Nyheter 2011

20111121   Well Done Mycket nytt har skedd på hemsidan senaste tiden. Och mera kommer efterhand. Jag vill rikta ett stort och hjärtligt tack till Eva Liz för all hjälp med hemsidan. 
20111110   Ett stort och hjärtligt GRATTIS till vår kära skogis fröken “TUSSI” som idag är 4 år. Hurra Hurra   
20111105   Ett JÄTTEGRATTIS TILL CAROLA OCH FERDIX ÅLEX “Lex” SOM IDAG HAR KLARAT INTRÄDESPROVET FÖR FÖRSVARSMAKTSHUND. Carola skrev på facebook att Lex hade skött sig bra. LYCKA TILL VIDARE TILL ER BÅDA TVÅ. 
20111101 Höstens “valpträff” var i Bjurbäcken 29 oktober 2011. Alla 6 hundarna var tillstädes med sina familjer. Ann-Britt kom med pappa Qwenzo och Sven från kennel Ferdix var också med. Vädret var bra och även solen kikade fram ibland. Vi startade klockan 12.00 hemma hos Camilla och Tomas med underbar äppelpaj och kaffe m.m. Det blev mycket prat och skratt, och det var första gång alla var samlade igen sen ifjol höst.  Senare guidade Tomas oss runt i Bjurbäcken och dagen slutade med korvgrillning på terrassen hemma hos dom. EN MYCKET LYCKAD DAG. Vi vill rikta ett stort och varmt tack till Camilla och Tomas för att vi fick komma hem till dom, för guidat visning och god mat. Tusen tusen tack.  Ett stort tack även till alla som kom. Jätteroligt att träffa er alla igen och se hur fina och goda era vovvar är. Vi skal prova att ordna en ny träff till våren och då skal vi försöka vara lite längre norr i Värmland så våra kära vänner från Bograngen, med Ami,  inte alltid skal behöva åka såååå långt för att vara med.
Till dess önskar vi er alla massa lycka till med era underbara hundar. 
20111015   ETT JÄTTEGRATTIS TILL ANNICA OCH FERDIX ÅNDRA “Mira” SOM IDAG HAR TÄVLAT APELKLASS PÅ FORSHAGA BK, OCH BLIVIT UPPFLYTTADE TILL LÄGERKLASS MED 242,75 POÄNG.  😀 NI ÄR SÅÅÅÅ DUKTIGA OCH VI ÄR SÅ STOLTA ÖVER ER. 
20111010 Valpträff i höst blir Lördag 29 oktober i Bjurbäcken (Storfors) för Ferdix Å-kull. Camilla, Tomas och Ferdix Åzzy “Takko” hälsar er alla välkomna. Det skal bli jätteroligt att träffas igen. 
20111010 En liten berättelse från gårdagens Korning efter det jag har hört och läst utav MT protokollet. Jag var inte själv med å gick under korningen då Åcky är mycket matte fokuserad och vi var rädda att det kunde bli ett problem under banan. Det finns säkert människor som är eller några som kommer att bli besvikna eller förvånade över att Åcky inte fick så många poäng som sina systrar på Korningen. Men till er vill jag bara säga att Åcky är precis som jag vill ha honom, jag älskar han precis som han är och HAN HAR FÅTT GODKÄND KORNING och har fått sin första merit. Åcky är en underbar schäfer hane, han är lugn, snäll och avbalanserad. Han stressar inte upp sig i onödan, och han har en “av och på knapp”, något jag tycker är mycket skönt. Han är däremot något dämpad av mig, något jag nog har gjort lite bevisst  eller obevisst för att klara av en stor schäfer hane, och för att få honom lite som jag vill ha honom. Som tur var så läste domarna honom rätt, dom läste att han var dämpad och inte rädd eller osäker. Jag är mycket stolt över min Åcky och glad för att han nu är Korad. Jag hade från början inte tänkt kora honom då jag inte vill ha någon kamp, jakt eller stressad schäfer. Men nu är han ändå korad och jag är mycket nöjd. Vi är även mycket nöjda med denna valpkull efter våran Pepsi och Wilaritts Qwenzo där nu alla 3 som varit med på Korning hittills har blivit korade. GRATTIS.  
20111009   FERDIX ÅCKY ÄR KORAD MED 341 POÄNG, Örebro 9 OKTOBER 2011  Grattis älskade Åcky, och  hjärtligt tusen tack till husse som gick med dig idag. 
20111008   FERDIX ÅNDRA “Mira” ÄR KORAD MED 494 POÄNG, Örebro 8 OKTOBER 2011.Hjärtligt GRATTIS till
Annica och Mira 
20110904 På Torsdag åker Torbjörn och Beer-Sebas Pepsi till Marma, i nordligaste Uppland, för att tävla SM (Svenska mästerskapen) i Bevakning till helgen. Lycka till önskar vi alla här hemma  
20110904   FERDIX ÅNNIE ÄR KORAD MED 476 POÄNG, Hällefors 4 september 2011. Hjärtligt GRATTIS till Nina och Ånnie
20110821 Vi är inne på tanken att eventuellt kora Åcky i början på Oktober på Örebro BK. Men vi har inte bestämt oss än. Är det några flera av Ferdix Å kull som vill kora sina hundar så finns uppgifterna på Örebro BK hemsida. Betalning och alla uppgifter måste vara inne innan 16 september. Hade varit kul och flera av syskonen kunde vara med. OSS!!!!! HUNDEN MÅSTE VARA RÖNTGAD,
20110813  
  7 augusti 2011 var Torbjörn och Pepsi ute på sin andra Elit tävling.
Första tävlingen slutade direkt då hon inte ville spåra. Men denna gången gick det vägen. Dom tävlade på Hagfors BK i ett eländigt regn väder. Men det blev även denna gången pall plats, dom kom 3;a av 11 ekipage. Men inte bara det, dom fick även CERT POÄNG, 539,5 poäng blev det.
STORT GRATTIS ÖNSKAR RESTEN AV FLOCKEN
som är så stolta över er.  (*)    (L)
Och alla valpar kan vara så stolta över sin mamma Pepsi 😀                    
20110730  

Åcky med gårdagens alla rosetter från Ransäter´s utställningen

 

Ja så är helgens utställningar över för vår del.    😀

Och man sitter tillbaka med minnen som är ofattbara.
Men vi har rosetter som bevis…………… 
*SMILE*

Min älskade “prins” Åcky fick igår
EXELENT MED CK,
och han vann öppen klass hanar 1/3. Han gick även vidare och blev 2;a bästa hane (av 4) med RESERV CACIB i bästa hanhund klass. Och han fick en jättebra kritik av domare Roland Fors. 

 

Idag gick det inte riktigt så bra, men jag är supernöjd ändå……… Åcky fick EXELENT och han vann öppen klass hanar 1/2. Han fick även idag en jättebra kritik. (Men han gick inte vidare då han inte fick CK idag). Domare idag var Thord Byström.

 

 


Ett hjärtligt tack till Sven Larsson som ställde Åcky för oss i helgen. 


20110729 Ett stort GRATTIS till Nina och Ånnie som idag fick VERY GOOD på utställningen i Ransäter av domare Roland Fors. Och en väldigt bra kritik.  (*)
20110728 INFO INFÖR UTSTÄLLNINGEN I RANSÄTER I HELGEN!!!!!!!!!!! Vi skal ställa i ring 16 på Fredag (imorgon) och ring 27 på Lördag. Alla ringarna finns nu på utsidan hembygdsgården, där det förr var parkering. Parkeringen är nu längre nedanför, mot kyrkan. Var ute i god tid, det är mycket folk. Och tänk på hundar och varma bilar, snälla, snälla, det är så viktigt. LYCKA TILL ALLA SAMMAN……. 
20110726 Ja så närmer vi oss utställningen i Ransäter som är till helgen. Ferdix Ånnie skal ställas ut Fredag 29 juli, Ferdix Åcky skal ställas Fredag 29 juli och Lördag 30 juli. Ferdix Åndra “Mira” skulle ha tävlat lydnad hela helgen, men har tyvärr börjat löpa, men det kommer nog flera möjligheter för tävling framöver. Lycka till Nina och Ånnie och självklart alla andra vi känner som skal ställa ut i helgen och tävla. Lycka till även till vår egen “prins” Åcky som tyvärr har fält en hel del sedan vi anmälde, men som skal ställas ändå. Om det blir sol och varmt så vill jag lägga till ett OBS OBS till alla hundägare att inte stänga in hundarna i bilen. Det är en dödsfälla. Så snälla snälla, tänk på era djur. Önskar er alla en fin helg.

20110718

Ferdix Ålex med sin mormor Schiba

 

Igår var vi och hälsade på Ålex med familj i Kristinehamn.

En helmysig eftermiddag och kväll med god matt och trevlig samvaro.
Även Carola´s föräldrar var där, och sen följde vi med dom hem
och fick se hur dom bor så otroligt vackert ute i skogen.
Hjärtligt tusen tack till Carola och Kay, Lex och barnen och även till Siv och Jimmy för allt. Och mest av allt tack för att ni tar så väl hand om Ålex. Det syns att han har det bra och trivs.
Ni är underbara alla samman.  (*)

20110710                

             

 FERDIX ÅNNIE MED SIN EXELENT ROSETT
som hon fick på utställningen igår.  

(L)

20110709   (*) STORT OCH HJÄRTLIGT GRATTIS TILL NINA OCH ÅNNIE SOM IDAG FICK EXELENT och en jättebra kritik på officiella utställningen Arvika BK av domare Gunilla Skallman. Vi är så stolta!!!! Många pussar från mamma Pepsi och flocken.    (L)
20110707    STORT GRATTIS TILL PEPSI OCH TORBJÖRN SOM IGÅR GJORDE CERTPROVET FÖR POLISEN, så nu är dom godkända eftersöksekipage för polisen. Pepsi gjorde ett kanonprov och markerade ALLT. 🙂
20110702    Grattis Skrållan ( Anniehoods Valpolicella) som idag fyller 3 år (*)
20110626   STORT GRATTIS TILL TORBJÖRN OCH PEPSI som idag har tävlat Elit i Bevaknings DM. Dom var enda ekipage från Värmland, men tävlade tillsammans med 5 ekipage från Närke på Åsbro kursgård (Knottebo BK). Dom fick 1039 av 1220 möjliga poäng och fick 1 plac av 6 ekipage. Så nu blir det SM i början på September.
20110625 Midsommarafton hade vi besök av Penny, Bie, Jenny och Lars Tore, vi var och kikade på Värmlänningarna på Ransäters hembygdsgård och sen åkte vi hem till oss och grillade. Idag har vi varit till Falltorp och grillat korv och badat med hundarna. En trevlig helg med goda vänner.
20110622   Idag fyller våran äldsta schäfertik Beer-Sebas Kerrie “SCHIBA” 10 år. Hon kom till oss 9 september 2001 som fodertik. Och hon är våran stamtik. Därför har våran kennel namnet Kerriehedens. GRATTIS PÅ DIN DAG ÄLSKADE SCHIBA !!!!!!!
Valpträffen i Söndags var väldigt lyckad. Vädret var på våran sida, bara en liten regnskur var allt vi fick, annars var det uppehåll och även solen kikade genom molnen av och till. Dom som kom var Ånnie med familj, Åndra (Mira) med matte, Åzzy (Takko) med matte och husse och uppfödaren Sven med sin hund Ajax. Självklart var även Åcky med och mamma och mormor. Dom flesta hundarna gick spår och gjorde uppletande. Mira tränade även lite lydnad här hemma hos oss. (Bilder kommer på Galleriet så småningom. ) Dagen började vid Statoil i Munkfors klockan 11.00 och slutade hemma hos oss klockan 21.40. Hjärtligt tusen tack alla samman för en toppendag. Vi ses igen på nästa valpträff som troligen blir i Storfors längre fram i sommar / höst. Mera info kommer. Vi önskar er alla en trevlig sommar och lycka till med tävlingar och utställningar.
20110616 KOM IHÅG VALPTRÄFF PÅ SÖNDAG…….. vi träffas vid Statoil i Munkfors klockan 11.00. Ta med kaffe/dricka och fika, stolar, hundar och ett glatt humör. Ta även med regnkläder, men hoppas att vi inte behöver dom. 🙂  Vi bjuder på grillad korv på eftermiddagen. VÄLKOMNA!!!!!!!!!!!!
20110612 Idag har jag anmäld Åcky till utställningen i Ransäter Fredag 29 och Lördag 30 Juli 2011. Spännande
20110612 Igår hade vi mycket trevligt besök av Lex (Ferdix Ålex) med matte och husse, samt Nina och Ånnie. Tack så jättemycket Carola och Kay för att ni kom, alltid lika trevligt att umgås och få se älskade Lex igen   Det är väldigt tråkigt att ni inte kan vara med på valpträffen nästa Söndag, men det blir säkert flera valpträffar framöver. Tack även till Nina för att du kom.
20110605 Helgens lydnadskurs på Lundagårds hundskola är nu slut, vi – Åcky och jag – har haft en toppenhelg med fantastiskt väder, varmt och sol, trevliga kurskompisar, vi var 6 ekipage, en topp instruktör och god mat. Tack Annica, och alla ni andra,  för en intressant och lärorik helg.Vi är mycket slitna, men har haft jättetrevligt.

Tyvärr gick inte Torbjörn och Pepsi´s första elittävling i spår så bra i går. Det var väldigt varmt och torrt, och så gick Pepsi över på vilt på spåret. Så det var bara för dom att packa ihop och åka hem igen. Tråkigt…………., men bättre lycka nästa gång.
Idag har Torbjörn varit i konfirmation, till sin systers äldsta barnbarn, i Ekshärad kyrka.

20110528 Idag har Åcky och jag varit iväg till Munkfors BHK för att kika på DM i lydnad. Det var 7 lag som tävlade. Hagfors och Karlskoga hade 2 lag. Karlskoga kom på 1 och 2 plats, Hagfors kom på 3 och 7 plats och Munkfors på 4 plats. Vädret var sådär, men det var ivarjefall uppehåll och + 10-11 grader. Däremot var det mycket dålig uppslutning vad det gäller publik. Tråkigt.
20110527 Pepsi och husse iväg på bevakningsövning  i Arvika i 3 dagar. Igår var dom i Hagfors på övning.
20110524 Valpträffen blir Söndag 19 juni. Vi träffas på Statoil i Munkfors klockan 11.00 för avresa till torpet. Ta med kaffe/dricka och fika, en stol, hund  och gott humör      Vi hoppas på en fin dag och vi har tänkt grilla på eftermiddagen. Är det något ni undrar över så hör av er till oss. VÄLKOMNA !!!!!!!!
20110522 4 och 5 juni skal Mira och Åcky iväg på kurs i Forshaga på Lundagårds hundskola. Vi hoppas på en trevlig helg med bra väder och mycket skratt  

Jag beklagar så mycket att det inte har blivit någon uppdatering på bloggen eller annars på hemsidan på ett bra tag, men det har varit så mycket  senaste tiden.  Jag lovar ta tag i detta så snart jag kan och orkar med det. Jag skal även göra några nya album från Exteriör bedömningen, UHP-provet och div. Jag uppdaterar här på Nyheter så snart detta är gjort. Hoppas ni har tålamod med mig.

20110522   Ett jättegrattis till Annica och Mira (Ferdix Åndra) som var ute på sin första apel tävling 14 maj 2011. Jätteroligt att ni kom iväg och genomförde tävlingen. Det blev ingen uppflyttning denna gången, men vi tyckte ni gjorde en jätteinsats ändå. Lycka till nästa gång  
20110508 Vi planlägger valpträff för Ferdix Å-kull Söndag 19 juni. ( Var snälla och hör av er i god tid om ni kommer eller inte. ). Vi tänker vara vid vårat torp vid Ransjön där det finns möjligheter för simning både för hundar och människor. Det finns även möjligheter för spår och uppletande i skogen. Ta med fika och kaffe / dricka, så grillar vi sen. Hoppas på fint väder och en trevlig dag.
20110508   Idag fyller “min” älskade Penny 5 år. Hon har nu levd i sin “nya” familj i snart 1½ år och har det JÄTTEBRA.

GRATTIS Penny gumman   😀

Igår var det 1 år sen Ålex “LEX” flyttade till sin nya underbara familj i Kristinehamn. 😀
20110430   Då är UHP-provet avklarat och godkänt för Ferdix Ånnie, Ferdix Åndra (Mira) och Ferdix Åcky. Vi hade jättebra väder och en fin dag. GRATTIS NINA OCH ANNICA till provet        Grattis även till Åcky och husse 😀
20110423 Ja då är årets första cykeltur avklarad för mig och Åcky, det blev ca 12 km, men det var inte mycket jag behövde trampa. Vädret är underbart, vitsipporna blommar och björkarna har börjat bli gröna. Vi njuter av lugnet och fågelsången. Till Lördagen blir det UHP-prov för husse och Åcky på cykel, ca 2 mil. Även Ånnie och Nina och Mira och Annica skal göra provet.
20110420 GLAD PÅSK ÖNSKAS ER ALLA FRÅN OSS ALLA !!!!!! Här ser det ut för att vi får en vacker, solig och varm påsk. Vi kommer att pyssla lite här hemma och njuta av dom lediga dagarna. Vi kommer även att träna lite med hundarna tillsammans med goda vänner,
20110411 Igår hade Åcky och jag en toppendag tillsammans med goda vänner och hundar. Först åkte vi till Forshaga och träffade Penny och Bie med matte och husse, sen fortsatt vi alla till Lundagårds hundskola där vi även träffade Annica och Mira, och många andra trevliga hundar och människor. Vovvarna fick prova på “rallylydnad” och vädret var bra. Sen åkte vi ett gäng till Forshaga BK där vi kikade på Annica och Mira som gick spår och körde lite uppletande, och vi träffade Sven och fikade och pratade en stund. Den trevliga dagen blev avslutad på grillkiosken i Deje för Jenny, Lars Tore och mig. Och dom trötta hundarna fick vila i bilen. Tack till er alla för en toppenbra dag !!!!

Imorgon börjar Åcky och jag tävlingslydnadskurs på Lundagårds hundskola och 4 – 5 juni blir det helgkurs. Det skal bli roligt att komma igång igen med träningen, hoppas orken håller i sig också. Det blir en aktiv vår och sommar i djurens tecken för både Torbjörn och mig.
Vi hoppas även få till en valpträff längre framåt våren.
20110407 Till alla er som väntar på uppdatering på bloggen från exteriörbedömningen vill jag säga: TÅLAMOD, det kommer,  bara Torbjörn får tid att fixa bilderna.   Exteriörbedömningen gick jättebra och alla 4 valparna skötte sig bra. Solen strålade och vi hade en kanon dag. Ett stort tack till Sven som ställde 3 av valparna. Och tack till valpköparna för att ni kom. Alltid lika roligt att träffas. Nästa utmaning blir UHP-provet 30 april. Välkomna.

I Tisdags var våra hundar iväg till veterinär Jörgen Junkegård i Råda, dom fick alla tre vaccin mot kennelhosta och Pepsi och Schiba var på senior koll, allt verkade bara bra med våra “gamla” tikar, fast Pepsi var lite för tung.   Även Tussi blev vaccinerad på Tisdag. Våra två andra katter skal på utställning i sommar och skal iväg på vaccinering 19 april.
Torbjörn har nu börjat cykla med Pepsi och Åcky
20110401 I natt var det 7 år sedan våran älskade Pepsi kom till värden tillsammans med sina syskon. GRATTIS gumman.
20110318   HJÄRTLIGT GRATTIS till alla valparna i FERDIX Å-KULL på 2 års dagen idag.   
20110309 OBS!!!!!! VIKTIG…. Alla svenska hundar måste f.o.m. fredag vara avmaskade mot dvärgbandmasken för att få resa in i Norge , sprid detta så ingen “råkar illa” ut och inte får med sig hunden in i Norge.
20110308 Då är 4 av valparna anmälda till OG Solsta exteriörbeskrivning 19 mars. Det är Ånnie, Åndra, Ålex och Åcky. 
20110304 Då är Åcky anmäld till Exteriörbedömning på OG Solsta 19 mars 2011 och UHP-prov 30 april 2011, även det på OG Solsta. Flera av hans syskon skal också vara med. Mera info och anmälan finns på www.ogsolsta.se
20110223   Hjärtligt GRATTIS till Pepsi och husse som tog hem priset ÅRETS BRUKSHUND 2010 på Munkfors brukshundsklubb. 
20110212 Pepsi och husse var på vakt på Svenska rally, bilder kommer på bloggen
20110127 Kennel Ferdix hemsida är under uppbyggnad. Adress  är www.kennelferdix.se
20110123 Bloggen är uppdaterad. Det finns även nya bilder på Galleriet i album Natur och div. Och det är lite ändringar i album Våra och andras hundar.
20110115 Trött och sliten, men MYCKET NÖJD med dagen idag. “Prinsen” Åcky fick det bästa man kan få, i hans klass 18 – 24 mnd, SG (mycket god). Han kom som nummer 3 utav 3 hundar, men han är inte något ringtränad så det är bra ändå tycker jag. Och det var första utställningen i ridhus för honom. Han fick även en pokal (bild kommer senare på bloggen). Ett stort tack till Sven, som ställde Åcky för oss, och Annica och Andrea som var med och ropade.
20110107 Åcky skal ställas ut på Schäferhund klubben Solsta nästa Lördag 15 januari 2011. Domare är Anders Eriksson från Mischalands kennel. Det blir i ridhuset på Hammarö. ( Åckys morfar är Mischalands Goliath. )
20110102 Önskar er alla en god fortsättning på året 2011, och lycka till ni som har hundar till utställningar och tävlingar 🙂