Om oss

IMG_3423 kopiera (Custom)

Välkommen till Kerriehedens kennel, etablerad 2010,
men med schäfer sen 1992.


Gerd heter jag och jag bor med min make Torbjörn och våra djur, 2 schäfer hund. en Norsk skogskatt och en Maine Coon katt  i Norra Bogerud, ca 4 km norr om Munkfors.. 


Jag är född  och uppväxt i Oslo (Norge), men har bott i Värmland sen början på 1984 och här i Munkfors sen 1994.
Jag har alltid älskat hundar och har haft några hundar genom mitt vuxna liv, den första skaffade jag våren 1977, och just nu har jag en schäfer hane som jag behöll efter våran tik Beer-Sebas Pepsi och Wilaritts Qwenzo. Vi skulle inte behålla någon valp i den kullen, men jag blev “kär” och så blev det. Han heter Ferdix Åcky och blev född natten till 18 mars 2009 på Solstadens smådjursklinik i Karlstad. Det blev 5 hanar och 3 tikar och dom stannade hos oss dom första 7 veckorna i sitt liv. Sen flyttade dom ner till kennel Ferdix.
Åcky är en mycket trevlig hane, med bra exteriör och mentalitet så som alla våra hundar. Och han är Korad. Han är också fri på höfter och armbåge, men han börjar bli gammal och lite stel nu.. Min make tränar lite spår och uppletande med Åcky också.  För mig blir det någon promenad ibland med honom. Han är Korad och har även fått allt han kan få på utställning i öppen klass.

 

Min make Torbjörn har haft schäfer sedan 1979, den första var “bara” en familj hund,
men när han anskaffade sin andra schäfer sommaren 1992, Bricards Bozz,
så började han även att tävla lydnad och bruks. Han utbildade  den
hunden till Tjänstehund inom Hemvärnet, och dom var uppflyttad till Elit i spår. Han hade även LP 1 och LP 2 i lydnad. Han lämnade oss 2004.
Torbjörn är själv utbildad tävlingsledare inom SBK och han är runt på olika hundklubbar och är tävlingsledare i bruks. Han har även varit med och haft kurser i lydnad och spår på hundklubben. Han var också med och startade Munkfors Brukshundsklubb på -90 talet.
Just nu “jobbar”  han med vårat nya tillskott Fjällbrantens Dexter . som vi köpte när han var 4 månader, i Februari 2017. Tyvärr kan han inte  utbilda honom inom hemvärnet då han har en 3;a på höger armbåge. Men dom tränar spår och bruks.


Pepsi, mamma till  Åcky, och mormor till Äxie som lämnade oss 16 augusti 2016 var  också Tjänstehund /FM. Hon var även korad och hon hade LP 1 och LP 2. Hon var också uppflyttad till Elitklass i spår, och hon hade 1 pris på officiell utställning i Ransäter,  öppen klass, 2005. Hun var också utbildad eftersöks hund åt Polisen.


2013 köpte Torbjörn våran  4 generation., Ferdix Äxie född 11 april 2013. En mycket trevlig tik med mycket motor och hon är mycket bra exteriört. Hon var även hon Korad med bra resultat och fick allt hon kunde få på utställningar i öppenklass. Men tyvärr fick hon njursvikt (troligen pga ett ormbett sommaren 2017) och hon lämnade oss på Blå stjärnan i Göteborg 16 december 2016. Precis 4 månader efter sin mormor. Äxie var nyutbildad Patrullhund för Hemvärnet. 

Torbjörn tycker även mycket om att fotografera och hålla på med släktforskning i mån av tid. Han har även varit med och skrivit böcker, och livet för honom är att vara ute och träna lydnad, spår och uppletande med våra hundar. 

Torbjörn är född i Edsleskog i Dalsland , men flyttade till Ransäter 1964 där hans mamma kommer ifrån. Och 1977 flyttade han till Munkfors. Vi har et litet “torp” vid Ransjön, där min svärmor hade sitt barndomshem, och det är bara drygt 3 mil dit, så där är vi mycket på sommaren. Vi har båt och egen strand. Det är en vacker plats året om. Ibland åker Torbjörn dit även på vintern och går promenader med hundarna både på ski och på benen. Men det börjar bli ett tag sen nu att han / vi gick på skidor. Alla människor och djur älskar platsen där vårat torp ligger. 

Vi bor i eget hus här i Bogerud, som vi köpte våren 2010, (bygd 1981), och här trivs vi jättebra. Allt på en våning. Torbjörn hade även hus när jag flyttade hit, men det blev för jobbigt för mig med 3 våningar så vi valde att flytta efter några år. Här har vi post adress Munkfors, men vi bor i Hagfors kommun. Vi har högt staket så hundarna kan springa och busa, och vi har även 3 hundgårdar som Torbjörn byggt.   Här är stilla och lugnt. Vi har även fin natur omgivning, men pga att det har blivit mycket varg i området så vågar inte jag gå så mycket i skogen. Men vi har en bra gång och cykel väg (gamla järnvägen) på andra sidan av väg 62 och där kan vi cykla och promenera. Så det finns flera möjligheter.

Torbjörn och jag träffades sommaren 1994 och gifte oss midsommarafton 1996. Vi har inga barn. Men djuren är förstås våra barn :-). Jag är sjukpensionär  och Torbjörn är elektriker.

Vi fick våran stamtik, som fodertik, 9 september 2001. Hon var född 22 juni 2001. Hennes namn var Beer-Sebas Kerrie  “Schiba” och därifrån har vi tagit namnet “Kerriehedens kennel”. Vi har aldrig haft någon kull i vårat eget namn, men vi får se i framtiden. Schiba fick en kull med valpar 1 april 2004 och pappa var Mischalands Goliath. Det blev 4 hanar och 3 tikar. Och ur den kullen köpte vi Beer-Sebas Pepsi. Schiba gav oss så mycket, hon var väldigt speciell. Och vi fick både barn, barnbarn och barnbarnsbarn efter henne. Men i April 2013 var Schiba sliten och valde att lämna oss. Och efter henne satt vi med en tomhet i hjärtat som inte kan beskrivas i ord. Men vi såg mycket av Schiba i lilla Äxie som var 2 veckor när mormors mor dog. Och nu har även Pepsi lämnat oss. det blev en väldig tomhet, men vi har många goda minnen att se tillbaka på både efter henne och hennes mamma. Men det blev en stor chock när även Äxie lämnade oss.

Då våran vän på kennel Ferdix, som vi hade Ferdix Å kull tillsammans med, valde att ta en kull med valpar på Ferdix Ånnie (Åcky`s syster) med Mischalands Idol så var det en självklarhet att vi skulle ha en  tik. Och Äxie kom till värden på eftermiddagen 11 april 2013 och hon var förstfödd av 2 tikar och 1 hane. Sven på Kennel Ferdix behöll hanen. Tyvärr dog hon i njursvikt 2016-12-16

 

Vi hoppas ni får en trevlig stund här på våran hemsida.
Och tar gärna emot 
synpunkter från er 🙂

Box Buster´z Loke “Findus”

Tussi

Tussi

Fjällbrantens Dexter och
Ferdix Åcky


Lägg gärna igen ett tassavtryck i våran gästbok innan ni vandrar vidare, det blir vi väldigt glada för.

Välkommen tillbaka önskar Torbjörn och Gerd