Nyheter 2010

Nyheter 2010

Välkommen till ett nytt år med Kerriehedens

101230 Vi hade besök i går av Penny, Bie med matte och husse. Det var jättetrevligt att se dom igen alla samman 🙂 Bilder kommer på bloggen så småningom. Då står det bara igen att tacka alla för året 2010 och önska er alla ett riktigt GOTT NYTT 2011.
101220 Stort GRATTIS till vår katt FRISSE som idag fyller 2 år  :love:
101219 Idag är det redan ett år sedan Penny flyttade till sin nya familj. 🙂 oj vad tiden går snabbt………….
101215 Lite nya bilder på Galleriet, på katternas sidor och Bogerud 43.
101211 Ett varmt tack till min svägerska Kristina med make och dotter och även min svärmor med sambo för den fina  blomgruppen jag fick i anledning min födelsedag och hemkomst från sjukhuset. (bild kommer på bloggen så småningom). Det blir även “hemmagjorda” julkort i år också, dom är klara för beställning och kommer tyvärr iväg till er lite sent, men dom kommer. I år har jag varit “natur” fotograf och Torbjörn har varit “tomte” fotograf. Nyfiken ?? Vänta och se 🙂
101208 Fick komma hem från sjukhuset igår på min 55 års dag. Skönt att vara hemma igen 🙂 Jag skal uppdatera bloggen med bilder och info så snart jag orkar det. Blev gratulerad av våra kära vänner Nina och Niclas igår kväll på min dag med en underbar blomgrupp och fina ljusstakar. Tusen tack för det kära ni, och tack för alla besök jag har fått av er under mitt sjukdomsuppehåll på avd 9 i Karlstad. Tusen tack även till alla ni som har skickat mig hälsningar och frågat efter mig denna tiden. Tack för all omtanke. Glad i er alla. Kram
101203 Jag fick åka in akut till sjukhuset i Karlstad Fredag 26 november med ambulans, och jag ligger fortfarande kvar. Söndag 28 november var Frisse på Arken Zoo i Munkfors mellan klockan 13.00 och 17.00. Skrållan var också där tillsammans med min kompis och 2 perser katter båda Lördag, som var kattens dag och Söndag som var 1 advent. Nu önskar vi alla våra vänner och ni andra som kikar inom hemsidan en fortsatt fin adventstid.  😀
101119 Imorgon åker Pepsi och husse iväg till Villingsberg ett drygt dygn för vidare utbildning inom bevakning, denna gången med Polisen. Pepsi är sen förut bevakningshund inom försvarsmakten. Hon och husse tillhör Älvdals kompaniet. Sen framöver skal dom göra ett prov och klarar dom det så blir hon även eftersökshund inom Polisen. Lycka till önskar övriga familjen. :love:
101118 Då är Åcky och jag hemma igen efter en vecka i Norge. Bilder och info kommer på bloggen så småningom. 🙂
101110 Stort grattis till våran skogis fröken “TUSSI” som idag fyller 3 år. :love:  😀
101013 Nytt album på Galleriet “Valpträff 2010” Hjärtlig tack till alle som kom på träffen och gjorde dagen så trevlig för oss alla.
101009 Hjärtligt tusen tack till 6 av 8 valpar med ägare som var med och gjorde denna dagen till en minnesrik dag för oss. Jätteroligt att få träffa er och valparna igen. Och även att få se hur duktiga ni är med era hundar. Det är underbart med så engagerade valpägare. Tack även till Ferdix uppfödare Sven för att du var med oss hela dagen. Det blev en dag med spår, uppletande, budföring, lite lydnad och fotografering. Och till slut grillning.  Och även vädergudarna var med oss, inte en droppe regn, men lite sol fick vi. Hoppas ni nu är ännu mera inspirerade att fortsätta träna era hundar och även röntga dom, de som inte är röntgade 🙂 Vi skal göra om detta till våren. Tills dess lycka till med era hundar och än en gång Tack för idag !!!!!!! ….. Det blev över 200 bilder idag 😉 och några av dom kommer in på hemsidan inom en snar framtid hoppas jag. 😀
101005 Nya bilder på valparna Åbbe och Ami på Galleri, i album Ferdix Å-kull. :love:
100930 Planerad träning med spår , uppletande och lydnad i Karlstad trakten 9 oktober klockan 10.30. Vill ni vara med så hör av er till oss. Ta med mat och dryck så grillar vi på Skutberget om vädret tillåter det.
100929 2 år sen Yannie lämnade jordelivet. (Schibas mamma). Otroligt så snabbt tiden går, men vi saknar dig än.
100924 Ålex har opererat bort en knöl som han hade på utsidan av ena baktassen och idag fick dom svar på att den var helt ofarlig, tack och lov. Han är sååååå duktig lill killen. :love:
100921 Ja så är Penny tillbaka i Värmland. Hon och hennes nya familj har flyttat till Kil, bara några mil från oss och vi önskar er Välkomna 😀 Det skal bli kul att ha Penny närmre igen, det blir lättare att umgås då. Ni är så välkomna att hälsa på oss när ni känner för det. Och kanske blir det hundträning tillsammans när våren kommer.
100921 Jag vet att några haft problem att skriva kommentarer till mina blogginlägg.  Men nu är det fixat, fast jag måste godkänna dom först.   Välkomna att kommentera.
100919 :love: Hjärtligt GRATTIS till mina älskade, Torbjörn och Pepsi, som idag har tävlat Högerklass spår på Hagfors BK och blivit uppflyttade till Elit med 507,25 poäng. Dom fick även 1 placering av 6 ekipage. Ni är bäst !!!! Grattis även till våra vänner Erik och Brave som kom på 2 plac bara 2 poäng efter Torbjörn och Pepsi. Grattis också till Nico och Ådi som blev uppflyttad från Apell till Lägerklass på Hällefors BK och Sara med Iza som blev uppflyttad från Högre till Elit fast på en annan klubb för ett tag sen. Ni är superduktiga alla samman. Roligt för Munkfors BK och ha så många duktiga tävlingsekipage.  😀
100918 GRATTIS FERDIX Å-KULL MED 1½ ÅRS DAGEN.   :love: Jag vill även passa på att informera om att jag lagt album på valparna under Albumet “Ferdix Å-kull” och även bilder från utställningarna och div annat. Så där hittar ni dom som undermappar.
100917 Söndag börjar Åcky och jag på tävlingslydnadskurs. Det blir över 8 gånger och det skal bli riktigt roligt att komma igång. Hoppas bara jag orkar med det.
100912 Ja så är det nytt Galleri på hemsidan igen. Men nu tror jag inte att Eva-Liz kan hitta på något bättre *skratt*. Jag är supernöjd  med hemsidan nu.  Och jag vill på det varmaste rekommendera henne om ni vill ha en fin hemsida. På Onsdag kväll är det dags för Åcky och mig att anmäla oss inför höstens Tävlingslydnads kurs på Munkfors BK, det skal bli kul.
100911 NY LAYOUT PÅ HEMSIDAN……………….. Hjärtligt tack Eva-Liz för den fina hemsidan   Även 2 nya album på Galleriet. Album 1: Munkfors BK och Album 2: Hundträning Forshaga BK.
100909 NY “OM OSS” sida, på hemsidan, med nya bilder.
100904 till Ånnie som idag slog brorsan och fick HP och blev BIR på utställningen på Munkfors brukshundsklubb. Grattis även till min älskade prins   Åcky som skötte sig bra och som även han fick HP och blev BIM. Ett hjärtligt tack till Nina och Anna-Karin som ställde honom för mig då jag kom på sjukhuset i natt. Men jag hann tillbaka så jag fick se Ånnie i BIS-ringen. (Det blev ingen BIG-ring idag).  Hon fick ingen placering där, men det gick lång tid innan hon gick ut. Jätteroligt att se hur duktig hon är. Bra jobbat Nina.   Jag är jättenöjd med både placering och kritik på min prins, då han nästan är “nakenhund” för tiden  :p
100823 Nya bilder på Lex och Penny sina profiler. Penny har varit på jakt, jätteduktigt   (läs mera i gästboken där Jenny har berättat vad dom gjort) Carola och Lex skal gå intensivkurs i spår första helgen i September. Lycka till Jenny och Carola med era underbara hundar. Vi är så stolta över er 😀
100820 Många nya album på Galleri sidan 😀
100817 YES!!!!!!!! Vi har fått godkänt vårat kennelnamn “Kerriehedens”. Men får inte ta det i bruk för efter 1 oktober 2010 ifall det är någon som protesterar på namnet.
100813 Nytt galleri börjar ta form på hemsidan………… 😀
100813 Spindel diagram på valparnas MH test ligger ute på Bloggen, även spindel diagram på mamma Pepsi och pappa Qwenzo. Tyvärr är det fortfarande en valp som inte är MH testad.
100812 Ånnie och Åcky är anmälda  till utställningen på Munkfors brukshundsklubb 4 september 10.
100801 Hjärtligt grattis till Åndra “Mira” och Ånnie som idag fick 1 pris och jättebra kritiker på uställningen i Ransäter, även Åcky fick 1 pris +Hederspris och jättebra kritik på sin första utställning idag.  Bilder från utställningen + Åcky´s kritik kommer på bloggen om några dagar. 😀 :love: 😀
100730 Utställningarna som Penny skulle varit med på nästa helg är inställda för hennes del då hon har fått våteksem 🙁  Ja så kan det bli med en hund som tycker mera om att vara i sjön än på land 😉 Men vi får hoppas det kommer flera möjligheter framöver.
100729 3 Ferdix Å valpar skal ställas för Roland Fors i Ransäter 1 augusti 10. Ånnie, Åndra “Mira” och Åcky!! Spännande. Åke Jesper Ami skal röntgas i slutet på Augusti mnd. Då är 6 av 8 röntgade.
100709 Ja så har vi äntligen fått iväg brevet till SKK om kennelnamn. Skal bli spännande att se om vi får första förslaget.
100702 Idag har även röntgen svaret på Åbelix kommit, och det är bara att gratulera till ännu en valp med A på höfterna,, det är fantastiskt att 5 av 8 valpar harHD – A. 😀 Men, tyvärr, hade Åbelix ED – 1
100702 Idag blir vår skogis Skrållan 2 år. Grattis lilla gumman, hoppas du har det bra i Ransäter, ja det vet vi ju att du har. 😀 Kommer och hälsar på er så snart jag kan. Puss och kram från oss alla i Bogerud. :love:
100701 Ja så blev det en telefon till SKK idag också. Och det är med ett stort skratt och lyckligt hjärta jag kan skriva här att min älskade Åcky har HD – A ochED – 0   . :love: :love:
100630 Ringde SKK idag, då jag inte fått något svar på Åcky´s röntgen. Och dom hade inte fått röntgen bilderna än 🙁  Ringde Solstaden och fick veta att bilderna inte var skickade från dom för Måndag, fast vi röntgade förra Onsdagen och fick besked att dom skickade bilder varje dag.Blev lite besviken, men hoppas att dom har kommit fram till SKK imorgon.Fick veta idag att även Åbelix är röntgad och det såg bra ut.  😀  så nu väntar vi spänt på båda svaren. 😀 Då är 5 av 8 valpar röntgade, det är jättebra. 😀  Hoppas även dom 3 sista också röntgar snart.
100629 Ja så är Åcky och jag hemma igen efter 6 dagar på “semester”. Nu väntar vi spända på HD / AD röntgen svaret på Åcky. Imorgon skal jag till sjukhuset i Karlstad och dricka en stor mängd  radioaktiv jod, pga köldkörteln, så nu blir det att hålla sig hemma i 2-3 veckor, utan att umgås för mycket med andra människor. Sen får man hoppas att man blir frisk efterhand. Jag skal uppdatera bloggen någon dag med nya bilder.Och självklart uppdaterar jag här så snart jag har något nytt att skriva om… :p
100623 Idag klockan 10.00, på väg till Norge, var Åcky, jag och Nina inom Solstadens smådjursklinik och röntgade min älskade Åcky, hos Jörgen Junkegård. HD  och AD bilderna såg MYCKET lovande ut, så nu är det bara att vänta på svaret och hoppas vi såg rätt. Ferdix Åndra kommer att bli AD röntgad på nytt igen, så snart det går. Så vi håller tummarna. Nu är jag och Åcky  i Askim ( i Norge )  och resan går vidare till Langhus (närmre Oslo) imorgon. Där stannar vi tills Måndag.  Idag har jag även hälsat på Penny som skal på utställning om ca en mnd. Lycka till Penny och Jenny. 😀
100622 Ny bild på Schiba på sidan hem. Bilden är tagen idag på hennes 9 års dag. :love: Grattis igen gumman. : D
100622 Ja så har äntligen röntgen svaret på valp 3 kommit, och det är bara att gratulera hjärtligt, denna gången till Annica och Ferdix Åndra “Mira”,  med familj,  till HD – A, när det gäller AD ( som nu heter ED) så fick hon, tyvärr, ED 1 på ena armbågen.
100622 :love: GRATTIS ÄLSKADE SCHIBA SOM IDAG FYLLER 9 ÅR.Du är bästa mormor, mamma och vän. Vi älskar dig. :love:
100621 Nå har Tussi, Schiba, Pepsi och Åcky fått nya profil bilder, som blev tagna  Fredag 18 juni.2010. 🙂
100621 Idag är det vår dag – oss på två ben – vi har varit gifta i 14 år. Vår bröllopsdag var inte lika strålande vacker som denna dagen, men vi hade sol när vi var ute, och så regnade det  när vi var inne , helt perfekt. För 14 år sedan var 21 juni midsommarafton. Vi firade på torpet och det var bröllop 3 dagar till ända. Idag blir det kanske en god middag hemma i vårat nya hus. 😀
100620 Nu är min älskade Åcky anmäld till hundutställningen i Ransäter 1 augusti 2010 i unghundsklass 15 – 24 ,mnd. Det är uppfödaren Sven som skal ställa honom och det skal bli riktigt spännande att se hur det går. Det blir Åcky´s första utställning och vi har inte tränat så mycket, men det skal bli roligt att få en bedömning på honom från en schäfer domare.  Så håll tummarna för oss. 😀
100618 GRATTIS ALLA VALPISAR SOM IDAG ÄR 15 MND. :love: :love: Vi är såååå stolta över er, och era matter och hussar 😀
100614 Nu har även röntgen svaret på valp nummer två, Ferdix Ålex kommit , och det är bara att säga ett jättestort och hjärtligt grattis även till Carola och Ålex med familj. Ålex har också det bästa man kan få HD – A och ED  – 0 . Vi är så glada och stolta och önskar er fortsatt LYCKA TILL med Ålex och allt ni gör med honom. 😀
100608 Nu är den första Pepsi / Qwenzo “valpen” röntgad. Ett jättestort och hjärtligt grattis till Nina och Ånnie som idag har fått svaret på HD/AD röntgen. Ånnie har det bäste man kan få, HD – A och ED – 0. Kramar från en jättestolt mamma Pepsi med familj. Kanske Kerriehedens nästa hund blir en liten Ånnie valp. 😀 :love:
100530 Husse och Pepsi har varit 4 dagar på Hemvärnsövning 27 – 30 maj. Mera info och bilder kommer på Bloggen snart.
100521 Link til Pepsi och Qwenzos avkommars mh test
100518 Jag vet, jag vet och jag vet att ni är många som väntar på att jag skal börja blogga igen och sätta in nya bilder och jag vill det såååå gärna, men min energi sträcker inte till, så snälla, ha tålamod med mig
100518 Ja så är man hemma i sin lugna vrå igen, jätteskönt. Jag kom hem nu i eftermiddag. Dom satte in nya tabletter (medicin) igår och idag gjorde dom en ny elkonventering på hjärtat, klockan 8.00, och den blev vällyckad. Så nu är det väl bara att hoppas att flimret inte kommer tillbaka. Jag skal iväg på arbetsprov om ca 2 veckor och sen ringer läkaren mig om 2-3 veckor.  Jag var även till njurläkaren igår och hon var nöjd med njurprover etc., men mest fick jag beröm för att ha gått ner 5 kg, det är ju bra för hälsan, men det beror nog mest på att matlusten inte är helt på topp. Nu får vi kryssa tummarna o tår för att jag skal få vara frisk resten av våren och sommaren. Jag skal så småningom även på behandling av min struma, dom   behandlar det med att spruta jod in i blodet. Tack igen till er alla som har kommit med hälsningar och omtanke. Och ni två som är så gulliga och kommer och hälsar på mig under eran rast, tack tack tack 😀 :love:
100516 Till er som följer mig och min sjukdom så kan jag tala om att jag igen ligger på hjärtavd i Karlstad, jag fick tillbaka mitt flimmer igår och fick åka ambulansen till stan idag. Dom har försökt att göra 3 elkonventeringar (elsjockar) på hjärtat ikväll, men tyvärr så gick det inte att få rätt på det. Jag har förhöjt värde på köldkörteln (Struma) så dom kanske måste behandla det först innan det blir bra. Jag vet inte när det blir, men dom kanske försöker med mera hjärtmediciner tills det andra är ordnat. Det är väldigt jobbigt att gå med flimmer på hjärtat så jag hoppas dom kommer tillrätta med det snart. Tack för all omtanke från både valpägare och andra vänner och familj. Det betyder jättemycket. Kram till er alla. 😀
100516 Ja nu är 7 av 8 valpar från Ferdix Å-kull Mentaltestade, med glans. Dom var alla jätteduktiga, både ägare och vovvar. Vi är jättestolta. GRATTIS ALLA SAMMAN. Nu näst är det HD/AD röntgen på tur och sen Korning när dom är 2-3 år. Jättebra om alla ställer upp på det också. Ett stort tack även till Ann-Britt, som var så gullig och kom med pappa Qwenzo så dom som inte hade träffat honom för fick möjligheten nu. Dom fick även hälsa på mamma Pepsi och mormor Schiba. 😀 😀 :love:
100514 MH klockan 7.00 imorgon på Forshaga brukshundsklubb. 😀 Ta med regnkläder och gott humör. 😀 Det skal bli roligt att träffas igen och se valparna som nu snart är 14 mnd. Välkomna !!!! 😀
100513 Idag har Åcky och jag levd i Bogerud i 2 mnd. Och till veckan flyttar resten av flocken hit också  😀
100513 Stort och hjärtligt grattis till vår älskade Pepsi som idag åter klarade Funktionsprovet för Försvarsmaktshund. Du är bäst, fast du  inte har hunnit träna mycket inför detta provet. Vi älskar dig gumman. :love: :love: :love:
100507 Vår kära Ålex har fått en nytt hem hos underbara människor i Kristinehamn. Vi önskar er alla lycka till och hoppas ni kommer trivas med Ålex. Ålex har bodd hos oss ca 6 mnd sen vi köpte hem honom från hans första ägare i Norge och han är en jättemysig och go vovve.
1005 Ny hemsida ute på nätet www.kerriehedens.se efter våran stamtik Beer-Sebas Kerrie “Schiba”
100216 STORT GRATTIS TILL MIN ÄLSKADE PENNY OCH HENNES NYA MATTE, JENNY, SOM IDAG FICK BRONSMEDALJ I LYDNAD OCH 148 POÄNG. Helt fantastiskt vad du har åstadkommit Jenny, på bara dryga 2 mnd. Jag är så glad att just ni tog hand om Penny och att du jobbar med och motionerar Penny så mycket. Hon kunde inte fått det bättre något annat ställe. Du (ni) är guld värda. LYCKA TILL VIDARE, så ses vi så snart jag åker till Norge.
100102 Idag har Skrållan flyttat till Ransäter, på foder. Jag kommer fortsätta äga henne, och ta henne med på utställningar.  Hoppas hon blir lite tryggare där nere där det inte finns hundar.
100101 KLOCKAN 00.07 ETT RIKTIGT GOTT NYTT ÅR 2010TILL ALLA SOM LÄSER VÅRAN HEMSIDA.
091231 ETT STORT OCH HJÄRTLIGT GRATTIS PAPPA QWENZO PÅ 8 ÅRS DAGEN IDAG, PÅ NYÅRSAFTON. HÄLSAR DINA TVÅ POJKAR, ÅCKY OCH ÅLEX PÅ ÄNGHEDENS Resten av flocken hälsar så mycket också. Dom hälsar även din flock ett riktig GOTT NYTT ÅR.
091229 VI ÖNSKAR ER ALLA, SOM ÄR INOM VÅRAN HEMSIDA, ETT RIKTIGT GOTT OCH BRA NYTT ÅR!!!!!!! Måste vi och alla våra hund vänner ha många framgångar i det nya året. LYCKA TILL ALLA SAMMAN!!!!