Skidturer och utställning, Januari 2011

Ja nu är det bara en dryg vecka igen av Januari mnd. Det har varit en rätt lugn mnd, inte så mycket som har skedd varken hit eller dit. Men det är rätt skönt när det är så, lugnt och stilla. Vi har fått mera snö under mnd, men inte så mycket. Det har heller inte varit så kallt som i December. Tyvärr fick vi lite töväder några dagar , och sen frös det på igen, så det har varit tämligen glatt  ute, men vi har broddar så det har gått bra. Det har blivit 3 skidturer i Januari, med Torbjörn och vovvarna. Andra skidturen, 7 januari,  var väldigt jobbig, för då hade det kommit mycket snö, så den blev lite kortare än dom andra, men annars har dom gått ca 5-6 km dels på sjön och dels i skogen. Hundarna älskar det, och gamla, stela Schiba blir som en ung hund när hon kommer dit, och hon är först i ledet och “banar” väg. Åcky har fått lära sig dra pulka i vinter och det tycker han är kul. Det tog lite tid innan han fattade att han inte kunde följa dom andra över allt, och att det tog lite tid att vända med pulkan, men det går bättre och bättre. Och han är inte ett dugg bekymrad. Så så småningom skal han även få lära sig att dra grejer i pulkan också. Här kommer lite bilder från deras skidturer…………….

På skidtur

3 glada hundar

alt

full fart

ut på tur

vårat torp

årets 2 skidtur

skidtur vid torpet

Ransjön

alt

På den sista bilden, som blev tagen igår, är det mor och son som leker fast Åcky har en pulka på släp. Dom har jättekul och dom älskar att få vara med husse på skidturer. Åcky stod i köksfönstret och kikade på husse när han lade pulka och skidor på biltaket. Och då visste han vad som var på gång. Tyvärr orkar inte jag att följa med, men kanske en gång i framtiden, vi får se…………………

Jag är glad att jag nu orkar med att gå små promenader med Åcky, ja vi har även gått rondan på 2 km nu och det går ganska bra, vi kommer ivarjefall runt, och så “långt” har jag inte orkat gå sen förra våren. Så det går framåt, sakta men säkert. Men jag har även dagar när allt känns jobbigt, och jag blir fort  sliten. Men det är väl något man måste leva med. Har tänkt tanken om jag skal “anmäla” det jag varit genom till Socialstyrelsen och även till Läkemedelsföreningen, skal ivarjefall ta upp det med läkaren när jag skal tillbaka till sjukhuset nu i Februari. Så får vi se vad hon säger. Det var ju en fruktansvärt jobbig period och jag mådde dåligt både psykisk och fysiskt. Och höll även på att dö. Hade kanske varit intressant för tidningen också…………… det står mycket om felbehandling inom vården i tidningen för tiden. Och ingen vet ju något om man inte säger ifrån. Och jag sökte gång på gång hjälp på vårdcentralen och sjukhuset utan att bli tagen på allvar. Ja nu har jag ivarjefall fått ny tid för inläggning på avd. 9 på CSK i Karlstad 9 februari och ny Datortomografi ( CT-röntgen ) av lungorna 10 februari. Och jag hoppas det ser bättre ut än förra gången, och det tror jag det gör. Det känns ivarjefall bättre. Hoppas även att jag kommer hem igen 10 eller 11 februari, för den helgen är det Svenska rallyt och då skal Torbjörn och Pepsi gå vakt där som dom har gjort i flera år.

Förra helgen var vi iväg på Åcky´s första schäferutställning. Jag hade först inte tänkt mig att anmäla honom, men 7 januari fick vi besök av Nina, Niclas och Ånnie och då började vi prata på utställningen, och Åcky var bra i päls och han är fin, så då beslutade vi oss för att anmäla ändå. Och efter telefonsamtal med Sven så var det klart att han skulle ställa Åcky. Utställningen var i ett ridhus på Hammarö utanför Karlstad. Vi åkte klockan 8.00 på morgonen i snöväder. Och som ni vet så gick utställningen bra för Åcky. Vi är jättenöjda. Annica var där med sin syster Andrea och Åcky´s syster Mira, och Sven hade Ånnie, då Nina hade jobbhelg. Så vi fick hälsa på båda tikarna. Mira och Ånnie var dåliga i päls, så ingen av dom var anmälda till utställningen. Åcky har också börjat fälla nu så det var på hög tid att ställa honom. Och han fick sitt SG som det heter på schäferutställningarna. Det är det bästa man kan få i hans klass 18 – 24 mnd. Vi vill också säga tusen tack till Sven som ställde Åcky ,och Annica och Andrea som var med och kallade på honom. Jätteroligt att träffas igen var det också. Åcky fick även en liten pokal och idag tog Torbjörn en bild på honom med denna…………….

Åcky SG

Det kommer även att komma in lite nya vinter bilder på Galleriet i album Natur och div. Jag vill även passa på att gratta valparna som nu har blivit 22 mnd mnd. Tänk att dom snart är 2 år, det är helt otroligt och jag vet inte vart tiden tagit vägen. Nu har dagarna blivit något längre och nu väntar vi på våren så jag och Åcky kan börja träna igen. Torbjörn och Pepsi har börjat träna i ridhus här i Munkfors med goda vänner på Söndag eftermiddagar ett par timmar, och det tycker Pepsi är jätteroligt. Nu vill jag önska er en fortsatt fin vinter, så väntar vi på våren som snart kommer.

Ha det gott tills nästa gång………………. Kram

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *