Nytt år…………………

God fortsättning på det nya året till er alla som är inom våran hemsida och blogg.

Ja då kan vi skriva 2 januari 2011. Ute skiner solen och i morse hade vi minus 11 grader. Igår hade vi minus 5 grader, det är den högsta temperaturen vi har haft på mycket länge. Det har inte blivit några promenader med mig än, det har stort sett varit för kallt, men jag skal ta tag i det nu när vardagen kommer. Torbjörn har varit ledig sen för jul och vi har tagit det ganska lugnt under jul och nyår, något som också, tyvärr, märks på vågen. Torbjörn har pysslat lite i tvättstugan och div., men annars har vi tagit dagarna som dom kommit och rådd om oss själva och varann. Skönt. Idag har Torbjörn tagit med sig vovvarna på skidtur, vid vårat torp, och jag skal försöka att uppdatera bloggen lite med hur det varit här sen senast jag skrev. Imorgon börjar vardagen för Torbjörn, som börjar jobba igen, men det blir en kort vecka med bara 3 dagars arbete. En mjukstart.

22 december hade vi minus 28,5 grader här, då var det kallt. Men inomhus är det varmt och gott. Jag var iväg och tog blodprover och jag hade denna gången det lägsta crp (snabbsänka) på flera år. Bara 4 var den på då. (crp var 71, 3 december, och normalt har den varit på ca. 24 senaste två åren). Så det är ju ett bevis på att cortison hjälper på inflammationen i lungorna. Krea (njurvärde) var 104, också det mycket bra. Och nu väntar man på tid för ny inläggning i Februari. Hoppas det inte blir långvarigt uppehåll denna gången. Jag sover bra om nätterna med min andningsmaskin och är “pigg”  hela dagarna. Nyårsafton kikade vi på film och var inte i säng för 02.00 på natten och det gick bra fast jag var uppe tidligt på morgonen. Ibland är jag vaken innan Torbjörn går till jobbet och det har jag inte varit på många många år. Men det känns mycket bra. Men ibland känner man sig lite för pigg, och det beror väl på den höga cortison dosen, och tar i för mycket. Men då känns det när kvällen kommer och man får lite ont. Men som oftast går det bra. Denna julen har mina tankar gått mycket till Selma och hennes vänner och familj. Många tankar som kommer och går, minner på gott och ont. Hon fick en fin och värdig begravning i Sörreisa kapell (Nord Norge) Tisdag 28 december  och vi var flera vänner som tände ett ljus och var med på olika sätt hemifrån. Selma kom till Nord Norge (från Bosnien) tillsammans med sin far och bror när hon var 6-7 år gammal. Hon bodde en kort period i Askim, men flyttade tillbaka till Nord Norge (Tromsö) hösten 2009. Det känns ganska ofattbart att hon är borta, borta för alltid. Först villa man nästan inte fatta att det var så. Men det är det. Och jag hoppas hon har fått frid där hon är nu. På julafton öppnade jag tidningen och fick se att en av dom jag delade rum med på sjukhuset senast också var död. Hon dog precis 2 veckor efter att jag blev utskriven. Jag förstod ju att hon var allvarligt sjuk, men att det skulle gå så snabbt hade jag inte trodd. (Hon blev bara 65 år) Hennes make mente att hon kunde leva många år till, för hon skärpte till sig väldigt när han eller andra var på besök, men jag såg henne när ingen var där och…….. Ja suck, det är många tråkiga situationer man ser och hör om. Men vi lever och måste se framåt. Det är ett nytt år med nya möjligheter och det hoppas vi blir ett bra år. Året som tog slut är förtid nu, och det som var kan vi inte göra något åt. Men vi kan göra något åt framtiden. Och nu väntar vi på en ny bra vår och sommar här i vårat underbara hus.

Julafton åkte Torbjörn till Ransäter på dagen , först stannade han hos min vän Annikki, där våran Skrållan bor. Hon fick en säck med kattmat och en bild på katterna av oss i julklapp. Hon är så gullig och tar så väl hand om Skrållan för oss.  Sen åkte han till sin mamma med julklapp och stannade där några timmar. Han kom hem lagom till Kalle Anka, som är en tradition hos oss. Och sen var det dags för julmat och uppackning av julklappar för oss och djuren. Katterna fick en ny klätterställning med eget “hus” av tomten…………………………

katternas julklapp

Och våran gammal tik Schiba fick en lammeskinnsfäll  av tomten

Schiba har fått lammskinnfäll

Sen fick ju även vovvarna god mat, uppblött i skink spad, och julklappar…..

julklappar_640x417

Vi tvåbenta fick också lite klappar. Av min faster fick vi en jättefin DVD film från nationalparken Hardangervidda. Av min far fick vi var vår trådlösa mus till datorn och även en bok. Från Torbjörns mamma fick jag ett present kort på 1000,- på Lindex och Torbjörn fick ett presentkort på 1000,- på Lerins i Munkfors + ett par strumpor.  Av mig fick Torbjörn ett par Ecco Gore Tex sko och av honom fick jag en stereo till köket där jag kan spela CD skivor, min Ipod eller radio……………. Märket är Panasonic, och den är mycket bra. Här kommer en bild på den och även några flera bilder från julafton och första julen i Bogerud…………..

Min julklapp

Aacky

julafton

Frisse firar jul

tomten

vinter

Bogerud i vinter

utanför fönstret

fågelhus

 

Måndag hade vi besök av Torbjörns syster Kristina och hennes make Sven Erik på lite reste julbord. Det var riktig trevligt och vi åt och pratade i flera timmar. Det är inte så ofta vi ses fast vi bor bara några km från varann. Här kommer en bild från den kvällen………..

Sven Erik och Kristina

Onsdag 29 december åkte Torbjörn och jag en sväng till Karlstad. Först var vi iväg till Ikea och handlade lite grejer till huset och sen satte Torbjörn av mig utanför Bergvik köpcentrum medan han själv åkte till Biltema. Jag gick lite runt på varuhuset bl.a. till Lindex för att handla lite. Riktigt skönt att känna att man orkar med det. Och sen köpte vi oss lunch på Bergvik. På eftermiddagen hade vi trevligt besök av Penny och hennes “nya” familj. Det märks gott att Penny förgudar sin nya matte och husse. Hon blev jätteglad för att se oss igen, men när det blev dags att åka hem så var Penny först att ställa sig vid dörren. Det är så skönt att se hur glad hon är, och hur gott hon har det. Det är en stor lättnad för mig som lämnade bort Penny. Och vovvarna och matte & husse trivs jättebra i Värmland. Pennys “sambo” Bie har hunnit bli 9 år, och hon och Penny har det bra tillsammans. Här kommer lite bilder från kvällen dom var hos oss…………..

Bie och Penny

Jenny och Lars Tore

Penny

 

Ja det var lite om hur våran jul och nyår har varit. Många har vi även pratat med på telefon under jul och nyår.  Någon motion har det som sagt inte blivit med mig. Men min svägerska har ett “gå band” som jag skal prova, då kan jag gå inomhus om det är för kallt eller annan orsak till att jag inte kan gå ut. Jag måste komma igång nu, så det är ett bra alternativ.

Nu vill jag ända engång önska er alla en god fortsättning på 2011. Hoppas alla får ett bra år.

På återseende här på bloggen.

One comment

  • vilka underbara bilder, av hundar, snö ,hemmiljö,härlig glad blir man av att se hundar på det sättet..glada och pigga.. jag kommer att kika in här med jämna mellanrum..och följa ert liv med hundarna..

    tack för jag får ta del av..
    hälsninga ulla 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *