Nytt år

Ja så har vi kommit en bit in i nya året. Och vi önskar er alla en riktigt skön fortsättning. Hos oss går livet sin gång. Efter ett jobbigt 2017 så tar vi nu nya tag. Nu har vi 2 schäfer hundar, min älskade prins Åcky som snart blir 9 år och Fjällbrantens Dexter som vi hämtade för ganska exakt 1 år sen. En mycket vacker och trevlig kille, lagom stor, mörk, full i arbets lust och bra mentalt. Men tyvärr blir inte hans framtid som vi hade tänkt. Han fick en 3;a på höger armbåge och kan inte användas i avel eller bli Försvarsmakts hund som Torbjörn hade tänkt. Men dom tränar spår och lydnad och stora lyckan är att Dexter inte har några smärtor eller är halt. Och vi hoppas att han får vara frisk och leva länge här hos oss. I Ferdix Å-kull är det nu bara 3 kvar. Det är min Åcky, Ånnie (som var mamma till Äxie) och Ålex. Vi och vår vän Nina (som har Ånnie) var iväg till Carola i Kristinehamn och hälsade på Lex förra helgen, och Lex var som vanligt överlycklig för att se oss igen. Han har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Jag slet ju med blod, svätt och tårar i 6 månader för att köpa honom tillbaka när han var valp. Sedan bodde han hos oss 6 månader innan han flyttade till Carola. Och sen har han varit hennes prins. Och han är ju även patruljhund i Försvarsmakten som sin mamma. Tusen tack bästa Carola för att du tagit så väl hand om honom. Han kunde aldrig fått det bättre.

Som många vet så miste jag båda mina Maine Coon katter ifjol innan dom ens fyllt 2 år. Jag vill inte gå mera in på Det, men jag sade “aldrig mera Maine Coon katt”. Men innan Jul hade jag redan bokat en ny. Så 25 januari åkte Torbjörn och jag till Torsby och hämtade en liten kille som blev född 2017-11-01. Han heter Box Buster’z Loke, men vi kallar honom Findus. En mysig liten kille som är svartsilvertabby. Precis som min första Maine Coon var. Och nu hoppas vi att Findus skall få vara frisk och leva länge. Han sover på min kudde om natten och vill gärna att jag sitter still på dagarna så han kan ligga i mitt knä. Annars följer han mig som en hund. Lycka. Självklart har vi även våran älskade Tussi som nu fyllt 10 år. Hon är Norsk skogkatt.

Ja detta var litt om vår liga nu i det nya året.

Tack till er som besöker oss och välkommen åter. Hoppas att jag skall bli lite duktigare och uppdatera bloggen och hemsidan detta året.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *