DIN HUND…………..

En kall nos.
Ett par fuktiga, runda ögon.
En varm blick.
En tass som lyfts och ett huvud som läggs på sned.
Öron som försöker uppfatta och förstå….
Din hund.

Han bad inte att få komma till Dig.
Han bara kom för att Du ville ha honom.
Han kom till dig för att ge Dig vänskap då andra sviker, sympati då andra är emot Dig.
Han kom för att ge Dig kärlek då du känner dig utelämnad sällskap då Du är ensam.
Han gör dig på gott humör då du är ledsen, tar emot Dig med glädjetjut då Du äntligen kommer hem.
Han är någon som behöver Dig, någon att smeka, leka med och att ha roligt tillsammans med.
Han är beroende av Din omtanke och Din kärlek.
Han protesterar inte då Du missförstår honom.
Han är utelämnad till Dig på gott och ont.

Han ger Dig sköna avkopplande promenader.
Han ger Dig sällskap.
Han ger Dig kärlek och glädje.
Han vaktar och skyddar Dig.
Han varnar om främmande kommer.
Han överger Dig inte så länge han lever.
Han ger Dig trygghet.
Vad ger du ?

One comment

 • Annica Sjöholm

  Nu har jag läst om dig och DIN prins Åcky. Ibland är det bara så att vi matte/husse faktiskt blir valda av våra fyrbenta vänner. Jag förstår dig och dina känslor, för det är exakt så jag kände det för Kirro och även Sana, som blev 13 år och gick bort året före Kirro. Dom två gav mig livet åter när A-lee gick bort.
  Min A-lee har skrivit en dikt om sin första schäferkille som dog vid 2 års ålder i samma sjukdom som hon senare drabbades av. Hon sa det ibland när hon blev sjuk. Kanske jag får skriva den dikten till dig någon gång, det är om kärleken till hennes hund.
  Nästa hund hon skaffade sig är vår gemensamma FB-vän Siw Attefjords “Benke Bus”, som du nog såg inslaget om. Han hette egentligen Enzo.

  Jag tycker, som jag alltid påpekat sen jag kommit i kontakt med dig, att du är stark och det skall du vara glad för. Både när det gäller sjukdom och din vilja att ha Åcky precis som han är OCH HAN ÄR FÖR DIG. HAN valde dig av en speciell anledning. Han kanske inte vill fara omkring på olika stressiga tävlingar.
  Jag tror, att hans uppgift i livet, då han valde dig, är att vara din guardian…

  Ozo´n kommer också att få en mycket stor del i mitt hjärta… så är ju livet. MEN som de andra två finns bara inga fler och det är OK för min del
  Många kramar A/O

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *