer  i bloggen och inlägg i våran gästbok, och önskar er välkomna tillbaka.

MVH Kerriehedens kennel, Torbjörn och Gerd

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *