13 Februari 2011 – Vinter i Värmland

Ja så var det ett tag sen jag var inne och uppdaterade bloggen igen……………… veckorna bara rusar iväg. och vips så är det helg och ny vecka på gång. Men det är ju skönt också att det går snabbt nu fram till våren, men sen kan det gott lugna ner sig lite så man hinner med och njuta av den. Denna helgen har vi haft redigt kallt här, men så underbart vackert med knallblå himmel och masse snö, och det har varit Svenska rally i Värmlandsskogen. Det kom mycket snö både Torsdag och natt till Fredag + Fredag förmiddag, så rally började i ett snöoväder, men sen blev det riktigt fint. Pepsi och husse var, som de har varit i flera år, vakter på rally i går Lördag. Pepsi är ju som bekant bevakningshund i hemvärnet och då är dom med att hjälper till så publiken håller sig inom opp märkte områden och inte går ut där bilarna kommer. För Torbjörn var det att gå upp vid 03.30 igår morse och dom var inte hemma igen för framåt 19.40. Det är en lång dag när det är kallt, men han har bra med kläder och Pepsi har täcke och filt så det går bra. Ja för Pepsi är rally rena julafton, hon vet vad som gäller och hon har full “jobb” att ladda för varje bil som kommer. Hon tröttnar aldrig……….. Hon skal ta dom. Sen är det många som pratar med henne och ger henne godsaker, så det är helt topp av vara på rally tycker hon.

Här kommer först en mysig bild på Pepsi och husse som en i publiken ( Samuel Hermansson) tog framåt kvällen. Sen några flera bilder som Torbjörn tog under dagen igår.

alt

Bild_01 (2)

Bild_02 (2)

Bild_04 (2)

Bild_05 (2)

Bild_03 (2)

 

Torbjörn och hundarna har hunnit med 5 skidturer under året hittills, men denna helgen blev det inte tid. Det hade nog blivit jobbigt att gå också nu när det har kommit så mycket med snö igen. Men hundarna älskar att vara med på skidturer och ligger snön kvar så blir det nog några flera turer innan vintern tar slut. Några flera som också älskar att vara med på skidturer är Lex (Ferdix Ålex). Han drar sin matte och dom tycker det är så kul att åka ut. Här kommer en bild som Carola har skickat mig………………

Lex och matte 15 januari 2011 

Vi är verkligen så tacknämliga för att Carola med familj köpte Lex. Han får all den kärlek och motion han behöver, och inget är omöjligt för Carola,  och Lex har det såååååååå gott hos dom. Och dom tycker så mycket om honom också. Han förgyller deras dag, som Carola skrev. Tusen tack Carola med familj för att ni tar så väl hand om Lex-pojken. Skal bli roligt att träffa er igen, och sen blir det väl troligen både Korning och kanske uthållhetsprov  under året. Vi får se. Vi skal även försöka ta turen och hälsa på er bara det våras lite. Tack även till alla ni andra valpköparna för att ni alla tar så väl hand om era fina hundar. Hoppas ni och vovvarna har det bara bra.

Ja nu är det bara drygt en mnd kvar så blir valparna 2 år. Jag fattar inte vart tiden tagit vägen, men jag har ju missat ett år pga sjukdom och annat som har varit runt om. Men nu väntar vi som sagt på våren och då skal Åcky och jag börja träna lydnad igen. Det ser vi fram emot. Jag har även börjat på en hemsida för Ferdix kennel, www.kennelferdix.se Men det tar lite tid innan den blir klar då jag har denna sidan att jobba med och annat som skal göras, men jag tar lite i taget så hoppas jag den blir bra så småningom. Ha tålamod……… Skal försöka hitta fram några bilder av valparna Ferdix Å-kull att lägga in på Sven´s hemsida och sen har vi fått några bilder på hundar från förr som Torbjörn skal scanna in och som vi skal lägga in på sidan. Sven har född upp schäfer sen 1970, men han hade ett långt uppehåll då han inte hade några valpar. Men nästa år blir det troligen en kull på Ånnie om allt går efter planen. Tror det kan bli en kanon kull. Vi är ivarjefall jättenöjda med kullen efter Pepsi och Qwenzo. Dom är bra mentalt och exteriört och av dom som är röntgade så är statistiken också jättebra.  Hoppas bara att resten kan röntga också så det blir klart. Är så tråkigt när dom väntar för länge, det kan så snart bli någon skade på hundarna och då kan det visas på röntgen och statistiken blir inte rättvis, men, men……………..

Ena gången Torbjörn och vovvarna var iväg till  torpet såg dom färska vargspår på sjön. Det var en hane och en tik som gick där uppe, men tiken – som löp -  blev skutt under jakten och hanen går ensam kvar. Så troligen var det han som hade gått där. Här kommer lite bilder från ett par skidturer…………………………

alt

Vargspår 2

037_640x480

dom 3 glada

041_640x480

 

Förra helgen monterade Torbjörn nytt tvättställ och underskåp på badrummet och det blev jättefint och ljust där inne. Så nu är det bara en ny toalettstol som fattas, vi skal köpa en lite högre modell, vi blir inte yngre med åren någon av oss, sen är det nytt även där. Toaletten och tvättställ var i mörk blått, som var modernt på –80 talet, men nu blir allt i vitt och det är finast tycker vi.  Det är inte så mycket mera som behövs göras inne sen, men Torbjörn har fullt upp med att försöka få i ordning i garaget innan sommaren kommer. Han har köpt hyllor, så det är bara att börja i ett hörn och försöka sortera rätt. Ja det tar tid innan allt kommer på plats. 13 mars är det redan 1 år sedan jag flyttade hit upp, och vi har hunnit med mycket på den tiden trots sjukdom osv. Detta året har det gått framåt med mig, jag har orkat gå små promenader och är glad för alla framsteg som sker. Skulle väl önske att det hade gått lite snabbare, men det får ta den tid det tar. I slutet på Januari kände jag mig lite trött och hängig igen och blev bekymrad då jag fick ont över njurtransplantatet, något jag även har haft från och till sista tiden. Men pga att jag gick på hög dos med cortison så steg inte mitt crp mera än till 10 och ingen tänkte på det så dom trodde att jag inte hade någon infektion. Men till slut fick jag söka läkare på vårdcentralen här 2 februari och efter ett urinprov (som luktade mycket illa) så visade det sig att jag ändå hade en urinvägsinfektion. Så jag började med Penomax 200 mg, 1 x 3 tabletter i en vecka, och blev snabbt mycket bättre igen. Och imorgon skal jag på vanlig kontroll, på njurmottagningen i Karlstad, så då får vi se hur resten av provsvaren ser ut. Det är helt otroligt hur bra det har gått med allt jag varit genom och ändå har njuren klarat av det. Mitt sista Kreatenin svar (njurvärde) var på 114 och det är mycket bra. 22 april är det redan 10 år sen jag fick min nya njure, så jag har haft tur och har mycket att vara tacksam för. Jag har även varit tillbaka på lungmedicin som planlagt. Jag blev inlagd 9 februari kl 14.00. Först tog dom ett syresättningsprov direkt och det visade 94, mycket bra. Sen gjorde dom en sömnmätning på natten  med min andningsapparat och det visade väldigt bra resultat, jag syresatte mig bra stort sett hela natten och sov bra. Så dom var nöjda. Skal göra en ny sån mätning om ca 6 mnd igen. Torsdag var jag iväg klockan 9.30  på CT röntgen, och inflammationen i lungorna var borta. Jag har en liten fläck på ena lungan som har varit där från förr, men Diagnosen “ALVEOLIT” hade försvunnit. Så nu är det att börja träna sig upp igen så man får lite kapacitet i lungorna och orkar med att andas normalt igen. Det kan ta tid, men det får ta den tid det tar. Men denna felbehandlingen kostade mig nästan livet så jag tänker skriva till Läkemedelsverket och Socialstyrelsen. Jag har redan fått ett läkarintyg från psykiatrin i Hagfors och skal även få ett från lungmedicin i Karlstad. Jag skal också nämna detta för läkaren på njurmedicin i morgon. Ja, jag fick ivarjefall åka hem från sjukhuset redan Torsdag förmiddag efter röntgen, och det kändes jätteskönt. Jag skal trappa ner med cortison med en tablett ( 5 mg ) i veckan nu tills jag är nere på den dosen jag tog innan jag blev sjuk ( 5 mg var annan dag ). Och det skal bli gott. Jag har även haft jättehögt socker nu pga Cortison och det är inte bra för njuren. Cortison är bra för mycket, men det är inte bra ändå, men den låga dosen måste jag ta pga njurtransplantatet så den får jag nog fortsätta med. Denna veckan har jag tagit 4 tabletter om dagen och till veckan blir det 3 tabletter om dagen. ( Jag var uppe i 8 om dagen i November så jag är tämligen rund i ansiktet ). Men nu skal jag lägga detta bak mig och se framåt. Ingen är lönt med att jag ältar detta och för min egen del måste jag tänka positivt och se framåt och det tänker jag göra.

I morse hade vi – 25 grader här, och jag skal som slut på denna uppdateringen lägga in bilder från dagens morgonpromenad, som Torbjörn och hundarna hade, i det vackra vintervädret. Kallt, men gnistrande vackert.

13 februari 2011

morgonprommis i - 25 grader

Bogerud 13-2-2011

Och som ni ser så har vi mycket snö nu…………….

Måste bara lägga ut två bilder till på vår kära Lex som blev tagna idag när han och matte var ute på skidtur med kompisar i det vackra vinter vädret………………………

Lex och matte på skidtur

Lex på G

 

Må så gott alla samman och på återseende här på bloggen Ler

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *